• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Šovakar pirmo pusfināla spēli aizvadīs "Seda" un"Smiltene 09"

27.03.2012

2012-03-27-milu_daigu-1332856802.jpg Otrdienas vakarā pulksten 20:45 VOC ledus hallē pirmo pusfināla sērijas spēli Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgas turnīrā aizvadīs "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandas. Uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

 

VAČH 1. līgas turnīrā pirmās divas pusfināla spēles jau aizvadījušas "Inflekss" un "Vijciema" komandas. Šajā pārī šobrīd abas komandas izcīnījušas pa vienai uzvarai. Un sērijas trešajā spēlē tiks noskaidrots pirmais finālists.

Tikmēr šovakar pulksten 20:45 VOC ledus hallē savu pusfinālā sēriju uzsāks "Sedas" un HK "Smiltene 09" komandas. "Seda" pusfinālam kvalificējās automātiksi, jo izcīnīja uzvaru regulārajā sezonā, kā arī tādēļ, ka čempionātu pabeidza septiņas komandas ("Pečori" izstājās no turnīra tā gaitā. Tikmēr HK "Smiltene 09", kas regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā, pirmajā izslēgšanas kārtā sērijā ar 2:0 pārspēja "Cēsis". Pirmo spēli smiltenieši uzvarēja ar 6:1, bet otrajā bija pārāki ar rezultātu 4:2. Jāpiebilst, ka "Sedas" un "Smiltene 09" komandas pērnajā sezonā tikās finālā, kur pārāki izrādījās sedēnieši.

Savstarpējās spēles

Abas komandas šajā sezonā tikušās trīs reizes. Visās cīņās uzvaras izcīnījusi "Seda". Arī rezultātu dinamika ir viņiem patīkama. Ja pirmajā spēlē smiltenieši piekāpās tikai ar rezultātu 4:6, tad abās nākamajās cīņās "Seda" izcīnīja salīdzinoši vieglas uzvaras ar 6:2 un 8:2.

Komandu līderi

"Sedas" komandā šajā sezonā par izteiktiem līderiem kļuvuši Kārlis Bulmeistars un Kristaps Bīnerts. Tomēr šajā komandā komentārus neprasa arī Aivars Anis (čempionāta rezultatīvākais aizsargs), Edgars Ivanovs un Jānis Kļava. Vienu no savām veiksmīgākajām sezonām aizvada arī Mareks Cepeļevs. "Sedas" komandā pretiniekiem briesmas var sagādāt gandrīz jebkurš cits spēlētājs.

HK "Smiltene 09" komandu, kas regulāro sezonu aizvadījusi samērā nestabili, tomēr var dēvēt par play off vienību, kas atspoguļojās arī pērnajā sezonā. Arī šogad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā smiltenieši rādīja labāku un agresīvāku hokeju nekā regulārajā čempionātā. Par komandas līderiem šajā sezonā kļuvuši Uģis Melbārdis un Mikus Ozols. No šo spēlētāju snieguma un rezultativitātes lielā mērā būs atkarīgs kā Smiltenes komandai veiksies šajā sērijā. Lai arī "Smiltene 09" komandā nav tik daudz individuāli spēcīgu hokejistu kā "Sedā", tomēr smiltenieši var pārsteigt sedēniešu ar disciplinētu spēli aizsardzībā un ātriem pretuzbrukumiem.

Vārtsargi

Vienīgā pozīcija kur "Smiltene 09" komandai varētu būt pārsvars ir vārtsargi. Pieredzējušais Gints Suksis pēdējās spēlēs rāda nedaudz stabilāku sniegumu nekā viņa pilsētnieks "Sedas" vārtos Jānis Leitis. Tāpat "Smiltene 09" komandas sastāvā atrodams arī Ivara Veita vārds, kas savulaik spēlējis gan "ASK Ogre" sastāvā Latvijas čempionāta virslīgā, gan bijis Latvijas U -18 izlases kandidāts.

Prognoze

"Seda", pateicoties labākai individuālajai meistarībai, izcīnīs uzvaras abās spēlē. Pirmajā spēlē viņi uzvarēs ar 6:3, bet otrajā spēlē smiltenieši, rādot labāku sniegumu kā regulārajā sezonā un ceturtdaļfinālā, piekāpsies ar 1:4.
Spēles online statistikai varat sekot vocsports.lv. Spēles sākums 20:45.