• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"VEC SLO" kļūst par 2. līgas čempioniem

07.04.2012

2012-04-07_2012_03_06_img_4657_15_15.jpg Sestdien, 7. aprīlī, noslēdzās Vidzemes atklātā hokeja čempionāta 2. līgas sezona. Izšķirošajā fināla spēlē "VEC SLO" pārspēja "Raunas bruģakmeni" ar 2:0, divu spēļu summā izcīnot uzvaru ar 6:3, tādējādi kļūstot par 2. līgas čempioniem. Tikmēr 5. vietā čempionātu noslēdza "Ciedra A", kas izšķirošajā spēlē ar 2:1 pārspēja "SCO Centru".

 

VAČH 2. līgas turnīrā sestdien tika aizvadītas izšķirošās divas spēles, no kurām neapšaubāmi centrālā bija finālspēle starp "VEC SLO" un "Raunas bruģakmeni", bet pirms tam otro spēli par piekto vietu aizvadīja "Ciedra A" un "SCO Centrs".

"VEC SLO" -"Raunas bruģakmens"

Abu komandu pirmā finālspēle noslēdzās ar smagu "VEC SLO" komandas uzvaru 4:3. Bija skaidrs, ka šī spēle būs ļoti interesanta un abas komandas sitīsies par uzvaru čempionātā. "VEC SLO" vārtos stājās jaunais un perspektīvais vārtsargs Toms Kondrāts,kuram tā bija pirmā spēle "energoceltnieku" vārtos. Kondrāts ikdienā pārstāv "Liepājas Metalurga" jauniešu komandu. Tikmēr Raunas komandas vārtos stājās komandas pamatvārtsargs Raitis Zapāns

1. Periods

Spēles ievadā vairākas iespējas atklāt rezultātu bija abām komandām, tomēr pirmie to paveica "VEC SLO" hokejisti. Perioda sestajā minūtē, pēc Roberta Virša un Edgara Andiņa piespēlēm, vārtus guva Zigfrīds Jolkins. Drīz viens "VEC SLO" komandai bija iespēja gūt otros vārtus, tomēr spēlējot vairākumā, viņiem tas neizdevās. Trešdaļas izskaņā jau divas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā bija "bruģakmenim", tomēr rezultāts nemainījās, jo pārliecinoši vārtos darbojās Kondrāts.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā veiksmīgi uzbruka Rauna, tomēr rezultāts izlīdzināts netika. Kas neizdevās raunēniešiem, izdevās "VEC SLO". Trešdaļas sestajā minūtē pirmos vārtus izdevās gūt Robertam Virsim. kurš panāca jau 2:0, samazinot raunēniešu cerības uz pozitīvu iznākumu divu spēļu summā. Turpinājumā katra koamnda nopelnīja pa diviem noraidījumiem, tomēr rezultāts nemainījās, jo vārtos veiksmīgi darbojās abu komandu vārtsargi. Pēc diviem periodiem 2:0 vadībā "VEC SLO".

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā "bruģakmens" hokejisti nopelnīja vēl divus noraidījumus, tomēr "VEC" komandai palielināt savu pārsvaru neizdevās. Trešdaļas otrajā pusē Rauna visiem spēkiem metās atspēlēties, izdarot vairākus bīstamus metienus pa Kondrāta vārtiem, tomēr pārspēt "energoceltnieku" vārtsargu tā arī nespēja, kā rezultātā "VEC SLO" izcīnīja uzvaru spēlē ar 2:0, bet visā sērijā izrādījās pārāki ar rezultātu 6:3, un ieguva 2. līgas zelta medaļas. "Raunas bruģakmenim" šī gada čempionātā sudraba godalgas, bet trešajā vietā sezonu noslēdza "Tex color".

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Zigfrīds Jolkins un Robers Virsis. Jāuzteic arī Toms Kondrāts, kurš tika galā ar visiem Raunas komandas metieniem. Ļoti veiksmīgi savos vārtos darbojās arī Raitis Zapāns, kurš vairākkārt glāba komandu no vārtu zaudējuma.

Spēles protokols:
VEC SLO -Raunas bruģakmens: 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)