"Ape" otro gadu pēc kārtas iegūst VOC kausu

05.05.2012

2012-05-05_2011_05_19_ape_vockaussweb.jpg Ceturtdienas vakarā noslēdzās VOC kauss hokejā, kurā par uzvarētājiem kļuva "Ape", kas finālā ar rezultātu 4:1 pārspēja Smiltenes komandu "Skorpions". Par turnīra labāko uzbrucēju tika atzīsts "Apes" komandas spēlētājs Ģirts Šāvējs.

 

Šīs sezonas VOC kausa finālā iekļuva "Apes" un "Skorpiona" komandas. Ja apēnieši viegli divas reizes apspēlēja "Valmieras veterānus", tad "Skorpions", pēc pirmajā spēlē piedzīvotā zaudējuma, prata saņemties, un otrajā spēlē pārliecinoši ar 6:0 apspēlēja "Smiltenes vanagus", iekļūstot finālā.

"Apes" un "Skorpions" komandas jau tikās priekšsacīkstēs, un šajā cīņā pie panākuma dramatiskā spēlē pēcspēles metienos tika "Skorpions".

Fināls

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa iesākās līdzīgā un spraigā cīņā. Abas komandas centās pārņemt iniciatīvu savās rokās. Bīstamas situācijas veidojās kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Spēles sākumā "Apei" bija iespēja spēlēt lielajā vairākumā piecatā pret trijiem "Skorpiona" komandas hokejistiem, tomēr pārspēt Jāni Leiti vārtos viņiem neizdevās. Pēc pirmajām 15 spēles minūtēm rezultāts 0:0.

2. Periods

Otrā perioda sākumā Kaspars Brencis mazākumā atstāja smilteniešus, un 58 sekundes vēlāk Andrim Štībelim izdevās atklāt spēles rezultātu, vadībā izvirzot apēniešus. Tiesa, tikai 30 sekundes "Skorpionam" bija nepieciešamas, lai atspēlētos. Pēc veiksmīgas individuālās darbības, ar precīzu metienu izcēlās Jānis Liepiņš. Neizšķirts gan uz rezultāta tablo palika tieši vienu minūti un vienu sekundi, kad, pēc Aivara Aņa piespēles, vārtus guva Ģirts Šāvējs, panākot 2:1 "Apes" labā. Pēc šiem gūtajiem vārtiem turpinājās aktīva cīņa, lai arī nedaudz vairāk uzbruka "Ape", tomēr arī "Skorpions" spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr rezultāts līdz pārtraukumam nemainījās.

3. Periods

Trešās trešdaļas pirmajā pusē "Ape" otro reizi prata pārvērst skaitlisko vairākumu vārtu guvumā. Pēc Kaspara Sīļa piespēles savus otros vārtu spēlē guva Andris Štībelis, panākot jau 3:1. Lai arī kā "Skorpions" centās atspēlēties, tomēr pārspēt Tomu Kondrātu neizdevās. Vēl vairāk, pēc Ingusa Sama un Māra Svara piespēlēm, ceturtos vārtus apēniešu labā guva Andis Āboliņš. Pēdējās minūtēs spēles gaita vairs nemainījās, kā rezultātā "Ape" izcinīja uzvaru spēlē ar 4:1 un otro gadu pēc kārtas ieguva VOC kausu.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andris Štībelis, bet "Skorpiona" rindās vienīgais precīzais metiens Jāņa Liepiņa kontā.

Spēles protokols:
Ape -Skorpions: 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

VOC kausa labāki spēlētāji

Pēc fināla tika paziņoti arī VOC kausa labākie spēlētāji četrās nominācijās:
Labākais vārtsargs -Jānis Leitis (Pārstāv "Apes" un "Skorpiona" komandas)
Labākais aizsargs -Aivars Anis ("Ape")
Labākais uzbrucējs -Ģirts Šāvējs ("Ape")
Rezultatīvākais spēlētājs -Toms Tauriņš ("Ape")