• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Sedai" un "VEC SLO" iespējas iekļūt finālā

29.03.2012

2012-03-29_smilt09.jpg Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā ceturtdienas vakarā tiks aizvadītas otrā spēle 1. līgas pusfinālu sērijā starp "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandām. Tāpat otrā cīņā notiks arī 2. līgas pusfinālā, kur "VEC SLO" tiksies ar "Biko -logiem"

 

1. Līga

Šovakar savu otro pusfinālu sērijas spēli aizvadīs "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandas. Pirmajā cīņā pie uzvaras ar rezultātu 7:3 tika "Sedas" hokejisti .Šovakar "Smiltene 09" hokejsitiem būs otrā un ,iespējams, pēdējā iespēja pacīnīties par vietu finālā.

"Sedas" komandas uzvaru pirmajā spēlē var uzskatīt par loģisku, tomēr smiltenieši parādīja, ka vismaz spēles lielāko daļu ir cienīgi pretinieki. Pēc otrās trešdaļas sedēniešiem bija tikai vienu vārtu pārsvars, tomēr pēdējo trešdaļu viņi uzvarēja ar 4:1.

Kā jau pirms sērijas prognozējām lielu lomu abās komandās spēlēs uzbrukuma līderi. "Sedas" rindās ar hat trick izcēlās Kristaps Bīnerts, bet ar divreiz precīzs bija Mareks Cepeļevs, kurš īpaši progresējis šajā sezonā. Salīdzinoši klusi bija divi citi "Sedas" līderi Edgars Ivanovs un Jānis Kļava, kopā gūstot tikai vienus vārtus (Ivanovs izcēlās ar precīzu metienu). HK "Smiltene 09" rindās rezultatīvi bija abi līderi Mikus Ozols un Uģis Melbārdis. Bet līdera lomu šajā spēlē uzņēmās arī Jānis Rudzītis.

"Smiltene 09" līdzjutējiem jācer arī uz Gintu Suksi, kurš, lai arī pirmajā spēlē ielaida septiņas ripas, tomēr joprojām uzskatāms par svarīgu faktoru tam, lai sērija nebeigtos jau šovakar.

Spēles sākums VOC ledus hallē pulksten 21. 05. Dzīvajai statistikai būs iespēja sekot arī vocsports.lv

2. Līga

Arī otrajā līgā šovakar pusfināla spēle, kurā atkārtoti tiksies "VEC SLO" un "Biko logu" komandas. Pirmajā cīņā ar 5:1 uzvaru izcīnīja regulārās sezonas uzvarētāji "VEC SLO". Atšķirībā no 1. līgas, kur uzvarētājs tiek noskaidrots cīņā līdz divām uzvarām, šeit otro finālistu uzzināsim šovakar pavisam noteikti, jo 2. līgā finālā iekļūs tā komanda, ka būs pārāka divu spēļu summā.

Pirmajā spēlē "VEC SLO" panākumu atslēga bija laba momentu realizācija un Didža Roķa veiksmīgā spēle uzbrukumā. Jāatgādina, ka Roķis izcēlās ar trīs vārtu guvumiem. Tāpat lieliski vārtos darbojās arī "energoceltnieku" vārtsargs Oskars Indruškēvičs, ielaižot tikai vienu ripu un vairākkārt glābjot komandu no drošu vārtu zaudējuma.

"Biko logiem" šovakar uzdevums pavisam skaidrs. Jāaptur "VEC SLO" līderi un jāizmanto savi momenti. Protams, uzvaru divu spēļu summā būs grūti panākt, tomēr nekas neiespējams tas nav. Šīs spēles sākums pulksten 19:30. Dzīvā statistika vocsports.lv