• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Ar pirmajām spēlēm sācies VOC kauss hokejā

16.04.2012

2012-04-16_dsc_7583.jpg Sestdien, 14. aprīlī, Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē tika aizvadītas pirmās divas spēles VOC kausā hokejā. Pie pirmajām uzvarām izdevās tikt "Skorpions" un "Apes" komandām, kas pārspēja attiecīgi "Stingeru" un "Smiltenes vanagus"

 

VOC kauss hokejā kļuvis par tradicionālu hokeja turnīru, kurā sacenšas amatieru hokeja komandas ne tikai no Valmieras, bet visas Vidzemes. Šogad šajā turnīrā sacenšas sešas komandas -"Stingers", "Ape", "Skorpions", "Valmieras veterāni", "Cēsis" un "Smiltenes vanagi" .

Vispirms visas komandas izspēlēs regulāro turnīru, katra tiekoties ar katru vienu reizi, bet tad divas labākās vienības automātiski iekļūs pusfinālā, savukārt pārējās vienības sacentīsies ceturtdaļfinālos, lai noskaidrotu atlikušās divas pusfinālistes.

Sestdien tika aizvadītas pirmās divas spēles. Pirmajā cīņā sacentās "Skorpions" un "Stingers" komandas, bet tad pērnā gada kausa ieguvēji "Apes" hokejisti mērojās spēkiem ar "Smiltenes vanagiem".

"Skorpions" -"Stingers"

Pirmajā spēlē spēkiem mērojās Vidzemes atklātā hokeja čempionātā spēlējošās komandas. 1. līgas sestā spēcīgākā komanda "Skorpions" no Smiltenes un 2. līgas komanda "Stingers" (Valmiera). Ja "Skorpiona" komandas sastāvs īpaši neatšķītās no VAČH sezonā redzētā (klāt nācis vārtsargs Gints Suksis, kā arī spēlētāji Mārtiņš Leitis un Mārtiņš Suksis). Tikmēr "Stingers" sastāvu veido arī hokejisti no "Ledus vilku", "VEC SLO" un "Inflekss" vienības.

1. Periods

Spēle iesākās ar "Skorpions" komandas pārsvaru, un tieši viņi arī atklāja spēles rezultātu. Trešdaļas septītajā minūtē, pēc Jāņa Liepiņa piespēles, vārtus guva Mārtiņš Krauklis. Turpinājumā smilteniešiem bija vēl vairākas iespējas dubultot savu pārsvaru, tomēr vēlreiz pārspēt Martu Kalniņu viņiem neizdevās.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā, izmantojot brāļa Mārtiņa Seisuma piespēli, Rinalds Seisums ar precīzu metienu panāca 2:0. Nepilnu minūti vēlāk, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Kaspars Brencis panāca jau 3:0. Tiesa, neilgi pēc tam, Matīss Kļaviņš raidīja pirmo ripu arī Sukša sargātajos vārtos, panākot 1:3. Līdz otrās trešdaļas izskaņai Mārtiņš Leitis un Jānis Liepiņš guva vēl par vieniem vārtiem "Skorpiona" labā. Smiltenes komanda pārtraukumā devās pārliecinošā vadībā ar 5:1.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā minūtes laikā Raivis Lubians un Kaspars Brencis vēl pa reizei raidīja ripu Kalniņa sargātajos vārtos, panākot jau 7:1. Lai arī ar kādu pretuzbrukumu atbildēt izdevās arī "Stingeram", tomēr punktu spēlei pielika Mareks Kaļickis, gūstot savas komandas astotos vārtus. "Skorpions" uzvarēja spēlē ar rezultātu 8:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar dieviem vārtu guvumiem izcēlās Kaspars Brencis, bet "Stingers" rindās vienīgie vārti Matīsa Kļaviņa kontā.

Spēles protokols:
Skorpions -Stingers: 8:1 (1:0, 4:1, 3:0)

"Ape" -"Smiltenes vanagi"

Otrajā spēlē spēkiem mērojās "Apes" un "Smiltenes vanagu" komandas. Apēnieši pērnajā sezonā kļuva par VOC kausa ieguvējiem. Komandas sastāvu veido vairāki pieredzējušie hokejisti, kā arī virkne jauno un perspektīvo spēlētāju. Komandas vārtos stājās "Liepājas Metalurga" sistēmā esošais Toms Kondrāts. Arī "Smiltenes vanagu" sastāvā daudz būtiskas izmaiņas spēlētāju sastāvā. Komandai pievienojušie vairāki spēlētāji no Alūksnes, kā arī gaidāms pastiprinājums no Rīgas. Tāpat "vanagu" rindās laukumā devās viens no "Smiltene 09" komandas līderiem Mikus Ozols.

1. Periods

Jau spēles otrajā minūtē "Apei" izdevās atklāt spēles rezultātu, kad pirmo reizi Gintu Suksi pārspēt izdevās Tomam Tauriņam. Trešdaļas vidū apēniešiem izdevās dubultot savu pārsvaru. Pēc veiksmīga izspēlēta uzbrukuma, rezultatīvs metiens padevās Andim Āboliņam. Divas minūtes vēlāk gan "vanagiem" izdevās vienus vārtus atgūt. Pēc Mikusa Ozola piespēles, Kondrātu pārspēja Dainis Sakalausks.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā bīstamas epizodes pārmaiņus bija pie abu komandu vārtiem, tomēr vienīgos vārtus periodā izdevās gūt tikai "Apei", kad trešo ripu Sukša sargātajos vārtos raidīja Māris Svars. Pēc otrās trešdaļas "vanagi" izvēlējās nomainīt vārtsargu, dodot iespēju sevi apliecināt Jānim Cīrulim, kurš vārtos devās pēc vairāku gadu pārtraukuma.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "vanagi" manāmi salūza, ko lieliski izmantoja "Ape", raidot Cīruļa vārtos piecas ripas, tādējādi panākot jau graujošo 8:1. Likās, ka šī spēle noslēgsies ar tādu pašu rezultātu kā pirmā VOC kausa cīņa, tomēr vienu sekundi (!) pirms spēles beigām, pēc Kristapa Leiša piespēles, vārtus guva Mikus Ozols, panākot 2:8.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Toms Tauriņš izcēlās ar dieviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet "Smiltenes vanagu" rindās Mikusa Ozola kontā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle.

Spēles protokols:
Ape -Smiltenes vanagi: 8:2 (2:1, 1:0, 5:1)