• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

2. līgas finālu ar uzvaru iesāk "VEC -SLO"

03.04.2012

2012-04-02_vec.jpg Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 2. līgas turnīra pirmajā spēlē par trešo vietu "Tex color" negaidīti pārliecinoši ar 7:1 pārspēja "Biko logus". Tikmēr pirmajā cīņā par zelta godalgām "VEC SLO" daudz saistošākā cīņā ar rezultātu 4:3 pārspēja "Raunas bruģakmeni"

 

VAČH 2. līgas turnīrs ievirzījies savā finiša taisnē. Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas pirmās spēles, lai noskaidrotu galēju vietu sadalījumu. Sestdien tika aizvadīta arī spēle par trešo vietu starp "Tex color" un "Biko logu" komandām, bet svētdien laukumā tikās "VEC SLO" un "Raunas bruģakmens" komandas, lai sacenstos pirmajā finālspēlē.

"VEC SLO" -"Raunas bruģakmens"

Svētdien pirmo VAČH 2. līgas finālspēli aizvadīja "VEC SLO" un "Raunas bruģakmens" komandas. Par fināla galvenajiem favorītiem jāuzskata "VEC SLO", kas izcīnīja uzvaru regulārajā sezonā, kamēr Raunas komanda ierindojās trešajā pozīcijā. Tomēr ceturtdaļfinālā un pusfinālā raunēnieši rādīja vēl kvalitatīvāku hokeju un noteikti centīsies pacīnīties par uzvaru arī finālā. Arī finālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā.

1. Periods

Spēles pirmo trešdaļu veiksmīgāk iesāka "VEC SLO". Spēlējot skaitliskajā mazākumā, pretuzbrukumā veiksmīgu individuālo meistarību nodemonstrēja Mārtiņš Jonatāns. Viņa izdevās apspēlēt ne vien "bruģakmeņa" aizsarfus, bet arī vārtsargu Raiti Zapānu. Trešdaļas turpinājumā momenti bija kā pie vieniem tā otriem vārtiem. "Raunas bruģakmenim" bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, tomēr panākt izlīdzinājumu viņi nespēja.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Raunai izdevās panākt izlīdzinājumu. Veiksmīgi par ripu pacīnījās Uģis Feldmanis, kurš arī nodemonstrējot lielisku individuālo meistarību, raidīja ripu Oskara Indruškēviča sargātajos vārtos. Tikai 15 sekundes jaunajam un perspektīvajam "bruģakmeņa" hokejistam Uģim Feldmanim bija nepieciešamas, lai gūtu savus otros vārtus spēlē un vadībā izvirzītu raunēniešus. Trešdaļas turpinājumā "VEC SLO" komandai tā arī neizdevās atgūt neizšķirtu. Lielas problēmas viņiem sagādāja noraidījumi, jo pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem "energoceltnieki" nopelnīja vēl divus mazākumus, ko gan Rauna vārtu guvumā nepārvērta. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts 2:1 "Raunas bruģakmeņa" labā.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā "VEC SLO" izdevās ne vien atspēlēties, bet arī pārņemt vadību. Vispirms čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Roberts Virsis, pēc Zigfrīda Jolkina un Normunda Millera rezultatīvām piespēlēm, panāca 2:2, bet nepilnas divas minūtes vēlāk Ingars Šūmanis jau izvirzīja vadībā "energoceltniekus". Dažas epizodes vēlāk pēc ielaistajiem vārtiem Rauna vēl palika skaitliskajā mazākumā, tomēr Ojārs Cūbergs acīgi pamanīja labā pozīcijā esošo Uģi Feldmani, kuram izdevās gūt savus trešos vārtus un panākt izlīdzinājumu 3:3. Turpinājumā risinājās ļoti sīva spēkošanās un bija skaidrs, ka tā komanda kurai izdosies gūt vārtus spers platu soli uzvarai pirmajā fināla spēlē. Deviņas minūtes pirms spēles beigām veiksmīgu uzbrukumu izdevās izspēlēt "VEC SLO" vienībai. Pēc Ģirta Ciguža un Roberta Virša piespēlēm ceturto ripu Zapāna sargātajos vārtos raidīja Zigfrīds Jolkins. "Raunas"bruģakmens" centās darīt visu, lai atspēlētos, tomēr viņiem tas neizdevās, kā rezultātā pirmā fināla spēle noslēdzās ar minimālu "VEC SLO" uzvaru 4:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Robera Virša un Zigfrīda Jolkina kontā, bet Raunas komandā ar trīs gūtajiem vārtiem izcēlās Uģis Feldmanis.

Spēles protokols:
VEC SLO -Raunas bruģakmens: 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)

"Tex color" -"Biko logi"

Savu pirmo spēli par trešo vietu sestdienas pievakarē VOC ledus hallē aizvadīja abas pusfinālu neveiksminieces "Tex color" un "Biko logi". Abas komandas pusfinālos zaudēja pirmās cīņas, bet otrajā spēlē "Tex color" uzvarēja, savukārt "Biko logi" cīnījās neizšķirti. Kā zināms, uzvarētājs 2. līgas turnīrā tiek noskaidrots divu spēļu summā. Abas komandas divu spēļu summā piekāpās attiecīgi "Raunas bruģakmenim" (5:6) un "VEC SLO" (5:9).

1. Periods

Spēles pirmajā trešdaļā bīstami momenti bija kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Rezultātu gan pirmie atklāja "Biko logi". Desmitajā minūtē Andim Kalniņam izdevās veiksmīgs un precīzs metiens. Pēc ielaistajiem vārtiem sasparojās "Tex color" komanda, tomēr līdz trešdaļas izskaņai rezultāts nemainījās.

2. Periods

Otrās trešdaļas ievadā četru minūšu laikā "Tex color" vienībai izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus. Divas reizes Gunti Kondrātu pārspēt izdevās Kārlim Latikam, bet viens precīzs metiens arī Raivo Skudrulim. "Biko logi" gan negrasījās padoties un atguva vienus vārtus. Mārtiņu Onskuli pārspēt izdevās Gundaram Zaļkalnam. Punktu trešdaļai gan izdevās pielikt "Tex color" spēlētājam Normundam Lukstiņam, kurš panāca 4:2.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "Tex color" izdevās fūt vēl trīs vārtus. Precīzi metieni padevās Ilmāram Bērziņam un Jurim Kaktiņam. Savus trešos vārtus spēlē izdevās gūt arī Kārlim Latikam. Spēlei punktu gan pielika "Biko logi". Trešo ripu Onskuļa vārtos raidīja Raivis Ābele. Spēle noslēdzās ar rezultātu 7:3 "Tex color" komandas labā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Kārlis Latiks izcēlās ar trīs vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet "Biko logu" rindās pa vieniem vārtiem guva Raivis Ābele, Gundars Zaļkalns un Andis Kalniņš.

Spēles protokols:
Tex color -Biko logi: 7:3 (0:1, 4:1, 3:1)

Spēles par 5. un 7. vietu

Norisinājušās arī pirmās spēles, lai noskaidrotu piektās un septītās vietas ieguvējus.Pirmajā cīņā par piekto vietu "Ciedra A" un "SCO Centra" komandu duelī fiksēts neizšķirts 2:2. Tikmēr "Livonija" ar 7:1 apspēlēja "Stingeru" spēlē par septīto vietu. 2. līgas turnīrs noslēgsies šonedēļ.

Izslēgšanas spēļu zars:

(Raksts tiks papildināts)