"Vijciemam" uzvarai pār "Vanagiem" pietiek ar vieniem vārtiem

26.10.2012

2012-10-26_112222.jpg Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā svarīgu uzvaru izcīnījuši "Vijciema" hokejisti, kas ar rezultātu 1:0 pārspēja "Smiltenes vanagus". Uzvarētāju labā vienīgos vārtus guva Gatis Rikveilis. Tikmēr, 3. līgas spēlē pie kārtējā panākuma tika "Biko logi", kas pārliecinoši ar 10:2 apspēlēja "Veterānus".

 

"Vijciems" -"Smiltenes vanagi"

Ceturtdienas vakarā tika aizvadīta viena 1./.2. līgas kvalifikācijas spēle Vidzemes čempionātā hokejā, kurā tikās divi seni un principiāli pretinieki -"Vijciems" un "Smiltenes vanagi". Abas komandas čempionātu iesākušas ar līdzīgām sekmēm, trijās spēlēs izcīnot vienu uzvaru.

1. Periods

Spēles pirmajā trešdaļā laukumā risinājās sīva spēkošanās. Trešdaļas sestajā minūtē par skaitliskā sastāva pārkāpumu mazākumā "Smiltenes vanagi" palika mazākumā, tomēr vijciemiešiem savu iespēju izmantot nespēja. Turpinājumā jau "vanagiem" bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr arī viņiem rezultātu atklāt neizdevās, jo "Vijciema" vārtos lieliski darbojās Jānis Lauris. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 0:0.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā spēle kļuva disciplinētāka, jo tiesneši nefiksēja nevienu pārākumu. Lai arī nedaudz vairāk uzbruka "vanagi", tomēr bīstamākas situācijas veidojās pie Jāņa Cīruļa juniora sargātajiem vārtiem. Arī pēc otrās trešdaļas rezultāts uz tablo 0:0.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "Vijciemam" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr savu iespēju viņi neizmantoja. Spēles liktenis izšķīrās nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Izmetot ripu no savas aizsardzības zonas, "vanagu" vārtsargs nejauši atdeva piespēli tieši uz nūjas vijciemiešu uzbrucējam Gatim Rikveilim, kurš savu izdevību garām nepalaida un raidīja ripu vārtos. Pēdējās minūtēs "vanagi" metās atspēlēties, tomēr vārtus gūt viņiem tā arī neizdevās, kā rezultātā "Vijciems" svinēja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 1:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vienīgos vārtus guva Gatis Rikveilis, bet vārtos Jānis Lauris atvairīja visus 20 pretinieku komandas metienus. Tikmēr, "Smiltenes vanagu" rindās jāizceļ vārtsargs Jānis Cīrulis juniors, kurš vairākkārt komandu glāba no vārtu zaudējuma, reabilitējoties par neveiksmīgo spēli pret HK "Smiltene 09" komandām.

Spēles protokols

Vijciems -Smiltenes vanagi: 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

"Biko logi" -"Veterāni"

Vienīgajā trešās līgas spēlē laukumā tikās "Biko logu" un "Veterānu" komandas. Par spēles favorītiem neapšaubāmi bija jāuzskata "Biko" hokejisti un tas arī atspoguļojās laukumā. Pirmajā trešdaļā "Veterānu" komandas vārtos ielidoja piecas ripas. Ar precīziem metieniem izcēlās Rolands Lucavs, Reinis Alsiņš, Kaspars Zaķis, Andis Kalniņš un Kārlis Ābols. Otrajā trešdaļā Jānis Kandelis vienus vārtus "Veterāniem" atguva, tomēr savus otros vārtus spēlē guva Kārlis Ābols, panākot jau 6:1. Trešajā periodā, pēc Rolanda Lucava un Ģirta Bērziņa piespēlēm, rezultāts jau kļuva 8:1 "Biko logu" labā. Turpinājumā Ojārs Aldiņš vienus vārtus "Veterāniem" atguva, bet punktu spēlei pielika Lucava un Bērziņa precīzie metieni. "Biko logi" izcīnīja pārliecinošuuzvaru visā spēlē ar rezultātu 10:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar trīs vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rolands Lucavs, bet "Veterānu" rindās pa vieniem vārtiem guva Jānis Kandelis un Ojārs Aldiņš.

Spēles protokols

Biko logi -Veterāni: 10:2 (5:0, 1:1, 4:1)