VAČH 1./2. līgas komandu apskats (1.daļa)

19.09.2012

2012-09-19_2012_04_16_img_6413.jpg Jau ceturtdien sāksies 8. Vidzemes atklātā čempionāta hokejā sezona, kurā trijās dažādās līgās startēs 26 komandas no Latvijas, Igaunijas un Krievijas. Sezonas priekšvakarā piedāvājam komandu vizītkartes. Šajā rakstā aplūkosim 1./2. līgas komandu -"Seda", "Smiltenes vanagi", "Skorpions", HK "Smiltene 09", "Raunas bruģakmens" un "VEC SLO" komandu gatavību čempionātam un komandu sastāvus.

 

1./2. līgas turnīrā šogad pieteiktas 11 komandas, kas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura pirmo sešu vietu ieguvējas sacentīsies 1. līgā, bet pārējās piecas komandas cīnīsies 2. līgā. Pirmajā apskatā piedāvājam sešu 1./2.līgas komandu vizītkartes.

"Seda" (1. vieta pagājušajā čempionātā)

„Seda” ir pēdējo sezonu Vidzemes čempionāta uzvarētāji, un arī šogad sedēnieši būs favorītu lomā. Pērn tikai „Infleksam” izdevās sagādāt zaudējumu šai vienībai, kurā apvienojušies vieni no reģiona spēcīgākajiem amatieru hokejistiem.

Komandas līderi uzbrukumā arī šogad būs Smiltenes hokeja skolas audzēkņi Kristaps Bīnerts un Jānis Kļava. Bez šiem spēlētājiem pretiniekiem problēmas sagādās arī Edgars Ivanovs, Kārlis Bulmeisters, Renārs Bušs, Marks Cepeļevs un citi. Edgars Ivanovs gan sezonu iesāks vēlāk, jo šobrīd atkopjas pēc traumas.
Aizsardzībā arī šogad „Sedas” rindās spēlēs pērnās sezonas čempionāta labākais aizsargs Aivars Anis, kuram liels palīgs būs Enguss Bulmeisters. Arī pārējie komandas aizsargi ir gana meistarīgi, lai sagādātu pretinieku uzbrucējiem lielas problēmas gūt vārtus.

„Seda” savā sastāvā pieteikusi divus vārtsargus –Jāni Leiti un Gintu Rudzīti. Čempionāta nolikums atļauj vienam vārtsargam pārstāvēt divas komandas, tādējādi Leitis būs ne vien „Skorpiona”, bet arī „Sedas” komandā. Viņam liels palīgs būs Gints Rudzītis, kurš jau pērn aizvadīja daudz spēles „Sedas” sastāvā, papildus tam, viņš bija arī „Cēsu” vienības pamatvārtsargs. Gan Leitis, gan arī Rudzītis pārstāvēs „Valmieras hokeja kluba” komandu NAHL 1. Līgas čempionātā.

Starpsezonas laikā komandai izdevies saglabāt visus pamatsastāva spēlētājus un arī šogad „Seda” būs galvenie favorīti uz uzvaru čempionātā. Pērn „Seda” finālā ne bez grūtībām pārspēja „Infleksu”.

HK "Smiltene 09" (3. vieta pagājušajā čempionātā)

„Smiltene 09” komandas vidējais vecums ir 31 gads. Komandas kodolu veido Smiltenes spēlētāji, kuriem lieli palīgi ir hokejisti no Madonas un Gulbenes. Vecākajam vienības hokejistam Ralfam Laurim ir 49 gadi, bet jaunākais spēlētājs ir 17 gadus vecais Jānis Lauris juniors.

„Smiltene 09” sastāvā pieteikusi trīs vārtsargus, no kuriem Gints Suksis gan diskvalifikācijas dēļ šosezon spēlēt nevarēs. Pirmā vārtsarga loma, visticamāk, būs jāuzņemas Mikum Mezītim, kuram palīdzēs virslīgas gaisu apostījušais Ivars Veits.

Uzbrukumā noteikti jāizceļ Mikus Ozols un Uģis Melbārdis, kuri jau pērn sevi apliecināja kā komandas līderiem. Problēmas pretiniekiem sagādātās arī Jānis Rudzītis, Artūrs Keršis Jānis Lauris, Aivars Berholds un citi.

Aizsardzībā smilteniešiem komandas sastāvā iekļauts Dmitrijs Novikovs, kurš iepriekš spēlējos arī augstāka līmeņa čempionātos. Bez agresīvā Novikova liels spēks aizsardzībā būs arī Kristaps Krūmiņš, Einārs Ozols un Jānis Sokolovs.

Komandai starpsezonu periodā izdevies saglabāt visu vadošo sastāvu, bet kā galvenais papildinājums jāmin vārtsargs Mikus Mezītis.

Pērn smiltenieši Vidzemes čempionātā izcīnīja trešo vietu, aizvadot ne to stabilāko sezonu.

"Smiltenes vanagi" (5 vieta pagājušajā čempionātā)

„Smiltenes vanagi” ir vēl viena no tām komandām, kas Vidzemes čempionātā spēlē no pirmās sezonas. Komandas vidējais vecums ir 28, 8 gadi. Vecākais spēlētājs Ilgvars Plētiens ir Vidzemes hokeja leģenda. Arī 55 gadu vecums viņam neliedz doties uz ledus un sekmīgi cīnīties ar jaunāko paaudžu spēlētājiem. „Vanagu” jaunākajam spēlētājam Matīsam Aļļēnam ir 16 gadi.

Komandā ir apvienojušies gados pieredzējušie hokejisti ar Ilgvaru Plētienu, Eināru Seisumu, Andi Rozīti un Jāni Cīruli priekšgalā, kā arī gados krietni jaunākie –Kristaps Leitis, Juris Nīmants, Dāvids Jakovičs un citi.
Komandas vārtus šosezon sargās 22 gadus vecais Jānis Cīrulis juniors, kurš jau pērnās sezonas izskaņā aizstāja Gintu Suksi VOC kausa izcīņā. Kā otrais vārtsargs pieteikts ir 26 gadus vecais Inguss Balodis, kuram šī būs debija „vanagu” rindās.

Komandas uzbrukumā galvenie vilcējspēki būs 20 gadus vecais Dāvids Jakovičs, kurš jau pērn apliecināja, ka spēj gūt vārtus arī pret spēcīgākajām komandām. Bez Jakoviča pretiniekiem lielas problēmas var sagādāt arī Andis Rozītis, Kristaps Leitis, Dainis Sakalausks un Juris Nīmants.

Aizsardzībā nopietns spēks būs Ivo Balodis, kurš Smiltenes komandā iekļāvās VOC kausa izcīņā. Balodis izceļas ar ļoti spēcīgu metienu un ir stabils aizsardzībā. Nopietnu soli uz priekšu savā hokejista karjerā gatavs spert arī Toms Sakalausks un Mārtiņš Suksis.

Starpsezonas periodā „Smiltenes vanagiem” pievienojies jau minētais Ivo Balodis, vārtsargs Inguss Balodis, uzbrucējs no Alūksnes Edgars Sarpu un uzbrucējs Ģirts Brakmanis, kurš smilteniešu rindās spēlēja pirms vairākām sezonām.

Pērn „Vanagi” Vidzemes čempionātā ceturtdaļfinālā piekāpās „Vijciemam”, bet turpinājumā uzvarēja turnīrā par piekto –septīto vietu, pārspējot „Skorpionu” un „Cēsis”. VOC kausā „Vanagiem” izdevās aizkļūt līdz pusfinālam.

"Skorpions" (6. vieta pagājušajā čempionātā)

„Skorpions” ir trešā Smiltenes komanda, kas šosezon spēlēs Vidzemes čempionātā. Komandas sastāvu veido tikai Smiltenes novada iedzīvotāji. „Skorpionu” vidējais vecums 30, 6 gadi. Vecākais komandas spēlētājs ir 43 gadīgais Ainārs Zoltners, bet jaunākajam hokejistam Elvijam Kalnkamberam, čempionātu uzsākot, būs 19 gadi.

Komandas pamatvārtsargs, tāpat kā pērn, būs 20 gadus vecais Jānis Leitis, kurš sevi apliecinājis kā vienu no labākajiem Vidzemes čempionāta vārtsargiem.

Arī šogad uzbrukumā galvenie spēki būs Jānis Liepiņš, Mikus Bērziņš un Edgars Atars. Pretiniekiem nopietni jārespektē arī brāļi Jānis un Juris Bormaņi, Rinalds Seisums un citi spēlētāji. Aizsardzībā kā stabilu vērtību sevi pierādījis ir Mārtiņš Seisums, kurš jau vairākus gadus.Pēc savainojuma izārstēšanas sastāvā veiksmīgi atgriezies arī. Elvis Kalnkambers.

Starpsezonu periodā „Skorpions” komandai izdevies saglabāt visus vadošos spēlētājus. Iespējams, ka komandai vairāk kā pērn varēs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Mikus Bērziņš.Pērn „Skorpioni” Vidzemes čempionātā ierindojās sestajā vietā, bet VOC kausā aizkļuva līdz finālam, kurā atzina „Apes” pārākumu.

"Raunas bruģakmens" (2. vieta pagājušajā čempionātā 2. līgā)

Arī „Raunas Bruģakmens” Vidzemes čempionātā spēlē jau no pirmās sezonas. Komandas vidējais vecums ir 31, 9 gadi. Sastāvu pamatā veido vietējie Raunas novada iedzīvotāji. Vecākais komandas spēlētājs ir Ritums Upītis, kuram čempionātu uzsākot, būs 49 gadi. Tikmēr, komandas jaunākajam spēlētājam Uģim Feldmanim ir 19 gadi.

Komandas sastāvā pieteikti divi vārtsargi –pieredzējušais Raitis Zapāns, kurš jau vairākus gadus ir raunēniešu pirmais vārtsargs. Tikmēr, jaunais Oskars Indruškevičs progresē ar katru sezonu un noteikti būs labs palīgs komandai.

Uzbrukumā galvenie vilcējspēki būs gados jaunie Uģis Feldmanis, Jānis Jankovičs, Gints Dāmis un Justs Ruicēns. Tāpat liels palīgs uzbrukumā būs arī komandas kapteinis Andris Abrāmovs. „bruģakmeņa” aizsardzību betonēs dvīņu brāļi Oskars un Rolands Zīrāki, Ainars Jansons, Sendijs Bērtiņš un citi.

Komandai starpsezonas periodā ir izdevies saglabāt visus savus līderus, tajā skaitā perspektīvo uzbrucēju Uģi Feldmani, kuram būs sevi jāpierāda cīņā ar „Sedas” un „Infleksa” varenajiem aizsargiem.

Pagājušajā Vidzemes čempionāta sezonā „Raunas bruģakmens” izcīnīja otro vietu 2. līgas turnīrā. Šī gada uzdevums būtu pacīnīties par iespēju spēlēt 1.līgā pēc pirmā apļa spēlēm.

"XXL" (Debitanti)

Komandā ar interesanto nosaukumu „XXL” apvienojušies hokejisti no „Tex Color”,
„Apes” un „Cēsu” komandām. „XXL” spēlētāju vidējais vecums ir 36, 9 gadi. Komandas pieredzējušākais spēlētājs ir 46 gadus vecais Māris Svars, kurš ir viens no „Apes” komandas pamatspēlētājiem. Tikmēr, jaunākajam vienības hokejistam Kārlim Latikam, čempionātu uzsākot, būs 21 gads. Komandu veidos spēlētāji, kas iepriekš spēlējuši „Apes”, „Tex –Color” un „Cēsu” vienībās.

Pieteikumā iekļauts viens vārtsargs –Mārtiņš Onskulis. 42 gadus vecais vārtsargs Onskulis jau vairākus gadus ir bijis „Tex color” vārtu vīrs.

Komandas uzbrukumā liels spēks būs pērnās sezonas „Tex color” līderi Kaspars Apšs, Jānis Rozenbahs, Kārlis Latiks un Andis Āboliņš. Tikmēr, aizsardzības līnijā pretiniekiem lielākās problēmas sagādās Māris Latiks, Zintis Augulis Iraids Einbergs.

Pagājušajā sezonā „Tex color” komanda izcīnīja trešo vietu 2. līgas čempionātā, pusfinālā piekāpjoties „Raunas Bruģakmenim”, bet spēlē par trešo vietu uzveica „Biko logus”. Tikmēr šo pašu spēlētāju veidotā „Apes” komanda izcīnīja uzvaru VOC kausa izcīņā.