• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Inflekss" smagā cīņā iekļūst finālā

07.04.2012

2012-04-07_2012_03_06_img_5146_57_191.jpg Sestdien tika aizvadīta izšķirošā trešā spēle Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1. līgas pusfinālu sērijas spēlē, kurā "Inflekss" saistošā cīņā ar rezultātu 2:0 izcīnīja smagu uzvaru pret sīksto "Vijciema" komandu. Uzvarētāju labā abus vārtus guva Ringolds Arnītis.

 

VAČH 1. līgas turnīrā sestdien tika aizvadīti ilgi gaidītā trešā pusfinālu sērijas spēle starp Valmieras komandu un "Inflekss" un "Vijciemu". Pirmajā sērijas spēlē ar 5:4 pēcspēles metienos pārāki izrādījās vijciemieši, bet otrajā spēlē "Infleksam" izdevās izcīnīt smagu uzvaru ar 3:2. Bija skaidrs, ka kādai no komandām sapnis par finālu tiks izsapņots jau šodien. Abas vienības laukumā devās praktiski savos labākajos sastāvos. "Vijciema" vārtos stājās Gints Suksis.

1. Periods

Spēle iesākās ar nelielu "Inflekss" komandas pārsvaru, kuri arī izveidoja nedaudz bīstamākus uzbrukumus. Tiesa arī vijciemieši prata atbildēt ar vairākiem pretuzbrukumiem. Īpaši aktīvs bija Oskars Grigulis. Trešdaļas vidū vairākkārt sava meistarība bija jārāda Suksism, tomēr viņš vārtos darbojās pārliecinoši, neļaujot sevi pārspēt. Tiesa, 13. minūtē valmieriešiem tomēr izdevās izvirzīties vadībā. Ar lielisku metienu nedaudz nosegto Gintu Suksi pārspēt izdevās "Inflekss" kapteinim Ringoldam Arnītim. Trešdaļas izskaņā abām komandām bija vēl vairākas iespējas izveidot bīstamus uzbrukumus, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

2. Periods

Otrajā trešdaļā bīstamāk uzbruka "Inflekss", tomēr vārtos atkal lieliski darbojās Suksis. Ik pa brīdim arī vijcimiešiem bija iespējas panākt izlīdzinājumu. Oskars Grigulis un Didzis Ozoliņš vairākkārt bīstami iegāja valmieriešu aizsardzības zonā, tomēr "Inflekss" aizsargi neļāva nonākt līdz brīviem metieniem. Abas komandas nopelnīja arī par vairākiem noraidījumiem, tomēr līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

3. Periods

Trešajā trešdaļā pamazām vijciemiešiem izdevās izlīdzināt spēli un izdarīt vairākus bīstamus metienus uz Laura sargātajiem vārtiem. Savu individuālo meistarību vairākkārt nodemonstrēja Grigulis. Tomēr arī "Inflekss" komanda atbildēja ar asiem un bīstamiem pretuzbrukumiem. Vairākas labas izdevības gūt vārtus bija Brakšam, Kaimiņam un Arnītim. Aktīvs bija arī Lauris Žagariņš, tomēr veiksmīgi spēlēja arī vijciemiešu aizsargi un vārtsargs. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tiesneši nolēma piešķirt abām komandām abpusējus noraidījumus. Un 15 sekundes vēlāk Raitis Braksš atrada labā pozīcijā esošo Arnīti, kurš ar spēcīgu metienu raidīja otro ripu Sukša vārtos. Pēdējās minūtēs vijciemieši centās darīt visu, lai samazinātu rezultāta starpību, tomēr "Inflekss" hokejisti prasmīgi darbojās aizsardzībā. Pēdējās sekundēs sava meistarība bija jārāda arī Laurim, jo vijciemieši izmisīgi centās gūt vārtus, kas gan viņiem neizdevās. "Inflekss" izcīnīja uzvaru ļoti interesantā un skatāmā spēlē ar 2:0. Bet visā sērijā valmierieši bija pārāki ar 2:1.

Finālā "Inflekss" tiksies ar "Sedu", bet pa bronzas medaļām cīnīsies HK "Smiltene 09" un "Vijciems"

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Ringolds Arnītis. Lielisku spēli aizvadīja arī vārtsargs Jānis Lauris, kurš tika galā ar visiem "Vijciema" hokejistu metieniem. Vijciemiešu rindās lielisku spēli aizvadīja Gints Suksis, kurš vairākkārt glāba komandu no droša vārtu zaudējuma.

Spēles protokols:
Inflekss -Vijciems: 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)