• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

VOC kausā uzvaras izcīna "Skorpions" un "Valmieras veterāni"

18.04.2012

2012-04-18_sko.jpg VOC kausā hokejā otrdien 17, aprīlī, tika aizvadītas divas spēles. "Skorpions" dramatiskā cīņā pēcspēles metienos ar 2:1 pārspēja "Api", bet citā cīņā "Valmieras veterāni" ar 5:2 bija pārāki par "Cēsu" hokejistiem.

 

VOC kausā hokejā otrdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles. Pirmajā cīņā savā starpā tikās pirmo spēļu uzvarētāji "Apes" un "Skorpions" komandas, bet otrajā spēlē "Valmieras veterānu" komanda mērojās spēkiem ar "Cēsīm".

"Ape" -"Skorpions"

Šīs spēles rezultātu bija grūti paredzēt, jo lai arī "Ape" ir pērnās sezonas VOC kausa čempioni, tomēr "Skorpions" komanda visu šo sezonu spēlēja Vidzemes atklātajā čempionātā, kā rezultātā bija labi saspēlējusies un noteikti solījās sagādāt nopietnu konkurenci "Apei".

1. Periods

Spēles ievadā laukumā risinājās līdzvērtīga un asa spēkošanās. Komandas nekautrējās spēlēt spēka spēli. Abas komandas gan kopā nopelnīja 14 soda minūtes. "Apei" pat bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem "Skorpiona" spēlētājiem, tomēr rezultāts tā arī netika atklāts, jo vārtos lieliski darbojās Gints Suksis un Mārtiņš Onskulis.

2. Periods

Otrās trešdaļas ievadā īsā laikā "Skorpions" nopelnīja divus noraidījumus. Izturējuši lielo mazākumu trijatā pret pieciem, "Skorpions" tomēr nokļuva iedzinējos. "Apes" aizsargs Aivars Anis acīgi pamanīja Tomu Tauriņu, kurš ar precīzu metienu raidīja ripu Sukša vārtos, atklājot spēles rezultātu. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem izcēlās nelieli asumi starp abu komandu spēlētājiem, pēc kuriem tiesnesis piešķīra abpusējus noraidījumus. Trešdaļas izskaņā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Smiltenes "Skorpioniem" izdevās panākt izlīdzinājumu. Pēc Mārtiņa Leiša piespēles vārtus guva Mārtiņš Krauklis. Trešdaļas izskaņā "Skorpions" komanda nopelnīja kārtējo noraidījumu, tomēr rezultāts nemainījās.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā abas komandas centās izvirzīties vadībā. Spēle kļuva disciplinētāka , jo visa periods laikā tika piešķirti tikai divi noraidījumi un abi "Apes" komandas spēlētājiem. Bīstami momenti bija kā pie vieniem tā otriem vārtiem. Pamatlaika izskaņā smilteniešiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr izraut uzvaru pamatlaikā viņi nespēja, kā rezultātā uzvarētājs spēlē bija jānoskaidro pēcspēles metienos.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metieni iesākās ar precīzu "Skorpiona" komandas spēlētāja Jāņa Liepiņa metienu. Ar to pašu gan neizdevās atbildēt apēnietim Tomam Tauriņam. Otrajā metienu sērijā gan Mārtiņš Suskis, gan arī Aivars Anis savos mēģinājos bija sekmīgi, bet izšķirošo bullīti realizēja "Skorpions" aizsargs Mārtiņš Seisums, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru visā spēlē ar rezultātu 2:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vienus vārtus guva Mārtiņš Krauklis, bet izšķirošo bullīti realizēja Mārtiņš Seisums. "Apes" sastāvā vienīgie vārti Tomam Tauriņam.

Spēles protokols:
Skorpions -Ape: 2:1 p.m (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)

"Valmieras veterāni" -"Cēsis"

Otrajā spēle savā starpā tikās divas gados krietni pieredzējušākas komandas"Valmieras veterāni" un "Cēsis". Valmieriešu komandas rindās apvienojušies Vidzemes veterāni, bet "Cēsu" kodolu veido VAČH čempionātā spēlējušie spēlētāji.

1. Periods

Trešdaļas sākumā vairāk uzbruka Valmieras komanda, tomēr rezultāts netika atklāts līdz pat trešdaļas 13. minūtei, kad īsā laikā "Valmieras veterāni" guva divus vārtus. Vispirms precīzs metiens padevās Aleksandrs Žukovskis, bet nepilnu minūti vēlāk Marijans Strapcāns panāca 2:0 valmieriešu labā.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā cēsiniekiem izdevās vienus vārtus atgūt. Andra Sikšņa piespēli spēja izmantot Druvis Meluškāns, kurš pirmo reizi lika kapitulēt arī Jānim Laurim. Trīs minūtes vēlāk gan savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Strapcānam, kurš atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Valmieras veterāniem".

3. Periods

Otrās trešdaļas pirmajā pusē, lai arī vairāk uzbrukumi padevās cēsiniekiem, tomēr spēli vairāk kontrolēja Valmieras komanda, par ko arī tika atalgoti ar vārtu guvumu. Pēc Raita Brakša un Jura Suhareva piespēlēm, savus trešos vārtus spēlē guva Strapcāns. Nepilnas trīs minūtes pirms pārtraukuma "Cēsis", pēc Armīna Birstiņa metiena, vienus vārtus gan atguva, tomēr punktu spēli pielika Valērijs Popovs, nodrošinot uzvaru "Valmieras veterāniem" ar 5:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trīs gūtajiem vārtiem izcēlās Marijans Strapcāns, bet "Cēsu" rindās pa vieniem vārtiem guva Druvis Meluškāns un Armīns Birstiņš.

Spēles protokols:
Valmieras veterāni -Cēsis: 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)