Ar "Cēsu" un "VEC SLO" komandu uzvarām startē veterānu līga

17.10.2012

2012-10-17_rrrr.jpg Ar pirmajām divām spēlēm startējusi Vidzemes čempionāta hokejā veterānu līga, kurā šosezon startē septiņas komandas. Pirmajās spēlēs "Cēsis 40+" ar rezultātu 2:0 pārspēja "Raunas bruģakmeni 40+", bet "VEC SLO" ar rezultātu 5:1 pārspēja Igaunijas komandu "Tartu Dinamo".

 

VČH veterānu līga kļūst arvien populārāka. Ja pērn debijas sezonā veterānu līgā startēja četras komandas, tad šogad čempionātā piedalās jau septiņas komandas. Pie tam, šogad turnīram ir arī starptautiska nozīme, jo tajā piedalās arī Igaunijas komanda "Tartu Dinamo".

Šosezon veterānu līgā startē "VEC SLO", "Cēsis", "Tartu Dinamo", "Raunas bruģakmens", "Smiltenes vanagi", "Ledus vilki" un "Inflekss". Komandas savā starpā aizvadīs trīs apļu regulāro turnīru.

Aizvadītas jau pirmās spēles, kurā interesantā cīņā "Raunas bruģakmens 40+" komanda tikās ar netālu esošo "Cēsu 40+" vienību, bet citā spēlē "VEC SLO" uzņēma viesus no Igaunijas -"Tartu Dinamo" komandu.

"Cēsis 40+" -"Raunas bruģakmens 40+"

Veterānu līgas jauno sezonu atklāja "Cēsu" un "Raunas bruģakmens" komandas. Spēle iesākās visai līdzīgā cīņā, tomēr nedaudz vairāk uzbruka cēsinieki, kas arī pirmie izvirzījās vadībā. Trešdaļas 11. minūtē rezultātu atklāja Druvis Meluškāns. Otrais periods pagāja mierīgā gaitā. Lai arī abām komandām padevās vairāki labi uzbrukumi, tomēr rezultāts nemainījās. Trešā perioda sākumā raunēniešiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr panākt izlīdzinājumu viņiem neizdevās. Izturējuši mazākumu, cēsinieki vairākkārt apdraudēja "bruģakmens" komandas vārtus. Viens no viņu uzbrukumiem izvērtās rezultatīvs, kad ar precīzu metienu Raiti Zapānu izdevās pārspēt Ivaram Martinsonam. Spēles izskaņā rezultāts vairs nemainījās, kā rezultātā "Cēsis 40+" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 2:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vārtu guvumiem izcēlās Druvis Meluškāns un Andris Siksnis. Bet vārtos lieliski darbojās Artis Malkavs, kurš atvairīja visus pretinieku metienus.

Spēles protokols

Cēsis 40+ -Raunas bruģakmens 40+: 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

"VEC -SLO 40+" -"Tartu Dinamo+"

Otrdienas vakarā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē spēkiem mērojās "VEC -SLO 40+" un "Tartu Dinamo 40+" komandas. Igaunijas hokejisti Vidzemes čempionātā spēlējuši jau vairākas sezonas iepriekš, tiesa, toreiz komandas nosaukums bija "Kayakas".

1. Periods

Spēles pirmais periods krietni veiksmīgāks padevās "VEC SLO" hokejistiem, kas jau pirmajās sešās minūtēs paspēja gūt trīs vārtus. Ar precīziem metieniem izcēlās Andris Esīte, Uldis Dancis un Normunds Millers. Spēles otrajā periodā, spēlējot mazākumā "Dinamo" komandai izdevās vienus vārtus atgūt, pēc tam kad lieliski nospēlēja Andrejs Ivanovs, kurš guva skaistus vārtus. Tikai 17 sekundes pirms pārtraukuma "energoceltniekiem" tomēr izdevās atjaunot trīs vārtus pārsvaru. Ar precīzu metienu 4:1 panāca Andris Esīte, kuram šie bija jau otri vārti spēlē. Pēdējā trešdaļā igauņiem tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu. "VEC SLO" turpināja izdarīt vairāk metienus pa pretinieku vārtiem un viens no tiem arī sasniedza mērķi. Trešdaļas vidū piektos vārtus savas komandas labā guva Jānis Lauga. Spēle noslēdzās ar "VEC SLO" pārliecinošu uzvaru spēlē 5:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andis Esīte, bet "Tartu Dinamo" komandas rindās vienīgais precīzais metiens Andrejam Ivanovam.

Spēles protokols:

VEC SLO 40+ -Tartu Dinamo: 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)