• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Vijciems" dramatiskā spēlē uzveic HK "Smiltene 09"

08.04.2012

2012-04-08_hk_quot_smiltene_09_quot_par_18.jpg Vienu dienu pēc zaudējumu VAČH 1. līgas pusfinālu sērijā, "Vijciems" lieldienu svētdienā VOC ledus hallē ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienos pārspēja HK "Smiltene 09" pirmajā spēlē par bronzas medaļām. Uzvarētāju labā vārtus guva

 

Tikai vakar "Vijciema" komanda vēl aizvadīja izšķirošo cīņu pret "Infleksu" par iekļūšanu 1. līgas finālā, tomēr šajā cīņā ar 2:0 pārāki izrādījās valmierieši. Bet jau dienu vēlāk -lieldienu svētdienā -vijciemieši devās uz ledus, lai tiktos ar HK "Smiltene 09" pirmajā spēlē par bronzas medaļām. Smiltenes komanda pusfinālā divās spēlēs piekāpās "Sedas" hokejistiem.

"Vijciema" komandas sastāvā šajā spēlē vārtos atgriezās Jānis Lauris, bet ierindā nebija viens no pusfināla sērijas labākajiem spēlētājiem Oskars Grigulis. HK "Smiltene 09" vārtos stājās Gints Suksis, bet no komanda uzbrukuma līderiem laukumā nedevās vienīgi raženais Aivars Berkolds.

1. Periods

Spēle pirmajā periodā vairāk uzbruka smiltenieši, tomēr "Vijciems" veiksmīgi darbojās aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem nonākt līdz brīviem metieniem. Veiksmīgi vārtos darbojās arī Jānis Lauris. Trešdaļas otrajā pusē arī vijciemiešiem bija vairākas labas iespējas uzbrukumā, kas gan netika izmantotas, jo "Smiltene 09" vārtos lieliski darbojās Suksis. Pēc pirmās trešdaļas 0:0.

2. Periods

Spēles otrās trešdaļas sākumā "Smiltene 09" komandas pārsvars kļuva vēl nospiedošāks, tomēr "Vijciema" vārtos lielisks bija Jānis Lauris, kurš neļāva sevi pārspēt. Vēl vairāk, vienā no pretuzbrukumiem, veiksmīgā metienu pozīcijā nonāca Dainis Brants, kurš nekavējoties raidīja ripu Sukša sargātajos vārtos, izvirzot vadībā vijciemiešus. Pēc ielaistajiem vārtiem "Smiltene 09" vēl vairāk uzspieda savu spēles stilu. Viņiem bija iespēja spēlēt arī skaitliskajā vairākumā, tomēr pārspēt Jāni Lauri neizdevās. Tomēr nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pārtraukuma, pēc Jāņa Laura juniora un Jāņa Rudzīša piespēlēm, Uģis Melbrārdis ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu. Pēdējās minūtēs, pārmaiņus uzbruka abas komandas, tomēr rezultāts nemainījās.

3. Periods

Trešajā trešdaļā abas komandas jau bija nedaudz pagurušas, tomēr kā viena tā otra centās izvirzīties vadībā. Vairāk darba vārtos gan bija Laurim, jo smilteniešu uzbrukumi bija bīstamāki, tiesa arī "Vijciems" atbildēja ar pretuzbrukumiem. Trešdaļas otrajā pusē "Vijciemam" bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr vārtus gūt viņiem neizdevās. Pēdējās pamatlaika minūtēs abas komandas darīja visu, lai izrautu uzvaru, tomēr tas nevienai no viņam neizdevās. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1. Tas nozīmēja, ka lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešami pēcspēles metieni.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienus abas komandas iesāka nesekmīgi. Arī otrajā un trešajā metienu sērijā komandu vārtsargi pārspēti nespēti. Tomēr tad, vispirms, Jānis Lauris juniors neizmantoja savu otro iespēju, bet pieredzējušais vijciemietis Uldis Dancis pirmo reizi spēja pārspēt Gintu Suksi, tādējādi nodrošinot "Vijciemam" uzvara pirmajā spēlē par trešo vietu ar 2:1. Trešās vietas liktenis tiks noskaidrots līdz kādas komandas divām uzvarām

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vienus vārtus guva Dainis Brants, bet uzvaras bullīti realizēja Uldis Dancis. "Smiltene 09" rindās vienīgais precīzais raidījums Uģa Melbārža kontā. Abu komandu otrā spēle par trešo vietu notiks 12. aprīlī.

Spēles protokols:
Vijciems -HK Smiltene 09: 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)