VČH 3. līgā sezonu ar uzvarām iesāk "Gulbene", "Biko logi" un "Livonija"

25.09.2012

2012-09-25_2012_03_06_img_4798_2_66.jpg Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 3. līgas turnīrā pie pirmajām uzvarām izdevies tikt "Gulbenei", kas ar 3:1 pārspēja "Veterānus", "Biko logi" ar rezultātu 4:3 uzvarēja "Ciedru A", bet "Livonija" aizraujošā cīņā ar 5:3 apspēlēja "Stingeru".

 

Jau vēstījām, ka pirmajā VČH 8. sezonas spēlē 3. līgā "SCO Centrs" ar 9:2 sagrāva "Ledus vilkus". Nedēļas nogalē savas pirmās spēles jaunajā sezonā aizvadīja arī pārējās sešas komandas. Uzreiz jāsaka, ka visas spēles bija gan interesantas un spēkos līdzvērtīgas.

"Gulbene" -"Veterāni"

Šajā spēlē laukumā tikās divas Vidzemes atklātā čempionāta hokejā debitantu komandas. Jaunie un azartiskie gulbenieši cīnījās ar pieredzes bagātajiem veterāniem. Spēles pirmā trešdaļa pagāja mierīgā cīņā. Lai arī ripu vairāk kontrolēja gulbenieši, tomēr veterāni prasmīgi neļāva gados krietni jaunākajiem hokejistiem tikt līdz vārtu guvumam, paši atbildot ar vairākiem pretuzbrukumiem. Otrā perioda pirmajā pusē gulbeniešiem bija laba iespēja atklāt spēles rezultātu, kad pēc Pētera Melbārža pārkāpuma, tiesnesis piešķīra soda metienu, ko gan Helvijs Zvirgzdiņš realizēt nespēja. Trešā perioda sākumā "Vetrāniem" bija iespēja izvirzīties vadībā, pēc tam, kad īsā laikā uzreiz divi pretinieku komandas spēlētāji saņēma divu minūšu noraidījumus. Tiesa, veterāni nespēja izmantot šo iespēju, spēlējot piecatā pret trijiem gulbeniešiem. Spēles rezultāts tika atklāts perioda ceturtajā minūtē, kad pēc Ivo Kindzuļa piespēles vārtus guva Kaspars Brezinskis, izvirzot vadībā "Gulbene". Jau nākamajā uzbrukumā "Vetrāniem" izdevās lielisks uzbrukums, kurā pēc Jāņa Kandeļa un Aleksandra Mihailova piespēlēm, gulbeniešu vārtsargu ar precīzu metienu pārsteidza Rolands Mēnesis, panākot 1:1. Turpinājumā noraidījumu saņēma "Veterānu" komandas uzbrucējs Jānis Kandelis. Šo iespēju gulbenieši nepalaida garām un 20 sekundes vēlāk Didzis Stāvanens atjaunoja vadību savai komandai. Nonākuši zaudētāju lomā "Veterāni" metās atspēlēties, tomēr gulbenieši prasmīgi atbildēja ar pretuzbrukumiem, no kuriem vienu ar vārtu guvumu noslēdza Vjačislavs Ruļovs, panākot 3:1. Pēdējās minūtēs gulbenieši spēlēja nesavaldīgi, nopelnot vairākus noraidījumus. Nevienu no tiem "Veterāni" vārtu guvumā gan nepārvērta, kā rezultātā "Gulbene" izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, pārspējot "Veterānus" ar rezultātu 3:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vārtus guva Vjačislavs Ruļovs, Didzis Stāvanens un Kaspars Brezinskis, bet "Veterānu" sastāvā ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Rolands Mēnesis.

Spēles protokols

Gulbene -Veterāni: 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

"Biko logi" -"Ciedra A"

Abu komandas cīņas jau pērnajā sezonā bija gana aizraujošas. Tieši "Biko logi" aizlika kāju priekšā "Ciedra A" cerībām uz iekļūšanu pusfinālā 2. līgas čempionātā.

Spēli veiksmīgāk iesāka "Biko logu" komanda, kas perioda vidū, pēc Agra Bāliņa precīzā metiena izvirzījās vadībā. Tikai 35 sekundes pērnās sezonas 2. līgas rezultatīvākajam spēlētājam Reinim Alsiņam izdevās rezultātu dubultot. Pēc Ģirta Bērziņa piespēles viņš otro reizi lika kapitulēt "Ciedras" vārtsargam Mārim Lotko. Otrā perioda vidū īsā laikā "Ciedra A" komandai izdevās panākt izlīdzinājumu. Abas reizes ar vārtu guvumu izcēlās Aigars Apsītis. "Biko logi" bija spiesti izmantot 30 sekunžu pārtraukumu, tomēr par labu tas nenāca, jo ātri vien Raivo Sarelainens izvirzīja "Ciedru A" vadībā, panākot 3:2. Trešdaļas pēdējā minūtē "Biko"logiem" , pēc Rolanda Lucava metiena, izdevās ne vien panākt izlīdzinājumu, bet 12 sekundes pirms pārtraukuma Reinis Alsiņš guva savus otros vārtus spēlē un panāca 4:3. Trešajā periodā "Ciedra A" meklēja dažādus risinājumus kā lauzt spēs gaitu un pārņemt vadību. Abu komandu spēlētāji saņēma vairākus noraidījumus, tomēr vārti spēlē vairs netika gūti. "Biko logi" svinēja grūtu uzvaru spēlē ar rezultātu 4:3

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Reinis Alsiņš, bet ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ģirts Bērziņš. Tikmēr, "Ciedra A" rindās divus vārtus guva Aigars Apsītis.

Spēles protokols:

Biko logi -Ciedra A: 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)

"Livonija" -"Stingers"

Svētdien savā starpā tikās divas spēkos līdzvērtīgas komandas -"Livonija" un "Stingers". Spēles sākums labāks padevās "Livonijas" hokejistiem, kas jau spēles otrajā minūtē pēc Toma Boša precīzā metiena panāca 1:0. Trešdaļas turpinājumā laukumā risinājās korekta cīņa, par ko liecina tikai viens noraidījums. Lai arī ripu nedaudz vairāk kontrolēja "Livonija", tomēr arī "Stingers" atbildēja ar vairākiem pretuzbrukumiem. Otrā perioda vidū, pēc "Stingers" komandas spēlētāj pārkāpuma, tiesnesis piešķīra soda metienu, ko gan "Livonijas" hokejistam Edgaram Petrovam realizēt neizdevās. Perioda otrajā pusē "Livonijai" izdevās gūt vēl divus vārtus. Vispirms, savus otros vārtus guva Toms Bošs, bet četras minūtes vēlāk Uģim Lasmanim kapitulēt lika Ivars Tijārs. Neskatoties uz nonākšanu zaudētājos ar 0:3, "Stingers" hokejisti nepadevās. Trešā perioda sākumā Artis Kalnietis ar precīzu metienu panāca 1:3. Trešdaļas vidū "Stingers" deva vēl vienu signālu "Livonijas" aizsardzībai, jo Kristaps Bērziņš guva vārtus, panākot 2:3. Spēles pēdējās minūtes aizritēja ļoti sīvā cīņā. Vispirms, Reinis Zariņš panāca 4:2 "Livonijas" labā, bet 30 sekundes vēlāk Toms Bošs sasniedza savu hat -trick, atjaunojot trīs vārtu pārsvaru 5:2. Punktu spēli gan pielika "Stingers". Minūti un deviņas sekundes pirms spēles beigām Salvis Gaigals guva vārtus un samazināja pretinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem. Spēle noslēdzās ar "Livonijas" uzvaru 5:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Toms Bošs, bet "Stingers" sastāvā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Artim Kalnietim.

Spēles protokols

Livonija -Stingers:5:3 (1:0, 2:0, 2:3)