• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Šovakar noslēdzošā 1. līgas VAČH spēlē un apbalvošana

19.04.2012

2012-04-19_hk_smiltedddd.jpg Ar "Vijciema" un HK "Smiltene 09" komandu izšķirošo cīnu par trešo vietu šovakar noslēgsies septītā Vidzemes atklātā čempionāta hokejā sezona. Par šīs sezonas 1. līgas uzvarētājiem kļuva "Seda", kas aiz sevis atstāja "Inflkekss" hokejistus. Čempionāta apbalvošanas sākums pulksten 20:50.

 

Šovakar Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē tika aizvadīta izšķirošā spēle VAČH 1. līgas turnīra sērijā par bronzas medaļām starp "Vijciema" un HK "Smiltene 09" komandām. Sērijas pirmajā spēlē uzvaru dramatiskā cīņā izcīnīja vijciemieši, kas pārspēja Smilteni tikai pēcspēles metienos ar 2:1. Arī otrajā spēlē uzvarētāju pamatlaikā neizdevās noskaidrot. Bet pēcspēles metienos šoreiz meistarīgāki izrādījās HK "Smiltene 09" spēlētāji.

Abu komandu pirmajā sērijas spēlē vijcimiešu rindās izcēlās Dainis Brants, izšķirošo bullīti realizēja pieredzējušais Uldis Dancis, bet vārtos lielisku spēli aizvadīja Jānis Lauris. "Smiltene 09" rindās vienīgos vārtus guva tās līderis Uģis Melbārdis, bet vārtos veiksmīgi darbojās Gints Suksis.

Tikmēr otrajā spēlē vispirms vadībā "Smilteni 09" izvirzīja Mikus Ozols, bet otrajā trešdaļā Oskars Grigulis panāca izlīdzinājumu. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet bullīšos nedaudz meistarīgāki izrādījās smiltenieši, izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Jānis Rudzītis.

Šovakar VOC ledus hallē solās būt asa, saspringta cīņa par katru laukuma centimetru. Izšķirošais faktors tam, kura komanda izcīnīs uzvaru būs vārtsargu spēle, kā arī tas kā nospēlēs abu vienību līderi. Vijcimiešiem liels palīgs šajās cīņās bijis Oskars Grigulis, bet "Smiltene 09" komandā ir vairāk individuāli meistarīgāki hokejisti (Mikus Ozols, Uģis Melbārdis, Jānis Rudzītis). Spēles sākums šovakar pulksten 19:30.

Uzreiz pēc šīs intriģējošās spēles tur pat VOC ledus hallē notiks arī svinīgā 1. līgas turnīra apbalvošana. Par šīs sezonas uzvarētājiem kļuva "Sedas" hokejisti, kas finālā pārspēja Valmieras komandu "Inflekss". Bronzas medaļniekus uzzināsim tikai dažas minūtes pirms apbalvošanas.