VČH 3. līgas komandu apskats (2.daļa)

27.09.2012

2012-09-27_2012_01_06_img_2268_61.jpg Pirmās spēles Vidzemes čempionātā hokejā aizvadījušas visas 3. līgas komandas. Pagaidām gan pāragri spriest, kuras komandas uzskatāmas par favorītēm. Šajā rakstā piedāvājam otro daļu 3. līgas komandu apskatos. Šoreiz ielūkosimies "SCO Centrs", "Livonijas", "Veterānu" un "Gulbenes" komandu jaunumos.

 

3. līgā piedalās astoņas komandas, kas savā starpā aizvadīs trīs apļu regulāro turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles, tādējādi noskaidrojot galējo vietu sadalījumu. Ar "Biko logu", "Ciedra A", "Stingera" un "Ledus vilku" komandu vizītkartēm iepazīties var šeit. Šajā rakstā ieskatīsimies pārējo četru komandu jaunumos.

"SCO Centrs" (6. vieta 2. līgā pagājušajā sezonā)

„SCO Centrs” komanda Vidzemes čempionātā hokejā spēlē jau vairākas sezonas. Komandas sastāvu veido Valmieras un tās apkaimes hokejisti. „SCO Centra” spēlētāju vidējais vecums ir 38, 1 gads. Komandas vecākais spēlētājs ir Eduards Zilberts, kuram čempionātu uzsākot, ir 48 gadi. Tikmēr jaunākais ir 15 gadus vecais Mārcis Krumholcs.

„SCO Centra” sastāvā pieteikti divi vārtsargi -42 gadus vecais Marts Kalniņš un par trim gadiem vecākais Andis Lācis. Abi vārtsargi ir gan pieredzējuši un būs labi palīgi „SCO Centrs” komandā cīņā par uzvarām.

Komandas uzbrukumā nopietnākie spēki šosezon būs komandas jaunieguvums –Vladimirs Biziks, kurš sezonas pirmajā spēlē izcēlās ar trīs gūtajiem vārtiem. Tāpat, viens no atslēgas spēlētājiem ir arī Mārtiņš Jonatāns. Arī pārējie uzbrucēji var radīt nopietnas problēmas citu komandu aizsargiem.

„SCO Centrs” aizsardzībā šosezon redzēsim tādus zināmus spēlētājus kā Māris Stūris un Māris Kājiņš, kuriem lieli palīgi būs Toms Cekulis, Normunds Taims un citi.

Nopietnākie „SCO Centrs” papildinājumi starpsezonu periodā bija uzbrucēja Vladimira Bizika un aizsarga Toma Cekuļa pievienošanās komandai.

Pērn, „SCO Centrs” izcīnīja sesto vietu Vidzemes čempionāta 2. līgā, cīņā par piekto vietu interesantā sērijā piekāpjoties „Ciedra A” komandai. Šogad jātēmē uz medaļām trešajā līgā.

"Livonija" (7. vieta 2. līgā pagājušajā sezonā)

„Livonijas” komanda šosezon saglabājusi gandrīz visus spēlētājus no iepriekšējās sezonas. Lai arī „Livonija” iepriekš nav cīnījusies par medaļām, tomēr komandas hokejisti reizi pa reizei pārsteidz spēcīgākus pretiniekus. Tā pagājušajā Vidzemes čempionāta sezonā „Livonija” 2. līgas ceturtdaļfinālā vienā no spēlēm pārspēja spēcīgo „Tex Color” komandu. „Livonijas” sastāvu veido Valmieras un tās apkaimes hokejisti.

Komandas uzbrukumā šosezon līdera lomu varētu uzņemties Toms Bošs, kurš sekmīgi aizvadīja arī pirmo sezonas spēli. Bez Boša pretinieku aizsargiem jāuzmanās arī no Jāņa Grīnberga, Sandra Sovera Reiņa Zariņa un vairākiem citiem uzbrucējiem.

„Livonijas” vārtu drošība ,šogad ,uzticēta tiks Elvijam Jakimenko un Edgaram Elstiņam. Abi ir gados jauni vārtsargi, kuriem vēl jāgūst daudz pieredzes. Aizsardzībā „Livonijas” komandas krāsas aizstāvēs Māris Krūklītis, Ivars Joksts, Ēriks Bauers un citi aizsargi.

Pagājušās sezonas Vidzemes čempionātā „Livonija” izcīnīja septīto vietu. Šīs sezonas sākums ir izdevies, vai tāds būs arī turpinājums?

"Veterāni (debitanti)

Pirmo reizi Vidzemes čempionātā startēs „Veterānu” komanda. Par pilnīgiem debitantiem gan šo komandu nevar uzskatīt, jo tās kodols spēlē Latvijas veterānu čempionātā, kā arī daļa spēlētāju iepriekšējos gados spēlējuši kādā no Vidzemes čempionātā startējušajām komandām. „Veterānu” komanda ir pati pieredzējušākā vienība 8. Vidzemes atklātā čempionāta sezonā. Komandas vidējais vecums ir 47 gadi. Vecākajam spēlētājam Eduardam Hartkevičam ir jau 58 gadi, bet jaunākais „Veterāns” ir 39 gadus vecais Rolands Mēnesis.

Komandas sastāvā iekļauti divi vārtsargi –Andis Lācis un Roberts Mikuļinoks . Abi vārtsargi ir gan pieredzējuši, un būs lieli palīgi komandai cīņā par uzvarām ar gados krietni jaunākām komandām.

„Veterānu” uzbrukuma līderi šosezon būs Rolands Mēnesis, Jānis Kandelis, Marijans Strapcāns. Tāpat arī citi uzbrucēji ar savu pieredzi var sagādāt grūtības pretinieku komandu spēlētājiem.

Komandas galvenais uzdevums ir veselīga atpūta, tomēr skaidrs, ka uzvara nevienam no pretiniekiem dāvināta netiks.

"Gulbene" (debitanti)

Pēc gada pārtraukuma Vidzemes hokeja čempionātā atgriezusies „Gulbenes” komanda. Lai arī nedaudz citā veidolā kā agrāk, tomēr arī šī komanda ir ļoti interesanta un tās sastāvu veido pamatā gados jauni hokejisti.
Komandas vidējais vecums ir 29 gadi. Vecākajam „Gulbenes” spēlētājam ir 39, bet jaunākajam 16 gadi.

Komandas vārtus sargās nepilnus 23 gadus vecais Mikus Mezītis, kurš ir arī HK „Smiltene 09” vārtsargs.
Pagaidām pāragri spriest par komandas vadošajiem spēlētājiem uzbrukumā, tomēr komanda ir ļoti jauna, tādēļ „Gulbenes” spēles stils, visticamāk, būs ātra spēle., ar ko viņi centīsies pārspēt gados pieredzējušākās komandas.