"Vijciems" svarīgā spēlē apspēlē "VEC SLO"

14.11.2012

2012-11-14_2012_09_28_img_6266.jpg Vidzemes čempionāta hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīra spēlē "Vijciema" hokejisti svarīgā spēlē par iekļūšanu 1. līgā ar rezultātu 7:1 apspēlēja "VEC SLO". Izšķirošo pārsvaru vijciemieši guva spēles trešajā trešdaļā, kad pretinieku vārtos raidīja piecas bezatbildes ripas. Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ingars Čakārnis.

 

Vidzemes čempionātā hokejā šobrīd notiek sīva ciņa par iekļūšanu 1. līgā. 1./2. līgas kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien spēkiem mērojās "Vijciema" un "VEC SLO" komandas. Vijcimiešiem sezona iesākusies ne visai veiksmīgi, jo tika piedzīvoti zaudējumi divās svarīgās spēlēs pret "Siguldu" un "Skorpionu". Lai nostiprinātu savas pozīcijas labāko sešiniekā, kas turpinās čempionātu 1. līgā, "Vijciemam" otrdienas vakarā bija jāuzvar pēdējā laikā progresējušo "VEC SLO" komandu.

1. Periods

Spēles sākumu ļoti veiksmīgi iesāka "Vijciems", kas jau pēc nospēlētām 77 sekundēm atklāja rezultātu. Pēc Ata Empeļa piespēles, vārtus guva Ingars Čakārnis. Tikai 16 sekundes vēlāk "VEC SLO" komandas līderim Robertam Virsim izdevās izmantoto vijciemiešu nesaprašanos aizsardzībā un, ar precīzu metienu, pārspēt arī vārtsargu Jāni Lauri. Trešdaļas turpinājumā laukumā bija vērojama asa un nepiekāpīga cīņa no abu komandu puses. Iespējas izvirzīties vadībā bijā kā vienai tā otrai vienībai Nepilnas trīs minūtes pirms pārtraukuma, pēc Klāva Boša lieliskas piespēles, Didzim Ozoliņam izdevās nokļūt labā metiena pozīcijā. Viņš savu iespēju garām nepalaida, pārspējot Konrādu un panākot 2:1.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā "Vijciemam" divas reizes bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā. Lai arī labas vārtu gūšanas iespējas tika izveidotas, tomēr pārspēt "VEC SLO" vārtsargu Gunti Konrādu neizdevās. Turpinājumā arī "VEC SLO" bija labas iespējas gūt vārtus. Laukumā valdīja asa un saspringta cīņa, tomēr neviena no komandām vārtus tā arī neguva.

3. Periods

Spēles trešās trešdaļas 45. sekundē Uldim Dancim izdevās pārsteigt "VEC SLO" komandas spēlētājus. Viņš nonāca lieliskā metiena pozīcijā, ko arī pārvērta vārtu guvumā, panākot 3:1. Turpinājumā "VEC SLO" vēl centās cīnīties, tomēr to apslāpēt izdevās Jānim Kalniņam, kurš izmantoja savu iespēju un panāca 4:1. Pēc šiem ielaistajiem vārtiem "energoceltnieki" manāmi salūza, ļaujot vijciemiešiem gūt vēl trīs bezatbildes vārtus. Ar precīziem metieniem izcēlās Klāvs Bošs, Ingars Čakārnis, bet punktu spēlei tikai vienu sekundi pirms tās beigām pielika Zintis Vilnis, panākot 7:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ingars Čakārnis, bet vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Klāvam Bošam. "VEC SLO" rindās vienīgos vārtus guva Roberts Virsis.

Spēles protokols

Vijciems -VEC SLO: 7:1 (2:1, 0:0, 5:0)