VAČH 3. līgas komandu apskats (1. daļa)

20.09.2012

2012-09-20_2012_01_05_img_1874_5.jpg Jau šovakar ar spēli starp "SCO Centrs" un "Ledus vilki' komandām tiks dots starts 8. Vidzemes atklātā čempionāta hokejā sezonai. Šajā rakstā piedāvājam ieskatīties 3. līgas komandu vizītkartēs. Šoreiz apskatīsim "Biko logu", "Ciedra A", "Stingers" un "Ledus vilku" komandas.

 

3. līgā piedalās astoņas komandas, kas savā starpā aizvadīs trīs apļu regulāro turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles, tādējādi noskaidrojot galējo vietu sadalījumu.

"Biko logi" (Ceturtā vieta 2. līgas turnīrā pagājušajā sezonā)

„Biko logi” komandā apvienojušies vidējās paaudzes hokejisti. Komandu pastiprina arī gados jaunāki hokejisti, kas iepriekšējās sezonā parādīja, ka ir vieni no līderiem. „Biko logu” spēlētāju vidējais vecums ir 33,6 gadi. Pieredzējušākajam vienības hokejistam Vladimiram Semjonovam ir jau 57 gadi, kamēr jaunākais hokejists ir 21 gadu vecais aizsargs Mārtiņš Zandersons.

Komandas sastāvā pieteikti divi vārtsargi -34 gadus vecais Ingus Birums un 40 gadīgais Guntis Konrāds. Tieši Kondrāds pērn bija komandas pirmais vārtsargs un ar savu veiksmīgo spēli palīdzēja „Boko logiem” pārspēt potenciāli spēcīgākas komandas.

Uzbrukumā noteikti jāizceļ pērnās sezonas Vidzemes čempionāta 2. līgas regulārās sezonas rezultatīvākais hokejists Reinis Alsiņš, kurš arī šogad domājams gribēs atkārtot šo panākumu, tādējādi palielinot izredzes uz uzvaru arī savai komandai. Bez Alsiņa, komandas līderis uzbrukumā būs arī Ģirts Bērziņš, kurš ir pieredzējušāks un ar labu metienu.

Aizsardzībā „Biko logu” sastāvā spēlēs tādi pazīstami hokejisti kā Kaspars Zīrags, Ģirts Ezertēvs, Raitis Bērzkalns un citi.

Pērn „Biko logi” nedaudz negaidīti iekļuva pusfinālā, ceturtdaļfinālā apspēlējot „Ciedru A”. 2. līgas čempionātu komanda noslēdza ceturtajā vietā. Šogad jāmēģina tikt labāko trijniekā trešajā līgā.

"Ciedra" (Piektā vieta 2. līgas turnīrā pagājušajā sezonā)

Ciedra ir viena no pieredzējušākajām Vidzemes čempionāta komandām. Vidējais vecums Ciedras vienības hokejistiem ir 40, 6 gadi. Komandu veido galvenokārt Valmieras spēlētāji, kas Vidzemes čempionātā spēlē jau vairākas sezonas. Vecākajam komandas spēlētājam Jānim Šetkinam ir 51 gads, bet jaunākais hokejists „Ciedrai” ir 21 gadus vecais vārtsargs Māris Lotko.

Lotko „Ciedras” vārtos stāv jau vairākas sezonas. Vārtsargs ir Valmieras hokeja kluba audzēknis un iepriekš pārstāvējis arī Valmieras jaunatnes hokeja komandas.

3. līgā varens spēks būs pieredzējušie „Ciedras” uzbrucēji. Modris Zvirbulis, Aigars Zvirbulis, Imants Silanžs un Aigars Apsītis, kas ar savu pieredzi bieži vien liek kapitulēt gados jaunākajiem hokejistiem.

Aizsardzībā spēlēs tādi Vidzemē zināmi hokejisti kā Andis Augulis, Aivars Pitura, Juris Kuzins, Rolands Litte un citi.

Pagājušajā sezonā Ciedra Vidzemes čempionāta otrajā līgā izcīnīja piekto vietu, ceturtdaļfinālā nedaudz negaidīti piekāpjoties „Biko logiem”. Šogad ciedrēnieši būs vieni no galvenajiem favorītiem trešajā līgā.

"Stingers" (Astotā vieta 2. līgas turnīrā pagājušajā sezonā)

„Stingers” komanda Vidzemes atklātajā čempionātā spēlē jau vairākus gadus. Komandas vidējais vecums ir 30 gadi. „Stingers” sastāvu veido Valmieras un tās apkārtnes hokejisti. Vecākajam komandas spēlētajam Mārim Romkam ir 43 gadi, bet jaunākais hokejists ir 17 gadīgais Toms Bērziņš.

„Stingers” komandas vārtos šosezon redzēsim Uģi Lasmani un Martu Kalniņu. Bai vārtsargi ir gana pieredzējuši. Kalniņam ir 42, bet Lasmanim 40 gadi.

Komandas uzbrukumā lielākās cerības jāsaista ar Jāni Cīruli, kurš veiksmīgi spēlēja VOC kausa izcīņā. Uzbrukumā noteikti progresēs arī hokejisti, kuru vecums nepārsniedz 23 gadus. Tādu „Stingerā” ir vairāk kā citās vienībās.

Aizsardzībā komandas sastāvā liela loma būs Jānim Eihenbaumam, Kristapam Bērziņam un Jurģim Eihenbaumam.

Pērn „Stingers” 2. līgā izcīnīja astoto vietu, apsteidzot vienīgi „Ledus vilkus”. Šogad jātēmē augstāk.

"Ledus vilki" (Devītā vieta 2. līgas turnīrā pagājušajā sezonā)

Komandas vidējais vecums ir 33,4 gadi. „Ledus vilku” komandas pieredzējušākais spēlētājs ir 51 gadus vecais Modris Skolmeisters, bet jaunākajam hokejistam Kārlim Tūcim čempionātu uzsākot būs 16 gadi.

„Ledus vilku” komanda šajā sezonā pieteikusi trīs vārtsargus, no kuriem uz komandas pirmā vārtsarga pozīciju visticamāk pretindēs Elvijs Jakimenko un Edgars Elstiņš. Kā trešais vārtsargs „Ledus vilkiem” šajā sezonā būs pieteikts 40 gadus vecais Uģis Lasmanis.

Par komandas galvenajiem vilcējspēkiem šajā sezonā visticamāk kļūs pieredzējušie Ilmārs Suhānovs, Normunds Dubults un Ainārs Bērzkalns. Visi trīs minētie spēlētāji apliecinājuši sevi kā vieni no lietderīgākajiem komandas hokejistiem gan pērnā gada Vidzemes čempionātā, gan arī vasaras līgā.

Komandas sastāvam pievienojušies arī pa vienam spēlētājam no „VEC –SLO” un „Livonijas” komandām. Interesanti, ka „Ledus vilku” sastāvā iekļauta arī daiļā dzimuma pārstāve – 18 gadus vecā Kitija Voitkeviča.

Pagājušās sezonas Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 2. līgā, „Ledus vilki” ierindojās 9. vietā, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Par komandas principiālākajiem pretiniekiem arī šogad jāuzskata būs „Livonijas” hokejisti, ar kuriem allaž aizritējušas spraigas un intriģējošas cīņas.

Nākamajā rakstā piedāvāsim "SCO Centra", "Livonijas", "Veterānu" un " Gulbenes" komandu vizītkartes.