Valmierā aizvadīta ražīga hokeja sezona

10.05.2012

2012-05-10_2012_04_16_img_6413.jpg Vidzemes Olimpiskā centra ledus halle šobrīd atpūšas no hokeja sacensībām un dažādiem slidošanas pasākumiem. Šajā rakstā atskatīsimies uz aizvadīto Vidzemes atklātā hokeja čempionāta un VOC kausa sezonām.

 

Priekšvārds

Pateicoties Vidzemes Olimpiskā centru ledus hallei, jau septīto sezonu norisinājās Vidzemes atklātais hokeja čempionāta (VAČH), kurā atšķirībā no iepriekšējā gada sezonām, tika izveidota veterānu līga. Tāpat pēc VAČH sezonas noslēguma, tradicionāli, norisinājās arī VOC kauss, kurā šogad piedalījās sešas komandas. Deviņu mēnešu laikā VOC ledus hallē 27 komandas VAČH un VOC kausa turnīros aizvadījas vairāk nekā 300 spēles.

Vidzemes atklātais čempionāts hokejā

1. līga

Šosezon VAČH 1. līgas turnīrā startēja astoņas komandas, tomēr čempionāta gaitā no tālāk sacensībām izstājās Krievijas vienība "Pečori". Regulārajā sezonā visas komandas aizvadīja trīs apļu savstarpējo turnīru. Bez lieliem pārsteigumiem tajā pārliecinoši labākā izrādījās "Sedas" komanda, aiz sevis atstājot "Inflekss" un "Vijciema" komandas. Vienīgo zaudējumu sedēnieši piedzīvoja pret "Infleksu". Nestabili regulāro čempionātu aizvadīja pērnās sezonas vicečempioni HK "Smiltene 09", kas piedzīvoja zaudējumus pret visām čempionātā startējušajām komandām, bet priekšsacīkstes smiltenieši noslēdza ceturtajā vietā.

Izslēgšanas spēļu pirmo kārtu pārliecinoši pārvarēja "Smiltene 09", "Inflekss" un "Vijciema" komandas, pārspējot, attiecīgi, "Cēsis", "Skorpionu" un "Smiltenes vanagus". Bet "Seda" vietu pusfinālā garantēja automātiski. Sīvākā cīņa par iekļūšanu finālā risinājās starp "Inflekss" un "Vijciems" komandām. Sērijā līdz divām uzvarām ar 2:1 sīvā cīņā pārāki izrādījās "Infleksa" hokejisti. Tikmēr otrajā pusfināla pārī "Seda" salīdzinoši vieglākā cīņā divas reizes pārspēja HK "Smiltene 09" komandu. Lielajā finālā starp "Sedu" un "Infleksu" intriga līdz pat pēcspēles metienam bija vērojama otrajā spēlē. Pirmajā cīņā "Seda" uzvarēja ar 8:4, bet otrajā cīņā "Infleksam" pietrūka pavisam maz, lai panāktu trešo spēli, tomēr arī šeit ar 4:3 pēcspēles metienos pārāki bija "Sedas" hokejisti. Vēl spraigāka cīņa ritēja sērijā par trešo vietu, kurā "Smiltene 09" spēja pārspēt "Vijciemu" ar 2:1. Pērējās komandas sezonu noslēdza šādi: 5. vietā "Smiltenes vanagi", 6. vietā "Skorpions", 7. vietā "Cēsis", 8. vietā "Pečori".

Sezonas labākais spēlētājs vocsports.lv versijā: Kristaps Bīnerts ("Seda")
Progresējušākā komanda : "Smiltenes vanagi"
Progresējušākais spēlētājs: Kalvis Vērzemnieks ("Inflekss")
Negaidītākais rezultāts: "Smiltenes vanagi" -"Seda" 2:3 pēcspēles metienos

2. līga

2. līgas turnīrā šosezon startēja deviņas komandas, aizvadot trīs apļu regulāro čempionātu. Tā gaitā izteikti dominēja divas komandas -"VEC SLO" un "Tex color", bet par trešo vietu ļoti sīvi cīnījās "Raunas bruģakmens" un "Ciedra A". Negaidīts pavērsiens notika ceturtdaļfinālā, kurā "Ciedra A" cieta sakāvi pret "Biko logiem". Tāpat tuvu sensācijai bija "Livonijas" hokejisti, kas ceturtdaļfinālā divu spēļu summā tikai pēcspēles metienos piekāpās regulārās sezonas otrajai spēcīgākajai komandai "Tex color".

Pusfinālā "VEC SLO" pārliecinoši divas reizes pārspēja "Biko logus", bet "Raunas bruģakmens" sīvā cīņā divu spēļu summā ar 6:5 pārspēja "Tex color". Finālā intriģējošā sērijā "VEC SLO" pārspēja labi spēlējušo "Raunas bruģakmens" komandu, bet trešajā vietā sezonu noslēdza "Tex color", kas pārliecinoši divas reizes pārspēja "Biko logus". Pārējās komandas sarindojās šādi: 5. vietā "Ciedra A", 6. vietā "SCO Centrs", 7. vietā "Livonija", 8. vietā "Stingers", 9. vietā "Ledus vilki".

Sezonas labākais spēlētājs vocsports.lv versijā: Roberts Virsis ("VEC SLO")
Progresējušākā komanda : "Raunas bruģakmens"
Progresējušākais spēlētājs: Uģis Feldmanis ("Raunas bruģakmens")
Negaidītākais rezultāts: "Biko logi" -"Ciedra A" 6:0

Veterānu līga

Pirmo gadu izveidotajā veterānu līgā startēja četras komandas, kas aizvadīja četru apļu turnīru. Tiesa, sacensību laikā no čempionāta izstājās "Ape". Atšķirībā no VAČH 1. un 2. līgas, spēlēm, veterānu līgā spēlēt varēja hokejisti, kuri vecāki par 40 gadiem. Tāpat spēļu garumi bija īsāki un netika atļautas spēka spēles.

Četru apļu turnīru visveiksmīgāk aizvadīja "Ciedra A 40 +" komanda, kuras sastāvā bija sapulcināti liela daļa Valmieras meistarīgāko un pieredzējušāko hokejistu, ar Jāni Lauri un Raiti Brakšu priekšgalā. "Ciedras A" hokejisti par pieciem punktiem pārspēja "Smiltenes vanagu" veterānus, bet trešajā vietā veterānu līgu noslēdza "Cēsis 40+" komanda. "Apes" veterāni čempionātā aizvadīja vien septiņas spēles pie uzvarām netiekot.

Sezonas labākais spēlētājs vocsports.lv versijā: Raitis Braksš ("Ciedra A 40+)

VOC kauss

Tradicionāli Vidzemes hokeja sezona Valmierā noslēdzas ar VOC kausu hokejā, kurā šosezon startēja sešas komandas -pa divām no Valmieras un Smiltenes, kā arī viena Cēsu un Apes vienība. VOC kausa pamatsacensībās visas komandas aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura tika noteiktas tās divas vienības, kas automātiski iekļūs pusfinālā, bet pārējās aizvadīs ceturtdaļfināla spēles.

Pamatsacensībās vislabāk veicās Smiltenes komandai "Skorpions", kā arī "Apei". Šīs abas komandas automātiski iekļuva pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos "Valmieras veterāni" pārliecinoši pārspēja "Cēsis", bet "Smiltenes vanagi" sagrāva "Stingers" hokejistus. Pusfināla pirmajā cīņā "Smiltenes vanagi" dramatiskā cīņā pārspēja "Skorpionu", tomēr abu komandu otrajā spēlē "Skorpions" ar 6:0 pārliecinoši revanšējās un iekļuva finālā. Tikmēr otrajā pārī "Ape" divas reizes pārliecinoši apspēlēja "Valmieras veterānus". VOC kausa ieguvējs tika noskaidrots vienā spēlē, kurā "Ape" ar 4:1 pārspēja "Skorpionu", tādējādi otro gadu pēc kārtas ieguva VOC kausu.

Sezonas labākais spēlētājs vocsports.lv versijā: Toms Tauriņš ("Ape")

Jau septembrī sāksies astotā Vidzemes atklātā čempionāta hokejā sezona. Šobrīd komandas atpūšas un kaļ plānus jaunajai sezonai.