• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

„Vijciems” izcīna dramatisku uzvaru pār „Infleksu”

23.03.2012

2012-03-23_inn.jpg Ceturtdien, 22. martā, VOC ledus hallē tika aizvadīta pirmā pusfinālu spēle Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgas turnīrā, kurā „Vijciems” negaidīti, atspēlējoties no rezultāta 1:4, pārspēja „Inflekss” pēcspēles metienos ar rezultātu 5:4. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jānis Kalniņš.

 

VAČH 1. līgas turnīrs straujiem soļiem tuvojās savai kulminācijai. Ceturtdienas vakarā tika aizvadīta pirmā pusfināla spēle, kurā tikās „Vijciema” un „Inflekss” komandas. Par spēles favorītiem šai pusfinālu sērijā neapšaubāmi bija jāuzskata „Inflekss” hokejisti, kas regulārās sezonas spēlēs visas trīs reizes pārspēja vijciemiešus. Būtisks faktors ir arī tam, ka „Inflekss” komandas vārtsargs Jānis Lauris pārstāv arī „Vijciema” komandu, tomēr kad tiekas šīs abas komandas, viņš ieņem ”Inflekss” vārtus. Vijciemiešu vārtos šajā spēlē stājās Gints Suksis.

1. Periods

Spēles ievads veiksmīgāks padevās vijciemiešiem, kas pirmie izvirzījās vadībā. Trešdaļas piektajā minūtē rezultātu, pēc Oskara Griguļa piespēles atklāja Didzis Ozoliņš. Tiesa, tikai minūte valmieriešiem bija nepieciešama, lai atspēlētos. Pēc veiksmīga uzbrukuma pirmo ripu Sukša sargātajos vārtos raidīja Jurijs Suharevs. Šie gan nebija vienīgie vārti šajā trešdaļā. Tikai divas sekundes pirms pārtraukuma „Inflekss” rezultatīvākais hokejists Raitis Brakšs, pēc Ivo Kalniņa piespēles, guva vārtus, vadībā izvirzot valmieriešus.

2. Periods

Otrā perioda sākums ļoti veiksmīgs padevās „Infleksam”, kas jau 43. Sekundē panāca 3:1. Trešo ripu „Vijciema” vārtos raidīja Lauris Žagariņš. Turpinājumā iespējas samazināt rezultāta starpību bija arī „Vijciemam”, tomēr tas neizdevās. Tieši pretēji, perioda otrajā pusē, pēc Laura Žagariņa piespēles ceturtos vārtus „Inflekss” komandai guva Ģirts Kaimiņš.

3. Periods

„Vijciemiem”, lai pacīnītos par uzvaru šajā spēlē, bija jāgūst vismaz trīs vārti. Trešdaļas sākums viņiem izskatījās cerīgs, jo jau trešdaļas trešajā minūtē 2:4 panāca Jānis Kalniņš. Nedaudz mazāk kā divas minūtes „Vijciemam” bija nepieciešamas, lai vēl vairāk atjaunotu intrigu šajā spēlē. Pēc Didža Ozoliņa veiksmīgas piespēles skaistus vārtus izdevās gūt Oskaram Grigulim, kurš „Inflekss” komandas pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem. Sajutuši vilni, vijciemieši neapstājās un turpināja uzbrukt. Tas deva rezultātu, un nepilnas sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Jānis Kalniņš raidīja ceturto ripu Laura sargātajos vārtos, brīnumaini panākot izlīdzinājumu.Līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, kas nozīmēja to, ka uzvarētājs šai spēlē būs jānoskaidro ar pēcspēles metienu palīdzību.

Pēcpspēles metieni

Bullīšu sērija iesākās ar Laura Žagariņa nesekmīgu izgājienu. Turpretim „Vijciema” uzbrucējam Oskaram Grigulim izdevās pārspēt Jāni Lauri. . Nākamo metienu sēriju abas komandas izpildīja neveiksmīgi, bet tad savu izdevību izmantoja „Inflekss” spēlētājs Laris Dancis. „Vijciema” spēlētājam Klāvam Bošam, realizējot bullīti bija iespēja nodrošinot savai komandai uzvaru. Tā arī notika. Bošs pārspēja savu treneri Jāni Lauri , tādējādi „Vijciems” svinēja fantastisku uzvaru ar rezultāti 5:4. Un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jānis Kalniņš, bet Oskaram Grigulim vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. „Inflekss” rindās pa vieniem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei Raita Brakša, Ģirta Kaimiņa un Laura Žagariņa kontā.

Spēles protokols:
Vijciems –Inflekss: 5:4 (1:2, 0:2, 3:0, 1:0)