HK "Smiltene 09" pārliecinoši apspēlē "Raunas bruģakmeni"

10.10.2012

2012-10-10_22.jpg Vidzemes čempionāta hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīra spēlē HK "Smiltene 09" ar rezultātu 6:1 pārspēja "Raunas bruģakmens" komandu. Uzvarētāju labā Mikus Ozols un Artūrs Keršis katrs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

 

Otrdienas vakarā VOC ledus hallē tika aizvadīta viena Vidzemes čempionāta hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas spēlē, kurā pērnās sezonas 1. līgas trešās vietas ieguvēji HK "Smiltene 09" tikās ar 2. līgas vicečempioniem "Raunas Bruģakmeni".

Sezonu veiksmīgāk iesākuši "Smiltene 09" hokejisti, kas ar divām uzvarām divās spēlēs atradās tabulas augšgalā. Ievērības cienīgs ir fakts, ka smiltenieši divās spēlēs savos vārtos ielaiduši tikai vienu vārtus. Tikmēr, "Raunas bruģakmens" pēc zaudējuma rupjā spēlē "Skorpionam" ar 2:3, otrajā spēlē ar 1:6 atzina "Vijciema" pārākumu.

1. Trešdaļa

Spēles pirmajā trešdaļā jau 31. sekundē vadībā izvirzīties izdevās smilteniešiem. Pēc Aigara Rubeņa piespēles, vārtus izdevās gūt Aivaram Berkoldam. Raunas komandas hokejisti pēc šāda pavērsiena bija nedaudz apjukuši, un "Smiltenei 09" to izdevās izmantot. Minūti vēlāk pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem, Artūrs Keršis laicīgi pamanīja Mikusu Ozolu, kurš apspēlējot pretinieku aizsargus, raidīja ripu Oskara Indruškēviča sargātajos vārtos. Trešdaļas turpinājumā spēle nedaudz izlīdzinājās, jo arī Raunas komandai parādījās iespējas saviem uzbrukumiem. Tiesa, Ivo Veita sargātos vārtus iekarot viņiem pirmajā trešdaļā neizdevās. Trešdaļas izskaņā "Smiltenei 09" divas reizes bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, jo divus noraidījumus nopelnīja Jānis Jankovičs. Rezultāts līdz pārtraukumam gan nemainījās.

2. Trešdaļa

Otrais periods iesākās ar smilteniešu noraidīju, tomēr raunēniešiem vārtus gūt neizdevās. Kas nesanāca "bruģakmenim" izdevās "Smiltenei 09". Otro reizi spēlē Artūram Keršim izdevās atdot rezultatīvu piespēli Mikusam Ozolam, kurš ar precīzu metienu guva savus otros vārtus un panāca jau 3:0. Trešdaļas vidū Raunai atkal bija iespēja spēlēt vairākumā. Lai arī viņiem izdevās izveidot vairākus uzbrukumus pie Ivara Veita sargātajiem vārtiem, tomēr vienā no pretuzbrukumiem, Mikus Ozols jau labā pozīcijā izvirzīja Artūru Kerši, kurš mazākumā raidīja ceturto ripu Indruškēviča sargātajos vārtos. Nedaudz vairāk kā divas minūtēs vēlāk "Raunas bruģakmens" hokejistiem izdevās savus pirmos vārtus. Pēc Aivara Dreimaņa rezultatīvas piespēles, vārtus guva jaunais uzrucējs Uģis Feldmanis. Pēdējās trešdaļas minūtē bīstamāk uzbruka Raunas hokejisti, tomēr allaž vietā bija Smiltenes aizsargi un vārtsargs, neļaujot pretiniekiem gūt vārtus. Pirms trešās trešdaļas rezultāts 4:1.

3. Trešdaļa

Trešā perioda sākumā "Smiltenei 09" izdevās panākt 5:1. Pēc nospēlētas 1 minūtes un 30 sekundēm, Aivara Berkolda piespēli izmantoja Jānis Rudzītis. Trešdaļas turpinājumā "Smiltene 09" komandai izdevās gūt vēl vienus vārtus, kad raunēniešu vārtsargu otro reizi spēlē sarūgtināja Artūrs Keršis. Spēles beigās rezultāts vairs nemainījās, kā rezultātā HK "Smiltene 09" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 6:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Mikus Ozols un Artūrs Keršis katrs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Raunas bruģakmens" komandā vienīgos vārtus guva Uģis Feldmanis.

Spēles protokols

HK Smiltene 09 -Raunas bruģakmens: 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)