• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Raunas bruģakmens" sper soli uz finālu

21.03.2012

2012-03-21_tev.jpg Otrdien VOC ledus hallēs tika aizvadītas pirmās pusfinālu spēles Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 2. līgas turnīrā. Cīņā par 1. -4. vietu, pirmajā pusfināla spēlē "Raunas bruģakmens" ar rezultātu 3:1 pārspēja "Tex color". Tikmēr "Ciedra A" mazajā pusfinālā par 5. -8. vietu viegli ar 5:0 apspēlēja "Stingeru".

 

VAČH 2. līgas čempionāts tuvojas savai kulminācijai. Otrdienas vakarā tika aizvadītas pirmās pusfinālu spēles gan par 1. -4. vietu, gan arī 5. -8. pozīciju.

"Raunas bruģakmens" -"Tex color"

Cīņā par medaļām pirmajā pusfinālā spēkiem mērojās "Tex color" un "Raunas bruģakmeņa" komandas". Lai arī regulāro sezonu nedaudz labāk aizvadīja "Tex color", ieņemot otro pozīciju, kamēr Raunas komanda noslēdza labāko trijnieku, tomēr pirmās ceturtdaļfinālu spēles parādīja, ka "Tex color" komandai šobrīd nerāda to labāko sniegumu. Regulārās sezonas otrās vietas ieguvēji dramatiskā sērijā pārspēja "Livoniju". Tikmēr "bruģakmens" pusfinālā iekļuva krietni vieglākā cīņā, abās spēlēs pārliecinoši uzvarot "SCO Centru". Jāsaka, ka abām komandām pirmajā pusfinālu spēlē palīdzēt nevarēja pamatvārtsargi Mārtiņš Onskulis ("Tex color" un Raitis Zapāns ("Raunas bruģakmens").

1. Periods

Spēles ievadā, pārmaiņus uzbruka abas komandas, tomēr līdz trešdaļas vidum vārti netika gūti. Tomēr tad, pēc veiksmīgi izspēlēta uzbrukuma, rezultātu izdevās atklāt "Tex color" komandas spēlētājam Jānim Rozenbaham. Trešdaļas turpinājumā raunēniešiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, spēlējot skaitliskajā vairākumā, tomēr viņiem tas neizdevās. Pēc pirmās trešdaļas ar 1:0 vadībā atradās "krāsainie".

2. Periods

Otrā perioda sākumā neliels pārsvars piederēja Raunai, tomēr arī "Tex color" atbildēja ar pāris bīstamiem uzbrukumiem. Tomēr trešdaļas otrā "krāsainajiem" izvērtās par aukstu dušu. Septiņu minūšu laikā "bruģakmens" hokejistiem izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus. Vispirms precīzs bija jaunais uzbrucējs Uģis Feldmanis, 2:1 panāca Gints Dāmis, bet trešo ripu Anda Lāča sargātajos vārtos vēlreiz raidīja Feldmanis. Pēc otrā perioda ar 3:1 jau vadībā Rauna.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "Tex color" centās atspēlēties, tiesa, perioda sākumā viņiem nācās izturēt mazākumu. Turpinājumā abas komandas izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus. "Krāsainie" centās samazināt rezultāta starpību, tomēr raunēnieši kopīgiem spēkiem to viņiem neļāva panākt, paši atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem. "Tex color" spēles izskaņā vēl bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr arī šoreiz vārti netika gūti, kā rezultātā "Raunas bruģakmens" izcīnīja uzvaru pirmajā pusfināla spēlē ar rezultātu 3:1. Jāatgādina, ka uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti Uģa Feldmaņa kontā, bet vieni vārti un vien rezultatīva piespēle Gintam Dāmim. Tāpat veiksmīgu spēli aizvadīja Raunas vārtsargs Oskars Indruškēvičš. "Tex color" rindās vienīgie vārti Jāņa Rozenbaha kontā.

Spēles protokols:
Raunas bruģakmens -Tex color: 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

"Ciedra A" -"Stingers"

Mazo pusfinālu otrdienas vakarā uzsāka arī komandas, kas cīnās par 5. -8. vietu. Pirmajā pusfinālā "Ciedra A" tikās ar "Stingers" komandu. Ja "Stingers" komandas zaudējums ceturtdaļfinālā likās loģisks, tad "Ciedra A" neveiksmi pret "Biko logiem" var uzskatīt par zināmu pārsteigumu.

1. Periods

Spēles sākumā, lai arī pārsvars piederēja "Ciedra A" hokejistiem, tomēr "Stingers" līdz pat trešdaļas vidum veiksmīgi darbojās aizsardzībai. Tiesa trešdaļas 10. minūtē Kristaps Bērziņš atstāja mazākumā savu komandu uz divām minūtēm. Nedaudz vairāk kā minūte bija vajadzīga, lai Rolands Litte, vairākumā, atklātu spēles rezultātu.

2. Periods

Otrā perioda pirmā puse krietni veiksmīgāka padevās "Ciedras" spēlētājiem, kas dažu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Rolands Krasts, bet vienreiz precīz bija arī Jānis Sudrabs. Pēc diviem periodiem rezultāts jau 4:0 "Ciedra A" labā.

3. Periods

Spēles pēdējā trešdaļā notikumi laukumā vairs krasi nemainījās. Jau 41. sekundē "ciedrēniešu" pieredzējušais hokejists Imats Silanžs guva piektos vārtus, pilnībā izšķirot spēles likteni. Trešdaļas turpinājumā spēle kļuva mierīgāka un rezultāts vairs nemainījās. "Ciedra A" izcīnīja uzvaru pirmajā pusfināla spēlē par 5. -8. vietu ar rezultātu 5:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Rolands Krasts guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet vārtsargs Jānis Leitis tika galā ar visiem "Stingers" hokejistu izdarītajiem metieniem.

Spēles protokols:
Ciedra A -Stingers: 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)