• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Seda" rezultatīvā spēlē uzveic HK "Smiltene 09"

28.03.2012

2012-03-28_seda.jpg Otrdienas vakarā VOC ledus hallē tika aizvadīta Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1. līgas pusfinālu sērijas spēle, kurā regulārā čempionāta uzvarētāji "Sedas" hokejisti ar rezultātu 7:3 uzveica HK "Smiltene 09". Uzvarētāju labā ar hat trick izcēlās Kristaps Bīnerts.

 

VAČH 1. līgas turnīrā otrdienas vakarā tika aizvadīta pirmā pusfinālu sērijas spēle starp "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandām. Otrajā pusfinālu pārī starp "Infleksu" un "Vijciemu" sērijā līdz divām uzvarām šobrīd ir līdzsvars 1:1.

Par "Sedas" un Smiltenes pāra favorītu neapšaubāmi bija jāuzskata sedēnieši, kas pārliecinoši triumfēja regulārajā sezonā, pusfinālam kvalificējoties automātiski. Tāpat abu komandu savstarpējās spēlēs visas trīs reizes pārāki izrādījās "Sedas" hokejisti.

Abas komandas uz spēli ieradās praktiski savos labākajos sastāvos. "Sedai" ierindā bija visi trīs uzbrukuma līderi Kristaps Bīnerts, Edgars Ivanovs un Jānis Kļava. Tikmēr vārtos Jāņa Leiša vietā šoreiz stājās komandas otrais vārtsargs Gints Rudzītis. Smiltniešiem no vadošajiem spēlētājiem šajā spēlē trūka tikai pieredzējušā un raženā uzbrucēja Aivara Berkolda. Tomēr ierindā bija abi vadošie uzbrucēji MIkus Ozols un Uģis Melbārdis, bet vārtos stājās Gints Suksis.

1. Periods

Spēle iesākās ar nelielu "Sedas" komandas pārsvaru. Perioda piektajā minūtē viņiem arī izdevās izvirzīties vadībā, kad pēc Kristapa Bīnerta un Aivara Aņa piespēlēm, pirmo ripu Sukša sargātajos vārtos raidīja Mareks Cepeļevs. Tiesa, drīz vien varēja uzgavilēt arī smilteniešu līdzjutēji, jo 1 minūti un 12 sekundes vēlāk Uģis Melbārdis panāca izlīdzinājumu. Līdz pat perioda pēdējai minūtei rezultāts nemainījās, lai arī vairāk tomēr uzbruka sedēnieši. Tomēr 38 sekundes pirms pārtraukuma par sevi atgādināja čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Bīnerts, kurš atkal vadībā izvirzīja sedēniešus.

2. Periods

Otrās trešdaļas ievadā bīstamas situācijas izveidojās kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Tomēr trešdaļas sestajā minūtē Aivars Anis acīgi pamanīja labā situācijā atrodošo Kristapu Bīnertu, kurš savukārt ar precīzu metienu guva savu otros vārtos, panākot 3:1 "Sedas" labā. Uzreiz pēc gūtajiem vārtiem "Seda" palika skaitliskajā mazākumā, jo divu minūšu noraidījumu saņēma Valērijs Popovs. "Smiltene 09" komandai bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Tas viņiem izdevās ļoti veiksmīgi, jo pēc veiksmīga uzbrukuma, labā metienu pozīcijā nonāca Mikus Ozols, kurš raidīja ripu Ginta Rudzīša sargātajos vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz 2:3. Trešdaļas turpinājumā rezultāts vairs nemainījās. Smiltenieši veiksmīgi spēlēja aizsardzībā, neļaujot pie labām metienu pozīcijām nonākt Ivanovam un Kļavam.

3. Periods

Intriga par uzvarētāju šajā spēlē bija saglabājusies līdz trešajam periodam. Tomēr jau trešdaļas 27. sekundē, Renārs Bušs raidīja ceturto ripu Sukša vārtos. Divas minūtes vēlāk savus trešos vārtus spēlē izdevās gūt arī Bīnertam, kurš panāca jau "Smiltene 09" komandai pavisam nepatīkamo 5:2. Turpinājumā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus. Smilteniešiem pat bija iespēja spēlēt lielajā vairākumā piecatā pret trijiem, tomēr to izmantot šoreiz viņi nespēja. Gluži pretēji, spēlējot četratā pret pieciem "Smiltene 09" hokejistiem, Edagars Ivanovs, pēc lieliska solo gājiena, panāca jau 6:2 sedēniešu labā. Tiesa nedaudz vēlāk Jānim Rudzītim izdevās vienus vārtu atgūt smilteniešiem, tomēr punktu spēlei pielika Aivars Anis, kurš savām trijām rezultatīvajām piespēlēm pieplusoja arī vārtu guvumu. Pirmā pusfinālu sērijas spēle noslēdzās ar "Sedas" uzvaru 7:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trijiem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Kristaps Bīnerts, bet Aivara Aņa kontā vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles. "Smiltene 09" rindās vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Jānim Rudzītim.

Spēles protokols:
Seda -HK Smiltene 09: 7:3 (2:1, 1:1, 4:1)