"Skorpions" nokož "vanagus", finālā arī "Ape"

03.05.2012

2012-05-03_ghj.jpg Trešdienas vakarā tika aizvadītas otrās pusfināla spēlēs VOC kausā hokejā, kurā "Ape" ar rezultātu 11:0 sagrāva "Valmieras veterānus", bet citā spēlē "Skorpions" pārliecinoši ar rezultātu 6:0 revanšējās "Smiltenes vanagiem" par zaudējumu pirmajā pusfināla cīņā.

 

VOC kausā hokejā rit pilnā sparā. Divu dienu laikā tika aizvadītas divas pusfinālu sērijas, lai noskaidrotu šī gada finālistus. Pirmajās spēlēs "Smiltenes vanagi" interesantā cīņā ar 4:3 pārspēja "Skorpionu", bet "Ape" ar 5:1 tika galā ar "Valmieras veterāniem".

"Skorpions" -"Smiltenes vanagi"

Pirmā sērijas spēle izvērtās ļoti aizraujoša. Lieliski "vanagu" rindās laukumā darbojās aizsargs Ivo Balodis, kurš guva divus vārtus. Tāpat no vārtu zaudējuma komandu vairākkārt glāba Gints Suksis. Tiesa, otrajā spēlē, Suksis izvēlējās stāvēt "Skorpiona" komandas vārtos (Viens vārtsargs var pārstāvēt divas komandas), tādējādi "vanagiem" bija jāpaļaujas uz savu otro vārtu vīru Jāni Cīruli.

1. Periods

Spēli veiksmīgāk iesāka "Skorpions", kas jau ceturtajā trešdaļas minūtē izvirzījās vadībā. Pēc Mārtiņa Kraukļa piespēles, vārtus guva Jānis Liepiņš. Trešdaļas turpinājumā spēle izlīdzinājās. Labas iespējas gūt vārtus bija arī "vanagiem". Īpaši aktīva bija pirmā maiņa, tomēr vārtos lieliski darbojās Suksis. Pēc pirmajām 15 spēles minūtēm rezultāts 1:0.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā abas komandas pa reizei uzspēlēja mazākumā, tomēr nevienu no vairākumiem nespēja pārvērst vārtu guvumā. Trešdaļas septītajā minūtē gan lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Jānis Liepiņš, kurš pēc ar precīzu uzmetienu panāca 2:0. Trīs minūtes vēlāk "Skorpions" komandai izdevās vēl vairāk palielināt savu pārsvaru. Trešo ripu Cīruļa sargātajos vārtos raidīja Jānis Muižnieks. "Vanagi" visiem spēkiem metās atspēlēties, bīstami metieni padevās Jakovičam, Ozolam, Leitim un Balodim, tomēr vārtos pārliecinoši darbojās Suksis. Trešdaļas izskaņā "Skorpions" uzbrucējs Mārtiņš Leitis ar precīzu uzmetienu panāca jau 4:0.

3. Periods

Trešā perioda sākumā, spēlējot četratā pret četriem "vanagu" hokejistiem, savus pirmos vārtus spēlē izdevās gūt "Skorpiona" komandas uzbrucējam Mārtiņam Krauklim, kurš panāca jau 5:0. Turpinājumā spēle kļuva asāka un parādījās arī rupjība, tomēr cīņas gaita no tā nemainījās. 20 sekundes pirms spēles beigām Jurim Bormanim ar precīzu metienu izdevās pielikt punktu spēli un visai sērijai. "Skorpions" uzvarēja ar rezultātu 6:0, bet divu spēļu summā bija pārāki ar 9:4.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jānis Liepiņš, bet Mārtiņa Kraukļa rēķinā vieni vārti un divas piespēles. Jāizceļ arī "Skorpiona" vārtsargs Gints Suksis, kurš tika galā ar visiem "vanagu" metieniem.

Spēles protokols:
Skorpions -Smiltenes vanagi: 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

"Ape" -"Valmieras veterāni"

Jau pirmajā sērijas spēlē "Ape" parādīja, ka šobrīd ir ātrāki un meistarīgāki par veterāniem, sperot platu soli uz finālu, uzvarot spēli ar 5:1.

1. Periods

Jau no pirmajām minūtēm apēnieši pārņēma iniciatīvu savās rokās, un tikai nedaudz vairāk kā minūte bija vajadzīga, lai Toms Tauriņš ar precīzu metienu panāktu 1:0. Tieši četras minūtes vēlāk Ģirts Šāvējs raidīja otro ripu Laura sargātajos "Valmieras veterānu" vārtos. Lai arī valmieriešiem izdevās izveidot kādu momentu arī pie Leiša sargātajiem "Apes" vārtiem, tomēr daudz vairāk uzbruka apēnieši. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, Andim Āboliņam ar precīzu metienu izdevās panākt jau 3:0. Līdz trešdaļas izskaņai Laura sargātajos vārtos lidoja vēl divas ripas. Vārtus guva Kaspars Apšs, bet otro reizi spēlē Lauri pārspēja Tauriņš. Pēc pirmā perioda rezultāts jau 5:0.

2. Periods

Jau trešdaļas 20. sekundē savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Kasparam Apšam, kurš panāca 6:0. Lai kā necentās veterāni, tomēr pārspēt Leiti viņiem tā arī neizdevās, vēl vairāk, trešdaļas ceturtajā minūtē, "hat trick" sasniedza Toms Tauriņš. Līdz trešdaļas izskaņai abām komandām bija iespēja pa reizei spēlēt vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās. Pirms trešā perioda 7:1 "Apes" labā.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā turpinājās "Apes" dominance laukumā. Jāņa Laura sargātajos vārtos ripu raidīja Aivars Anis, Andis Āboliņš, bet divas reizes precīzs bija Edijs Kupčs. Spēle noslēdzās ar graujošu "Apes" uzvaru 11:0. Divu spēļu summā apēnieši bija pārāki ar 16:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju rindās izcilu spēli aizvadīja Toms Tauriņš, kura rēķinā trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles, bet divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles Kaspara Apša kontā. Vārtos Jānis Leitis tika galā ar visiem "Valmieras veterānu" metieniem. Finālā spēkiem mērosies "Apes" un "Skorpiona" komandas. Priekšsacīkstēs uzvaru pēcspēles metienos svinēja "Skorpions", redzēsim kurai no komandām izdosies izcīnīt uzvaru finālā.

Spēles protokols:
Ape -Valmieras veterāni:11:0 (5:0, 2:0, 4:0)