"Skorpions" spēlē disciplinēti un uzvar "Vijciemu"

12.10.2012

2012-10-12_2012_09_24_img_5985.jpg Ceturtdienas vakarā vienīgajā Vidzemes čempionāta hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas spēlē "Skorpions" ar rezultātu 2:0 pārspēja "Vijciemu". Uzvarētāju labā vārtus guva pa vieniem vārtiem guva Jānis Muižnieks un Jānis Kaupmanis.

 

Ceturtdienas vakarā tika aizvadīta viena spēle Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā, kurā laukumā tikās divi principiāli pretinieki -"Skorpions" un "Vijciems". Abu komandu cīņas allaž bijuša spraigas un ar asumiem bagātas. Šo sezonu abas komandas iesākušas līdzīgi. "Skorpions" pirmajā spēlē uzvarēja "Raunas bruģakmeni", bet tad cieta sakāvi spēlē pret "Sedu". Tikmēr, "Vijciems" pirmajā spēlē pēcspēles metienos piekāpās "Siguldai", bet otrajā spēlē ar 6:1 tika pārspēta "Raunas bruģakmens" komanda.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa pagāja mierīgā cīņā. Abas komandas spēlēja uzmanīgi, vairāk domājot par aizsardzību. Lai arī turpinājumā abas komandas izveidoja pāris bīstamus uzbrukumus, tomēr rezultāts netika atklāts. Trešdaļas izskaņā "Vijciema" komandas spēlētājs Ingars Čakārnis neatļauti pārkāpa noteikumus, tādējādi atstājot savu komandu mazākumā. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts 0:0.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā, spēlējot vairākumā, Smiltenes "Skorpioniem" izdevās izvirzīties vadībā. Pēc Raivja Sukša piespēles, Jāni Lauri pārspēja Jānis Muižnieks. Turpinājumā vijciemieši centās atspēlēties izveidojot vairākus uzbrukumus, tomēr "Skorpions" aizsargi sekmīgi spēlēja aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem nonākt labās metienu pozīcijā. Tiesa arī pašiem "Skorpioniem" pie vārtu guvuma otrajā trešdaļā vairs neizdevās tikt. Pirms trešās trešdaļas rezultāts 1:0.

3. Periods

Trešajā periodā vijciemieši turpināja uzbrukt, tomēr allaž uzbrukumā pietrūka asums, kas atviegloja darbu "Skorpiona" aizsargiem. Trešdaļas vidū vienā no pretuzbrukumiem "Skorpionam" izdevās gūt vēl vienus vārtus. Pēc Jura Bormaņa un Jāņa Muižnieka piespēlēm, pirmos vārtus "Skorpions" sastāvā guva cēsinieks Jānis Kaupmanis. Spēles izskaņā "Vijciems" manāmi aktivizējās, bet vārtus gūt viņiem tā arī neizdevās. Spēlē noslēdzās ar "Skorpions" uzvaru 2:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vārtus Jānis Muižnieks izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet ar vienu precīzu metienu izcēlās Jānis Kaupmanis. Tikmēr, "Skorpions" komandas vārtsargs Jānis Lauris tika galā ar visiem pretinieku metieniem.

Spēles protokols:

Skorpions -Vijciems: 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)