Piektdien NAHL spēlē Valmierā ciemosies Latvijas eksčempioni

25.10.2012

2012-10-24_12344455.jpg Piektdienas vakarā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē norisināsies Neatkarīgās amatieru hokeja līgas 1. divīzijas spēle, kurā "Valmieras HK" uzņems Latvijas eksčempiona Aigara Razgala un Imanta Legzdas pārstāvēto "Cetra" komandu. Spēles sākums pulksten 20.00. Ieeja bez maksas.

 

Neatkarīgās amatieru hokeja līgas 1. divīzija ir viens no Latvijas spēcīgākajiem hokeja čempionātiem, kurā spēlē vairāki bijušie Latvijas valstsvienības spēlētāji, kā arī jaunie un perspektīvie hokejisti. Pēc vairāku gadu pārtraukumu NAHL 1. divīzijā atgriezusies "Valmieras HK" hokejisti. Valmieras komandas sastāvā apvienojušies Vidzemes reģiona labākie hokejisti.

"Valmieras HK" aizvadītajās trijās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, vienu neizšķirtu, bet sezonas pirmajā spēlē piedzīvots zaudējums. Turnīra tabulā valmierieši ieņem ceturto vietu deviņu vienību konkurencē. Pēc pirmajām cīņām par komandas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Matīss Megnis, kurš divās spēlēs guvis divus vārtus.

Piektdien, 26. oktobrī, "Valmieras HK" Vidzemes Olimpiskajā centrā aizvadīs ceturto spēli, tiekoties ar "Cetra" komandu no Rīgas. Valmieras komanda spēlei gatavojas kaujinieciskā noskaņojumā. Komanda divas reizes nedēļā aizvada koptreniņus, bet pārējās dienās spēlētāji spēlēm gatavojas individuāli vai arī ar savām komandām, kas spēlē Vidzemes čempionātā hokejā.

Piektdienas vakara pretinieki -"Cetra" -sezonas pirmajās divās spēlēs izcīnījuši uzvaru, kā arī piedzīvojuši zaudējumu, turnīra tabulā ieņemot sesto vietu. Par komandas līderi šosezon kļuvis vairākkārtējs Latvijas hokeja virslīgas rezultatīvākais spēlētājs un vairākkārtējs Latvijas čempions Aigars Razgals, kurš vēl pirms pāris sezonām pārstāvēja vienu no Latvijas spēcīgākajām komandām "ASK/ Ogri". Šobrīd 43 gadus vecais Razgals ir viens no HK "Rīga" treneriem. Razgals pirmajās divās spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un trijām rezultatīvām piespēlēm.

Sporta līdzjutējiem nopietnu uzmanību piesaistīts arī "Cetras" komandas vārtsargs Imants Legzda, kurš ir bijušais Latvijas čempions "Liepājas Metalurga" sastāvā. Legzda karjeras laikā arī pārstāvējis "ASK/ Ogre" komandu, iegūstot vairākas Latvijas čempionāta godalgas. Šobrīd Legzda ir noslēdzis profesionālo karjeru. Komandas sastāvā iekļauti arī tādi pazīstami hokejisti kā Aivars Gaters, Aleksejs Bihanovs, Sergejs Kuņankins un citi.

Piektdienas vakarā pulksten 20.00 ikviens sporta līdzjutējs tiek aicināts uz Vidzemes Olimpiskā centra ledus halli, lai vērotu augsta līmeņa spēli starp Vidzemes vadošo komandu "Valmieras HK" un ar diviem Latvijas čempioniem bagāto "Cetra" vienību no Rīgas.

NAHL 1. divīzijas turnīra tabula

VietaKomandaSUNZP
1 .Monarch44008
2 .Karāts42115
3 .SportsLukss42115
4 .Valmiera31113
5 .Sano-Baltics31202
6 .CETRA21102
7 .Rīgas Satiksme31202
8 .Marels Būve20111
9 .Lavīna30300