VČH: "Vanagi" saplosa "VEC SLO", "Seda" grauj "XXL"

15.10.2012

2012-10-15_klava.jpg Nedēļas nogalē Vidzemes čempionātā hokejā 1. -2. līgas kvalifikācijas turnīrā tika aizvadītas divas spēles, kurās "Smiltenes vanagi" ar rezultātu 6:0 apspēlēja "VEC SLO", bet "Sedas" hokejisti turpināja savu pārliecinošos uzvar sēriju, ar 10:0 apspēlējot "XXL" vienību.

 

"Smiltenes vanagi" -"VEC SLO"

VČH 1. -2. līgas kvalifikācijas turnīrā svarīgā spēlē tikās komandas, kas čempionātu iesākušas ar zaudējumiem -"Smiltenes vanagi" un "VEC SLO". "Vanagi" pirmajā sezonas spēlē ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Siguldai", bet "VEC SLO" cieta sagrāves spēlēs pret "Sedu" un Krievijas komandu "Pečori".

1. Periods

Spēles ievadā pārsvars laukumā piederēja smilteniešiem, kas prasmīgāk kontrolēja ripu un izveidoja bīstamākus uzbrukumus, kamēr "VEC SLO" centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, kas gan rezultātu nedeva. Pirmos vārtus pirmās trešdaļas vidū izdevās gūt "vanagiem". Pēc Mārtiņa Sukša piespēles, Oskaru Indruškēviču pārspēt izdevās Kristapam Norkusam. Trešdaļas turpinājumā iespēja spēlēt vairākumā bija "VEC SLO", tomēr panākt izlīdzinājumu viņiem neizdevās.

2. Periods

Spēles otrajā periodā "vanagi" turpināja kontrolēt spēli, izdarot vairāk metienus uz pretinieku vārtiem. Līdz pat trešdaļas izskaņai "energoceltniekiem" izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, tomēr divas minūtes līdz pārtraukumam Dāvidam Jakovičam izdevās ar precīzu metienu dubultot rezultātu. Pēc divām trešdaļām rezultāts 2:0.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "Vanagiem" vēl vairāk izdevās pārņemt spēli savās rokās, kamēr "VEC SLO" atbildēja ar vairākiem pretuzbrukumiem, kurus likvidēja smilteniešu aizsargi un vārtsargs Ingus Balodis. Jau pēc nospēlētajām 59 sekundēm, pēc Kristapa Norkusa un Jura Nīmanta piespēlēm, Dāvidam Jakovičam izdevās gūt savus otros vārtus, panākot jau 3:0. Trešdaļas otrajā pusē, pēc lieliskas individuālās meistarības nodemonstrēšanas, ceturtos vārtus "vanagu" labā guva viens no čempionāta pieredzējušākajiem aizsargiem Einārs Seisums. Nepilnu minūti vēlāk "VEC SLO" vārtos ielidoja arī piektā ripa. Pēc Toma Sakalauska un Ivo Baloža piespēlēm, vārtus guva komandas kapteinis Ilgvars Plētiens. Punktu spēlei pielika Kristaps Leitis, kurš izslidoja vienatnē pret Oskaru Indruškēviču un ar precīzu metienu raidīja ripu vārtos. Spēles noslēdzās ar rezultātu 6:0 "Smiltenes vanagu" labā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Dāvids Jakovičs, bet ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristaps Norkus. Tikmēr, visus 12 pretinieku metienus atvairīja "Smiltenes vanagu" vārtsargs Ingus Balodis.

Spēles protokols

Smiltenes vanagi -VEC SLO: 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)

"Seda" -"XXL"

Šajā spēlē spēkiem mērojās komandas, kuras turnīra tabulā atradās krasi pretējās pozīcijās. Ja "Seda" aizvadītajās divās spēlēs izcīnīja divas graujošas uzvaras, tad "XXL" hokejisti abās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus.

1. Periods

Spēles pirmajā trešdaļā "Seda" jau no pirmajām minūtēm ņēma vadību savās rokās, kas atspoguļojās rezultātā, jo pirmajās 15 spēles minūtēs "XXL" vārtos ielidoja trīs ripas. Ar precīziem metieniem sedēniešu rindās izcēlās Aleksandrs Meļņikovs, Aivars Anis un Kārlis Bulmeistars. Jāpiezīmē, ka arī "XXL" hokejistiem izdevās atbildēt ar vairākiem pretuzbrukumiem, kas gan rezultātu nedeva.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā Aleksandram Meļņikovam izdevās gūt savos otros vārtus spēlē, palielinot sedēniešu pārsvaru līdz 4:0. Turpinājumā "XXL" ik pa brīdim atbildēja ar pretuzbrukumiem, tomēr pārspēt Jāni Leiti viņiem neizdevās. Nepilnas piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Edgaram Ivanovam izdevās gūt vēl vienus vārtus "Sedas" labā. Pirms trešās trešdaļas rezultāts 5:0.

3. Periods

Trešā trešdaļa izvērtās vēl nospiedošāka, jo "Sedai" izdevās pretinieku vārtos raidīt piecas ripas. Ar vārtu guvumiem izcēlās Kārlis Bulmeistars, Marks Cepeļevs, Aleksandrs Žukovskis, Aivars Anis, bet punktu spēlei pielika Jānis Kļava. Spēle noslēdzās ar "Sedas" graujošu uzvaru 10:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Kārlis Bulmeistars guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet vārtos Jānis Leitis tika galā ar visiem "XXL" komandas metieniem.

Spēles protokols

Seda -XXL: 10:0 (3:0, 2:0, 5:0)