VČH 8. sezona sākas ar pārliecinošu "SCO Centrs" uzvaru

21.09.2012

2012-09-21_2012_01_06_img_2285_72.jpg Ceturtdien, 20. septembrī, tika atklāta astotā Vidzemes atklātā čempionāta sezona. Atklāšanas spēlē divu trešās līgas komandu cīņā "SCO Centrs" ar rezultātu 9:2 pārliecinoši apspēlēja "Ledus vilkus". Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Vladimirs Biziks.

 

Jaunajā Vidzemes atklātā čempionāta hokejā sezonā startē 26 komandas no Latvijas, Igaunijas un Krievijas. Čempionāta pirmajā spēlē ceturtdienas vakarā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē tikās trešās līgas komandas -"SCO Centrs" un "Ledus vilki".

Abas komandas starpsezonu periodā pamainījušas savus sastāvus. Interesanti, ka "Ledus vilku" sastāvā iekļauta arī daiļā dzimuma pārstāve Kitija Voitkeviča, kura gan pirmajā spēlē laukumā nedevās. Tikmēr, "SCO Centrs" komandu šosezon pastiprinājis limbažnieks Vladimirs Biziks.

1. Periods

Spēles sākumā krietni veiksmīgāk laukumā darbojās "SCO Centrs" vienība. Jau pēc nospēlētas1 minūtes un 40 sekundēm, pēc Mārtiņa Jonatāna piespēles, vārtus guva komandas jaunieguvums Vladimirs Biziks. Trešdaļas turpinājumā "Ledus vilkiem" tā arī neizdevās apturēt "SCO Centra" spēlētāju Jonatāna un Bizika veiksmīgo saspēli. Piektajā minūtē Biziks otro reizi sarūgtināja "Ledus vilku" vārtsargu Edgaru Elstiņu, panākot 2:0. Tikai 30 sekundes vēlāk Bizikam izdevās sasniegt arī "hatt -rick". Arī šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle Mārtiņam Jonatnām. Ilgi nebija jāgaida līdz Elstiņa sargātajos ielidoja arī ceturtā ripa. Pie "SCO Centrs" vārtiem "Ledus vilkiem" izdevās atbildēt ar dažiem pretuzbrukumiem, tomēr pie vārti gūti netika. Tiesa, arī "SCO Centrs" ar rezultatīvu metienu pirmajā trešdaļā vairs neizcēlās. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 4:0 "SCO Centrs" vārtos.

2. Periods

Otrajā trešdaļā spēles gaita nemainījās -"SCO Centrs" turpināja dominēt Vilnis Tamanis un Atis Liepiņš ātri panāca 6:0. Tiesa, nepilna divas minūtes vēlāk Ivo Lodītis pirmo reizi šajā spēlē sarūgtināja "SCO" vārtsargu Andi Lāci. Līdz trešdaļas izskaņai "SCO Centrs" guva vēl divus vārtus. Ar vārtu guvumu izcēlās Mārcis Krumholcs un Dzintars Vasiļevs. Pēc divām trešdaļām rezultāts jau 8:1

3. Periods

Trešajā periodā "Ledus vilkiem", pēc Vaira Rozīša metiena izdevās vienus vārtus atspēlēt, tomēr punktu spēli pielika "SCO Centrs" hokejisti. Tikai vienu (!) sekundi pirms spēles beigām ar vārtu guvumu izcēlās Gatis Stūris, un arī šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli asistēja Mārtiņš Jonatāns, kuram šī bija jau piektā rezultatīvā piespēle. Spēle noslēdzās ar graujošu "SCO Centrs" uzvaru 9:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Vladimirs Biziks, bet Mārtiņš Jonatāns izcēlās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr, "Ledus vilku" sastāvā pa vieniem vārtiem guva Ivo Lodītis un Varis Rozītis

Spēles protokols:

SCO Centrs -Ledus vilki: 9:2 (4:0, 4:1, 1:1)