• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Ozols un Suksis nodrošina "Smiltenei 09" bronzas medaļas

20.04.2012

2012-04-20_toncmcm.jpg Ceturtdienas vakarā Vidzemes Olimpiskajā centrā tika aizvadīta izšķirošā spēle par Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1. līgas bronzas medaļām, kurā HK "Smiltene 09" ar rezultātu 4:2 pārspēja "Vijciemu". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Mikus Ozols

 

Noslēdzošajā 2011./ 2012. gada VAČH 1. līgas spēlē ceturtdienas vakarā spēkiem mērojās HK "Smiltene 09" un "Vijciema" komandas, lai noskaidrotu bronzas medaļu ieguvējus. Sērijas pirmajā spēlē ar 2:1 pēcspēles metienos pārāki izrādījās vijciemieši, bet otrajā cīņā ar identisku scenāriju (2:1 bullīšos) pārāki bija HK "Smiltene 09" komanda. Abās spēlēs pārsvars piederēja smilteniešiem, tomēr "Vijciems" prasmīgi darbojās aizsardzībā un spēja izmantot pa vienai iespējai katrā spēlē. Tāpat jāuzteic abu vienību vārtsargi, jo gan Jānis Lauris, gan arī Gints Suksis vārtos darbojās lieliski.

1. Periods

Izšķirošā spēle veiksmīgāk iesākās smilteniešiem, jo jau trešdaļas otrajā minūtē, pēc Einārā Ozola piespēles, rezultātu atklāja Mikus Ozols. Turpinājumā vijciemieši centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr vairāk ripu kontrolēja "Smiltene 09" komanda, par ko arī tika atalgoti. Trīs minūtes pēc pirmo vārtu guvuma, aizsargs Dmitrijs Novikovs ar precīzu metienu raidīja otro ripu Laura sargātajos vārtos, panākot 2:0. Trešdaļas turpinājumā abas komandas nopelnīja pa vienam noraidījumam, tomēr rezultāts nemainījās, jo vārtos lieliski darbojās abu komandu vārtsargi.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā, pēc Gata Rikveiļa noraidījuma, smilteniešiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr realizēt to nespēja, jo vijciemieši veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, bet vārtos lielisks atkal bija Jānis Lauris. Izturējuši noraidījumu, "Vijciema" hokejisti drīz vien nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, tomēr Suksi pārspēt viņiem neizdevās. Trešdaļas sestajā minūtē Artūrs Keršis atdeva teicamu piespēli Mikusam Ozolam, kurš ar precīzu metienu guva savus otros vārtus, panākot jau 3:0. Līdz pārtraukumam abas komandas nopelnīja vēl vairākus noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās.

3. Trešdaļa

Jau no trešās trešdaļas pirmajām sekundēm vijciemieši, līdzjutēju atbalstīti, pilniem spēkiem devās atspēlēties. Trešdaļas trešajā minūtē vienus vārtus viņiem izdevās atgūt. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja komandas rezultatīvākais spēlētājs Ingars Čakārnis, kurš ar precīzu metienu pirmo reizi lika kapitulēt arī Suksim. Turpinājumā spēle kļuva daudz asāka. Pēc vijciemiešu komandas kapteiņa Jura Kalniņa pārkāpuma pret Mikusu Ozolu tiesnesis piešķīra ne vien noraidījumu, bet arī soda metienu. Tiesa, Mikusam Ozolam savus trešos vārtus neizdevās gūt, jo lieliski nospēlēja Jānis Lauris. Turpinājumā abas komandas nopelnīja vēl vairākus noraidījumus. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām, spēlējot mazākumā, teicamu meistarību nodemonstrēja Mikus Ozols, kurš apspēlēja vijciemiešu aizsargus un vēlāk arī vārtsargu Lauri, gūstot savus trešos vārtus un panākot jau 4:1. Tikai 19 sekundes "Vijciemam" bija nepieciešamas, lai vienus vārtus atgūtu. Nelielu smilteniešu nenokoncentrēšanos izmantoja Dainis Brants, panākot 2:4. Spēles beigas izvērtās ļoti dramatiskas. Vijciemieši visiem spēkiem metās atgūt vēl vienus vārtus. Vārtus atstāja Jānis Lauris, kura vietā laukumā devās sestais spēlētājs. Saspringtākas spēles beigas palīdzēja radīt arī paši smiltenieši, jo vispirms noraidījumu nopelnīja Uģis Melbārdis, bet beigās savu komandu trijatā pret sešiem "Vijciema" komandas spēlētājiem atstāja Dmitrijs Novikovs. Lai kā centās vijciemieši, tomēr pārspēt Suksi viņiem tā arī neizdevās. HK "Smiltene 09" izcīnīja uzvaru trešajā sērijas spēlē ar 4:2, bet visā sērijā bija pārāki pār "Vijciemu" ar 2:1, tādējādi izcīnot bronzas medaļas. "Vijciemam" ,tāpat kā pērn, jāsamierinās ar ceturto vietu.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Mikus Ozols, kurš guva trīs vārtus, bet "Vijciema" labā pa vieniem vārtiem Ingara Čakārņa un Daiņa Branta rēķinā.

Spēles protokols:
HK Smiltene 09 -Vijciems: 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Jau pavisam drīz piedāvāsim apskatu par 2011. /2012. gada VAČH 1.līgas sezonu, izvērtējot katras komandas sniegumu visas sezonas garumā.