• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

2. līgas bronzas medaļas "Tex color", "Skorpions" uzveic "Cēsis"

06.04.2012

2012-04-06_2012_03_06_img_4629_7_7.jpg Ceturtdienas vakarā tika aizvadīta otrā spēle Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 2. līgā par trešo vietu, kurā "Tex color" ar rezultātu 6:2 pārspēja "Tex color", divu spēļu summā triumfējot ar 13:5 un izcīnot bronzas godalgas. Tikmēr 1. līgas turnīrā cīņā par 5. -7. vietu "Skorpions" ar 4:1 pārspēja "Cēsis".

 

VAČH čempionātā ceturtdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles. Neapšaubāmi svarīgākā no tām norisinājās starp 2. līgas komandām "Tex color" un "Biko logi", kas aizvadīja savu otro cīņu par bronzas medaļām. Tikmēr 1. līgas turnīrā otro apļa spēli par 5. -7. vietu aizvadīja Smiltenes komanda "Skorpions" un "Cēsis".

"Tex color" -"Biko logi"

Abu komandu pirmajā spēlē par trešo vietu pie negaidīti pārliecinošas uzvaras tika "Tex color" hokejisti, kuri pārspēja "Biko logus" ar rezultātu 7:3, sperot platu soli uz bronzas medaļām. Kā zināms uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā. "Biko logiem", lai cerētu uz trešo vietu otrajā spēlē bija jāuzvar vismaz ar četru vārtu starpību.

1. Periods

Spēles sākums daudz veiksmīgāks padevās "Tex color" hokejistiem, kas jau 52. sekundē, pēc Jāņa Pūcīša precīzā metiena, atklāja rezultātu. Turpinājumā iespējas gūt vārtus bija abām komandām. "Biko logiem" bija izdevība spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr vārtus neizdevās gūt. Trešdaļas vidū, neilgi pēc noraidījuma izciešanas, Jānis Rozenbahs nonāca labā vārtu gūšanas situācijā, un prata to izmantot, panākot 2:0. Līdz trešdaļas izskaņai rezultāts vairs nemainījās.

2. Periods

Otrā periods pirmajā pusē abas komandas nopelnīja iespēju spēlēt skaitliskajos vairākumos, tomēr rezultāts nemainījās. Četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Raivo Skudrulis, pēc Anda Āboliņa piespēles, raidīja trešo ripu Gunta Kondrāta sargātajos vārtos. 30 sekundes vēlāk gan pie sava pirmā vārtu guvuma izdevās tikt arī "Biko logiem", kuru labā izcēlās Rolands Lucavs. Punktu trešdaļai gan atkal pielika "Tex color" hokejisti. Pēc Ulda Pūces rezultatīvas piespēles, vārtus guva Juris Kaktiņš, panākdams jau 4:1 savas komandas labā.

3. Periods

Trešā trešdaļas 18. sekundē par sevi atgādināja regulārā čempionāta labākais vārtu guvējs Reinis Alsiņš, kurš ar precīzu metienu samazināja rezultāta starpību līdz 2:4. Tiesa, uz ko vairāk "Biko logi" šajā spēlē nebija gatavi. Vispirms Andis Āboliņš panāca 5:2, bet punktu spēlei un visai sērijai pielika Ilmārs Bērziņš. "Tex color" izcīnīja uzvaru arī otrajā spēlē par trešo vietu ar 6:2, divu spēļu summā izcīnot uzvaru ar 13:5, un tiekot pie bronzas medaļām. Bet "Biko logi" sezonu noslēdza ceturtajā vietā, kas šai komandai ir labs panākums.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Andim Āboliņam, Jānim Pūcītim un Jāni Rozenbaham vieni vārti un viena rezultatīva piespēle, bet "Biko logu" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Reinis Alsiņš un Rolands Lucavs.

Spēles protokols:
Tex color -Biko logi: 6:2 (2:0, 2:1, 2:0)

"Skorpions" -"Cēsis"

Trīs komandas -"Skorpions", "Cēsis" un "Smiltenes vanagi", pēc neveiksmēm ceturtdaļfinālos, turpina čempionātu, lai noskaidrotu 5. -7. vietas ieguvējus. Visas trīs vienības savā starpā aizvada divu apļu miniturnīru. Pirmais riņķis jau ir noslēdzies, un tajā bez zaudējumiem cīnījās "Smiltenes vanagi", vienu uzvaru izcīnīja "Skorpions", bet "Cēsis" abās spēlēs piedzīvoja neveiksmes. Ceturtdienas vakarā savu otro cīņu aizvadīja Smiltenes komanda "Skorpions" un "Cēsis".

1. Periods

Trešdaļas sākumā cēsinieku rindās noraidījumu nopelnīja septiņkārtējais Pasaules blakusvāģu motokrosa čempions Kristers Serģis. Šo noraidījumu smilteniešiem izdevās veiksmīgi izmantot. Mārtiņš Seisums atdeva precīzu piespēli Edgaram Ataram, kurš raidīja ripu Arta Malkava sargātajos vārtos, panākot 1:0. Trešdaļas otrajā pusē "Skorpionam" bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, tomēr šoreiz vārti netika gūti. Dažas iespējas pie Leiša sargātajiem vārtiem izveidoja arī "Cēsis", tomēr vārtus gūt nespēja.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā, izturējuši kārtējo mazākumu, "Cēsis" spēja gūt vārtus. Pēc veiksmīgi izspēlēta uzbrukuma, "Skorpiona" vārtos ripu raidīja Andris Leitis. Turpinājumā abām komandā bija iespēja izvirzīties vadībā, tomēr nepilnas piecas minūtes pirms pārtraukuma Mārtiņš Krauklis, pēc Edgara Atara un Jāņa Liepiņa piespēlēm, ar precīzu metienu panāca 2:1.

3. Periods

Trešās trešdaļas ievadā viens no čempionāta rupjākajiem spēlētājiem Jānis Muižnieks veiksmīgi tika galā ar cēsinieku aizsargiem uz ar precīzu metienu pārspēja arī Arti Malkavu, panākot 3:1. "Cēsu" hokejistiem bija iespēja samazināt rezultāta starpību, tomēr veiksmīgi "Skorpions" nospēlēja aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem tikt pie brīviem metieniem. Spēles pēdējā minūtē smilteniešu rezultatīvākais spēlētājs Jānis Liepiņš raidīja ceturto ripu cēsinieku vārtos, nodrošinot savai komandai uzvaru visā spēlē ar rezultātu 4:1. Šobrīd ir skaidrs, ka piektās vietas liktenis izšķirsies divu Smiltenes komandu starpā, jo "Cēsis" augstāk par septīto vietu vairs tikt nevar.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Jāņa Liepiņa un Edgara Atara kontā, bet "Cēsu" rindās vienīgie vārti Andra Leiša kontā.

Spēles protokols:
Skorpions -Cēsis:4:1 (1:0, 1:1, 2:0)