"Ape" un "Skorpions" izcīna pārliecinošas uzvaras VOC kausā

26.04.2012

2012-04-26_news_620.jpg Trešdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles VOC kausā hokejā, kurās "Ape" ar 6:1 apspēlēja "Valmieras veterānus", bet "Skorpions" ar rezultātu 5:1 pārspēja "Smiltenes vanagus".

 

VOC kausā hokejā noslēgumam tuvojas regulārās spēles. Visai droši var prognozēt, ka automātiski pusfinālā iekļūs "Skorpions" un "Apes" komandas, bet "Valmieras veterāni", "Smiltenes vanagi", "Stingers" un "Cēsis" cīnīsies par atlikušajā divām pusfināla vietām.

Trešdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles. "Ape" tikās ar "Valmieras veterāniem", bet divu Smiltenes komandu duelī "Skorpions" mērojās spēkiem ar "Smiltenes vanagiem".

"Ape" -"Valmieras veterāni"

Turnīra tabulā pirms šīs spēles abas komandas atradās blakus. "Ape" ieņēma otro, bet veterāni trešo vietu. Spēles pirmo trešdaļu veiksmīgāk aizvadīja "Ape", raidot Jāņa Laura sargātajos vārtos trīs bezatbildes ripas. Piektajā minūtē rezultātu atklāja Toms Tauriņš, bet tad precīzi metieni padevās arī Andrim Štībelim un Mārim Latikam.

Otrā perioda sākumā Māris Svars panāca jau 4:0 "Apes" labā, bet tad Ainārs Krumholcs pēc Raita Brakša piespēles valmieriešiem vienus vārtus atguva. Trešdaļas otrajā pusē savus otros vārtus spēlē izdevās gūt Štībelim, kurš tādējādi panāca jau 5:1 apēniešu labā.

Trešajā periodā spēle nedaudz izlīdzinājums, tomēr veterāniem tā arī neizdevās samazināt rezultāta starpību, gluži pretēji, pēc Štībeļa piespēles, sestos vārtus "Apes" labā guva Kaspars Sīlis. Spēle noslēdzās ar pārliecinošu apēniešu uzvaru 6:1

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Andrim Štībelim, bet vienīgos vārtus "Valmieras veterānu" labā guva Ainārs Krumholcs.

Spēles protokols:
Ape -Valmieras veterāni: 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

"Skorpions" -"Smiltenes vanagi"

Otrajā spēlē spēkiem mērojās divas Smiltenes komandas -"Skorpions", kas atrodas turnīra vadībā un vienīgā cīnās bez zaudējumiem, un "Smiltenes vanagi", kas atrodas ceturtajā pozīcijā ar vienu uzvaru un trijiem zaudējumiem.

Spēles ievads veiksmīgāks padevās "Skorpions" komandai, kas trešdaļas piektajā minūtē, pēc Andra Lapiņa precīzā metiena atklāja spēles rezultātu. Trešdaļas turpinājumā risinājās samērā līdzvērtīga spēkošanās, tomēr rezultāts nemainījās.

Otrajā trešdaļā, spēlējot vairākumā, "vanagiem" izdevās panākt izlīdzinājumu. Ar precīzu metienu izcēlās Juris Nīmants. "Vanagiem" bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, tomēr šoreiz vārti netika gūti. Jāuzteic gan arī "vanagu" vārtsargs Jānis Cīrulis, kuram šī bija tikai ceturtā spēle vārtos pēc daudzu gadu pārtraukuma. Viņš vairākkārt glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Pēc diviem periodiem rezultāts neizšķirts 1:1.

Trešajā trešdaļā "Skorpions" komandai izdevās pilnībā pārņemt iniciatīvu savās rokās un gūt četrus bezatbildes vārtus. Vispirms 2:1 panāca Mārtiņš Krauklis, bet tad ar rezultatīviem metieniem izcēlās arī Andris Lapiņš, Jānis Muižnieks un Jānis Liepiņš. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Andris Lapiņš, bet viens "vanagiem" vienīgos vārtus guva Juris Nīmants.

Spēles protokols:
Skorpions -Smiltenes vanagi: 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)