Sāksies 8. Vidzemes atklātais čempionāts hokejā

18.09.2012

2012-09-18_z.jpg Ceturtdien, 20. septembrī, ar trešās līgas komandu "Ledus vilku"un "SCO Centrs" spēli tiks atklāta jaunā Vidzemes atklātā čempionāta hokejā (VAČH) sezona. Šajā sezonā trijās līgās kopumā startēs 26 komandas no Latvijas, Igaunijas un Krievijas.

 

Straujiem soļiem pietuvojies rudens, un tas nozīmē, ka jauno sezonu uzsāk arī Vidzemes atklātais čempionāts hokejā. Šogad čempionātam aprit astoņi gadi. Kopš pirmās sezonas izmainījies komandu skaits un čempionāts kļuvis starptautisks, jo tajā startē arī vienības no Igaunijas un Krievijas. No trešdienas portālā vocsports.lv piedāvāsim katras komandas vizītkarti, kurā tiks pastāstīts par vienības spēlētājiem, panākumiem līdz šim, iespējamajiem līderiem un daudzām citām interesantām lietām.

Par čempionātu

Šosezon Vidzemes čempionāts tiks uzsākts trijās līgās - apvienotajā 1. un 2. līgā, 3. līgā, kā arī veterānu turnīrā. Kopumā čempionātā startēs 26 komandas, kas ir par četrām vienībām vairāk kā pērn. Šogad 1. un 2. līgas turnīrā startēs Krievijas komandas "Pečori", bet veterānu līgā dalību apstiprinājusi Igaunijas vienība Tartu "Kayakas". Tāpat čempionāta ģeogrāfiju papildinājusi "Siguldas" komanda, kas startēs ap 1. un 2. līgā, bet pēc gada pārtraukuma VAČH redzēsim arī Gulbenes komandu, kas cīnīsies 3. līgā.

Jaunumi no organizatoriem

Šogad Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā ir ieviesti vairāki jaunumi. Lielākais no tiem ir kameras, kas atradīsies virs Vidzemes Olimpiskā centra ledus halles laukuma. Ar kameru palīdzību būs iespēja izvērtēt strīdīgās epizodes un konstatēt konkrēto spēlētāju un tiesnešu rīcību kādā no spēles epizodēm. Vēl viens jaunums saistāms ar čempionāta online statistiku, kurā sezonas laikā tiks ieviesta arī vārtsargu spēles statistikai. Tāpat kā pērn, arī šogad ikvienam hokeja līdzjutējam būs iespēja, daļu no spēlēm vērot video tiešraidē portālā vocsports.lv.

Izspēles formāts

1./2. līga

Apvienotajā 1. un 2. līgā šogad startēs 11 komandas -"Seda", "Inflekss" HK "Smiltene 09", "Vijciems", "Smiltenes vanagi", "Skorpions", "Pečori", "VEC SLO", "XXL", "Raunas bruģakmens" un "Sigulda". Visas komandas savā starā aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura pirmo sešu vietu ieguvēji turpinās turnīru 1. līgā, bet atlikušās piecas vienības startēs 2. līgā, aizvadot vēl divu apļu turnīru. Pēc regulārās sezonas norisināsies izslēgšanas spēles, kurās tiks noskaidroti godalgoto vietu ieguvēji un pārējo vietu ieguvēji.

3. līga

Trešās līgas turnīrā šogad startēs astoņas komandas -"Biko logi", "Ciedra", "SCO Centrs", "Livonija", "Stingers". "Ledus vilki", "Veterāni" un "Gulbene". Komandas savā starpā aizvadīs trīs apļu regulāro turnīru, pēc kura norisināsies izslēgšanas spēles, lai noskaidrotu uzvarētājus un pārējo vietu ieguvējus.

Veterānu līga

Veterānu līgā, kas sāksies nedaudz vēlāk par abām pārējām līgām, šogad startēs septiņas komandas, kas ir par trijām vienībām vairāk kā pērn. Plašāk par komandām un izspēles sistēmu ziņosim kādā no nākamajiem rakstiem.

Šīs nedēļas spēles

8. Vidzemes atklātā čempionāta sezonu iesāks trešās līgas komandas. Ceturtdien, 20. septembrī, pulksten 19.30 atklāšanas spēlē tiksies "SCO Centrs" un "Ledus vilku" komandas. Tikmēr, apvienotās 1./2. līgas turnīrā pirmā spēle gaidāma sestdien, 22. septembrī, kad intriģējošā cīņā "Skorpions" tiksies ar vēl vienu tik pat nepiekāpīgu komandu -"Raunas bruģakmeni".

Vidzemes atklātā čempionāta hokejā pirmās nedēļas spēļu kalendārs:

LīgaDatumsLaiksSpēle
3. līga20.0919.30SCO Centrs -Ledus vilki
1./ 2. līga22.0914:15Skorpions -Raunas bruģakmens
3. līga22.0915.50Veterāni -Gulbene
3. līga23.0915.30Ciedra A – Biko-Logi
3. līga23.0917.05Stingers - Livonija