VČH 3. līgas apskats

27.11.2012

2012-11-27_2012_10_02_img_6550.jpg Nedēļas nogalē Vidzemes čempionātā hokejā 3. līgas turnīrā aizvadītas četras spēles, kurās pie uzvarām tikt izdevās "Ciedra A", "Gulbenes", "Biko logu" un "Livonijas" komandām. Pēc šīs nedēļas spēlēm turnīra tabulas pirmo vietu saglabā "Biko logu" komanda.

 

Nedēļas nogalē tika aizvadītas četras spēles Vidzemes čempionāta hokejā 3. līgā. Sestdien laukumā tikās "Ledus vilku" un "Ciedra A", "Veterānu" un "Gulbenes", kā arī "Biko logu" un "Stingers" komandas. Bet svētdien uz VOC ledus cīnījās divas principiālas komandas -"Livonija" un "SCO Centrs".

"Ciedra A" -"Ledus vilki"

Rezultātu jau spēles ceturtajā minūtē atklāja "Ciedras A" komandas hokejists Modris Zvirbulis. Turpinājumā pārsvars piederēja ciedrēniešiem, tomēr vārti netika gūti. Rezultatīvākā izvērtās otrā trešdaļa, kurā kopā tika gūti trīs vārti. Jau perioda otrajā minūtē "Ciedras" kapteinis Imants Silanžs panāca 2:0, bet drīz vien Kārlis Tūcis"Ledus vilkiem" vienus vārtus atguva. Nepilnas septiņas minūtes vēlāk Sergejam Šinkusam izdevās atjaunot divu vārtu pārsvaru "Ciedras A" vienībai. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts 3:1. Trešajā periodā "Ledus vilkiem" tā arī neizdevās lauzt spēles gaitu. Vēl vairāk, ciedrēniešiem izdevās "vilku" vārtos raidīt ceturto ripu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Modris Zvirbulis, bet "Ledus vilkiem" vienīgos vārtus guva Kārlis Tūcis

Spēles protokols

Ciedra A -Livonija: 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

"Gulbene" -"Veterāni"

Part spēles favorītiem jāuzskata bija gados krietni jaunākie gulbenieši. Neskatoties uz to, pirmajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti. Trešdaļas piektajā minūtē, pēc Ritvara Ohnovska un Toms Mezīša piespēlēm, rezultātu atklāja Arvis Berkolds. Par spēles lūzuma punktu kļuva otrā trešdaļa, kurā "Gulbenes" komandai izdevās gūt četras bezatbildes vārtus, panākot jau 5:0. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Ritvars Ohnovskis, bet pa reizei precīzi bija Eduards Ruļovs un Toms Mezītis. "Veterāniem" pie goda vārtiem šajā spēlē tā arī neizdevās tikt, bet "Gulbenes" komanda atbildēja ar diviem precīziem metieniem. Vārtus guva Arvis Berkolds un Helvijs Zvirgzdiņš. Spēle noslēdzās ar rezultātu 7:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Ritvars Ohnovskis un Arvis Berkolds, bet vārtos ar visiem pretinieku metieniem galā tika Mikus Mezītis.

Spēles protokols

Gulbene -Veterāni: 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

"Biko logi" -"Stingers"

Pirmās trešdaļās sākumā Kaspars Zaķis vadībā izvirzīja "Biko logus". Lai arī "Biko logi" trešdaļas turpinājumā uzbruka aktīvāk, tomēr "Stingers" ik pa brīdim atbildēja ar pretuzbrukumiem. Otrās trešdaļas vidū divus vārtus gūt izdevās Andis Kalniņš, kurš panāca jau 3:0 "Biko logu" labā. Trešā perioda sākumā "Stingers" spēlētājam Salvim Gaigalam ar vārtu guvumu izdevās atjaunot intrigu spēlē, tomēr uz ko vairāk "Stingers" šajā spēlē nebija gatavi. "Biko logi" pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu un īsā laikā guva piecus vārtus un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 8:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā četrus vārtus guva Andis Kalniņš, bet Kaspara Zaķa kontā trīs precīzi metieni. "Stingers" labā vienīgs vārtus guva Salvis Gaigals.

Spēles statistika

Biko logi -Stingers: 8:1 (1:0, 2:0, 5:1)

"Livonija" -"SCO Centrs"

Svētdien spēkiem mērojās divas spēkos līdzvērtīgas un principiālas komandas -"Livonija" un "SCO Centrs". Sezonu veiksmīgāk iesākuši "Livonijas" hokejisti, kuri turnīra tabulā ieņem augsto otro vietu, kamēr "SCO Centrs" atrodas piektajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Jau spēles otrajā minūtē Gatis Stūris vadībā izvirzīja "SCO Centrs" komandu. "Livonijas" hokejisti vēl tā īsti nebija atguvušies no pirmā vārtu zaudējuma, kad nepilnas divas minūtes vēlāk, spēlējot skaitliskajā mazākumā, "SCO Centram" izdevās gūt vēl vienus vārtus. Ar precīzu metienu izcēlās Māris Jēgers. Trešdaļas turpinājumā divu minūšu laikā Ivaram Jokstam un Oļega Sadovskim divu minūšu laikā izdevās rezultātu izlīdzināt. Perioda otrajā pusē "SCO Centram" izdevās vēlreiz pārsteigt pretiniekus mazākumā. Gatim Stūrim pretuzbrukumā izdevās gūt savus otros vārtus un panākt 3:2. Līdz otrā perioda vidum rezultāts nemainījās, tomēr tad Aivaram Tijāram izdevās ar precīzu metienu panākt izlīdzinājumu. "Livonija" bija sajutusi spēles garšu un turpināja labi uzbrukt. Tas arī deva rezultātu. Trešdaļas pēdējā minūtē Aivaram Tijāram izdevās gūt savus otros vārtus un panākt 4:3 "Livonijas" labā. Trešā trešdaļa aizritēja ļoti sīvā cīņā, jo "SCO Centra" hokejisti centās izlīdzināt spēles rezultātu. Tas viņiem neizdevās, vēl vairāk, trešdaļas vidū Ivaram Tijāram izdevās "Livonijas" labā gūt vēl vienus vārtus, panākot 5:3. Ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās. "Livonija" turnīra tabulā saglabāja otro, bet "SCO Centrs" piekto vietu.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Aivars Tijārs, bet "SCO Centrs" rindās divi precīzi raidījumi Gatim Stūrim.

Spēles statistika

Livonija -SCO Centrs:5:3 (2:3, 2:0, 1:0)