• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Seda" otro reizi apspēlē HK "Smiltene 09" un iekļūst finālā

30.03.2012

2012-03-30_sesa.jpg Ceturtdienas vakarā Vidzemes atklātā hokeja čempionāta 1. līgas otrajā pusfinālu spēlē "Seda" atkārtoti uzveica HK "Smiltene 09" hokejistus ar rezultātu 8:3. Uzvarētāju labā pa trijiem vārtiem guva Kristaps Bīnerts un Renārs Bušs.

 

VAČH 1. līgas turnīrā ceturtdienas vakarā tika aizvadītas otrā pusfinālu sērijas spēle starp "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandām. Pirmajā pusfināla spēlē līdz trešās trešdaļas sākumam "Sedai" bija tika vienu vārtu pārsvars, tomēr pēdējās 15 minūtēs sedēnieši guva četrus vārtus, uz kuriem Smiltenes komanda atbildēja ar vienu precīzu metienu.

1. Periods

Jau no spēles pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka "Sedas" komanda sēriju centīsies pabeigt divās spēlēs. Sākums viņiem izrādījās veiksmīgs. Vispirms trešdaļas otrajā minūtē čempionāta rezultatīvākais aizsargs Aivars Anis ar precīzu metienu raidīja pirmo ripu Sukša sargātajos vārtos. Nedaudz vairāk kā minūte sedēniešiem bija nepieciešama, lai dubultotu savu pārsvaru. Beidzot ar precīzu metienu izcēlās arī Edgars Ivanovs, kuram ar rezultatīvu piespēli asistēja Jānis Kļava. Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem "Smiltene 09" pieprasīja minūtes pārtraukumu. Turpinājumā arī smilteniešiem bija pāris iespējas gūt vārtus, tomēr tās netika izmantotas. Tiesa arī "Sedai" gūt savus trešos vārtus neizdevās, jo veiksmīgi spēlēja gan smilteniešu aizsargi, gan vārtsargs Gints Suksis. Pēc pirmās trešdaļas 2:0 "Sedas" labā.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā īsā laikā "Sedai" izdevās gūt vēl divus vārtus. Vispirms Suksi pārspēja Kristaps Bīnerts, bet nedaudz vēlāk savus pirmos vārtus izdevās gūt arī Renāram Bušam. Pie rezultāta 0:4, smiltenieši sasparojās un ātri vienus vārtus atguva, kad pēc Uģa Melbārža un Dmitrija Novikova piespēlēm otros vārtus šajā pusfinālu sērijā izdevās gūt Jānim Rudzītim. Trešdaļas izskaņa atkal bija vārtiem bagāta. Vispirms spēlējot skaitliskajā mazākumā "Seda" guva divus vārtus (!).Otro reizi precīzi bija Bīnerts un Bušs, panākot jau 6:1, bet punktu trešdaļai ar precīzu metienu pielika "Smiltene 09" uzbrucējs Aivars Berkolds, panākot 2:6.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "Smiltene 09" bija spiesti spēlēt skaitliskajā mazākumā. To prasmīgi izmantoja "Sedas" hokejisti, jo savus trešos vārtus spēlē izdevās gūt Renāram Bušam. Turpinājumā abas komanadas nopelnīja vairākus noraidījumus. "Smiltene 09" uzbrucējs Aivars Berkoilds pat tika noraidīts līdz spēles beigām. Tomēr, spēlējot vairākumā, smilteniešiem izdevās gūt savus trešos vārtus, kad Gintu Rudzīti pārspēt izdevās Aigaram Rubenim. Punktu spēlei un visai sērijai pielika čempionāta rezultatīvākais vīrs Kristaps Bīnerts, kurš jau otro spēli pēc kārtas sasniedza hat -trick. Spēle noslēdzās ar rezultātu 8:3. Līdz ar to "Seda" cīnīsies par zelta medaļām, bet "Smiltene 09" centīsies uz savu pilsētu pārvest bronzu. Nākamajā nedēļā noskaidrosies otrs finālists, jo

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trijiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Kristaps Bīnerts. Trīs precīzi metieni arī Renāra Buša kontā. Tikmēr "Smiltene 09" rindās vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Jānim Rudzītim, bet trīs rezultatīvas piespēles Uģim Melbārdim.

Spēles protokols:
Seda -Smiltene 09: 8:3 (2:0, 4:2, 2:1)