"Smiltenes vanagi" un "Ape" uzvar pirmajās pusfināla spēlēs

02.05.2012

2012-05-02_quot_vanagi_quot_paraki_maca_12.jpg Otrdien, 1. maijā, tika aizvadītas pirmās pusfināla spēles VOC kausā hokejā, kurās "Ape" pārliecinoši ar 5:0 pārspēja "Valmieras veterānus", bet divu Smiltenes komandu cīņā "Smiltenes vanagi" savā labākajā sastāvā ar 4:3 uzveica priekšsacīkšu uzvarētājus "Skorpionu".

 

VOC kausā hokejā aizvadītajā nedēļā noslēdzās priekšsacīkstes, kur visas sešas turnīra dalībnieces izspēlēja viena apļa turnīru, pēc kura divas labākās ("Skorpions" un "Ape") iekļuva pusfinālā, bet pārējās četras komandas aizvadīja ceturtdaļfināla spēli. Tajās uzvaras izcīnīja un pusfinālā iekļuva arī "Smiltenes vanagi" un "Valmieras veterāni". Pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

"Ape" -"Valmieras veterāni"

Par šī pusfināla pāra favorītiem neapšaubāmi bija jāuzskata apēnieši, kas priekšsacīkstes noslēdza otrajā pozīcijā, kamēr valmierieši bija trešie. Abu komandu savstarpējā spēlē "Ape" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 6:1.

1. Periods

Spēles ievadā neliels pārsvars piederēja "Apei", kas arī izveidoja vairāk momentus pie "veterānu" vārtiem, tomēr arī valmierieši spēja atbildēt ar pāris pretuzbrukumiem . Rezultātu gan atklāja "Ape". Trešdaļas desmitajā minūtē ar rezultatīvu metienu Jāni Lauri pārspēt izdevās Gunāram Gaujam. Līdz pārtraukumam rezultāts gan vairs nemainījās.

2. Periods

Spēles otrās trešdaļas sākumā spēles gaita būtiski nemainījās. Neskatoties uz Raita Brakša un vēl dažu veterānu pūliņiem izveidot ko bīstamu pie Jāņa Leiša sargātajiem "Apes" vārtiem, tomēr gūt pirmos vārtu viņiem tā arī neizdevās. Tikmēr trešdaļas sestajā minūtē, pēc Kaspara Sīļa rezultatīvas piespēles, vārtus guva Aivars Anis, panākot 2:0 apēniešu labā. Divas minūtes vēlāk labā metiena pozīcijā atkal nonāca Anis, kuram izdevās otro reizi raidīt ripu Laura vārtos. 24 sekundes pirms pārtraukuma 4:0 panāca Andris Štībelis. Šajā vārtu guvumā atkal rezultatīvu piespēli Kaspars Sīlis, kuram šī bija jau trešā rezultatīvā piespēle.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā valmierieši īsā laikā nopelnīja divus noraidījumus, ko acīgi izmantoja apēnieši. Piekto reizi ripu "Valmieras veterānu" vārtos raidīja Toms Tauriņš. Trešdaļas turpinājumā iespējas bija abām komandām, tomēr vārti vairs netika gūti, kā rezultātā "Ape" spēra platu soli finālam, izcīnot uzvaru pirmajā pusfināla spēlē ar rezultātu 5:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Aivars Anis, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet Kaspara Sīļa kontā trīs rezultatīvas piespēles.

Spēles protokols:
Ape -Valmieras veterāni: 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

"Skorpions" -"Smiltenes vanagi"

Otrajā pusfināla pārī spēkiem mērojās divas Smiltenes komandas -"Skorpions" un "Smiltenes vanagi". Šo vienību cīņas allaž bijušas principiālas. Lai arī priekšsacīkstēs labāk veicās "Skorpionam", tomēr "vanagi" uz pusfinālu bija ieradušies savā labākajā sastāvā un solījās izrādīt nopietnu pretestību "Skorpioniem".

1. Periods

Spēle iesākās ļoti aktīvi, jo jau 29. sekundē, pēc Dāvida Jakoviča piespēles, rezultātu atklāja "vanagu" aizsargs Ivo Balodis. Tikai 30 sekundes vēlāk "Skorpionam", pēc Mārtiņa Kraukļa precīzā metiena, izdevās izlīdzināt rezultātu. Trešdaļas sestajā minūtē atkārtoti veiksmīgā metiena pozīcijā nonāca Ivo Balodis, un arī šoreiz viņš bija precīzs, panākot 2:1.Turpinājumā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus. Trešdaļas pēdējā minūtē, spēlējot četratā pret trijiem "Skorpiona" hokejistiem, Mikusam Ozolam izdevās izkārtot sev labu metiena pozīciju un pārspēt Jāni Leiti. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 3:1.

2. Periods

Otrajā trešdaļā turpinājās aktīva cīņa no abu komandu puses. Abām vienībām bija vairākas iespējas spēlēt vairākumos, tomēr nevienu no tiem pārvērst vārtu guvumā neizdevās, jo vārtos lieliski darbojās Gints Suksis un Jānis Leitis. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts joprojām 2:1 "vanagu" labā.

3. Periods

Jau trešdaļas 20. sekundē "Skorpiona" kapteinim Jānim Bormanim izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 2:3. Četras minūtes vēlāk lielisku Mārtiņa Seisuma piespēli uztvēra Mārtiņš Krauklis, kurš ilgi nekavējoties izdarīja precīzu metienu uz Sukša vārtiem, panākot izlīdzinājumu 3:3. Tiesa, nedaudz vairāk kā minūti vēlāk, "Smiltenes vanagiem" atkal izdevās izvirzīties vadībā. Pēc Dāvida Jakoviča piespēles, vārtus guva Kristaps Leitis. Pēdējās minūtes izvērtās ļoti dramatiskas un asas. "Skorpions" komanda visiem spēkiem metās atspēlēties. Spēle kļuva daudz rupjāka, tomēr "vanagi" spēja noturēt savu pārsvaru un izcīnīt uzvaru pirmajā pusfināla spēlē ar rezultātu 4:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Ivo Balodis, bet "Skorpions" rindās divi precīzi raidījumi Mārtiņa Kraukļa rēķinā.

Spēles protokols:
Skorpions -Smiltenes vanagi: 3:4 (1:3, 0:0, 2:1)