"VEC SLO" pārsteidz "Siguldu", panākumi arī "Infleksam" un "Skorpionam"

26.11.2012

2012-11-26_2012_10_09_img_7668.jpg Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā nedēļas nogalē tika aizvadītas trīs spēles. "Inflekss" visai viegli ar 5:1 pārspēja "Smiltenes vanagus", "VEC SLO" negaidīti ar 4:3 uzvarēja "Siguldu", bet trešajā spēlē Smiltenes "Skorpioni" smagā cīņā ar 2:0 pieveica sīksto "XXL" komandu. Rīt pievienosim 2. līgas nedēļas nogales spēļu apskatu.

 

Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā nedēļa nogalē tika aizvadītas trīs spēles. Valmieras komanda "Inflekss" tikās ar "Smiltenes vanagiem", "Sigulda" eksaminēja "VEC SLO" komandu, bet Smiltenes "Skorpions" mērojās spēkiem ar "XXL" vienību.

"Inflekss" -"Smiltenes vanagi"

Sestdienas vakarā laukumā tikās komandas, kuras Vidzemes čempionātā hokejā startē jau no pirmās sezonas. Sezonu veiksmīgāk iesākuši "Inflekss", kas joprojām cīnās bez zaudējumiem. Tikmēr, "Smiltenes vanagi" aktīvi cīnās par iekļūšanu 1. līgā.

1. Periods

Spēles pirmais periods veiksmīgāk iesāka "Inflekss" hokejisti, kuri jau spēles trešajā minūtē, pēc Andra Brīvuļa metiena atklāja rezultātu. Turpinājumā, lai arī neliels pārsvars piederēja valmieriešiem, tomēr "vanagi" sekmīgi turējās pretim, atbildot ar vairākiem labiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas izskaņā Dāvim Zundem, pēc sekmīgām partneru piespēlēm izdevās rezultātu dubultot.

2. Periods

Otrās trešdaļas sākumā spēles gaita bija gana līdzvērtīga. Tomēr arī šajā periodā savas iespējas labāk prata izmantoto valmierieši. Trešdaļas ceturtajā minūtē Lauris Žagariņš, pēc Dāvja Zundes un Jurija Suhareva piespēlēm, raidīja trešo ripu Inga Baloža sargātajos vārtos. Turpinājumā abas komandas spēlēja aktīvi, bet disciplinēti. Vārtus gan gūt nevienai vienībai neizdevās.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā "Inflekss" komanda palika mazākumā, tomēr tas neliedza Ivo Kalniņam aizskriet pretuzbrukumā un gūt ceturtos vārtus. "Vanagu" komanda nepadevās, tomēr smilteniešiem neveicās ar uzbrukuma noslēgumu. Lieliski vārtos darbojās arī "Inflekss" vārtsargs Jānis Lauris. Trešdaļas vidū Raitim Barakšam izdevās pārsteigt smilteniešu aizsargus un arī vārtsargu, gūstot piektos vārtus savai komandai. Pie goda vārdiem Smiltenes hokejistiem gan izdevās tikt. Nedaudz vairāk kā divas minūtes minūtes pirms spēles beigām Kristaps Leitis nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību un lika pirmo reizi šajā spēlē lika kapitulēt arī Laurim. Spēle noslēdzās ar rezultātu 5:1 "Inflekss" labā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ivo Kalniņš, Dāvis Zunde un Lauris Žagariņš, bet "Smiltenes vanagu" rindās vienīgos vārtus guva Kristaps Leitis.

Spēles protokols

Inflekss -Smiltenes vanagi: 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

"VEC SLO" -"Sigulda"

Svētdien laukumā spēkiem mērojās līgas debitanti "Sigulda" un pērnās sezonas otrās līgas čempioni "VEC SLO". Par spēles favorītiem neapšaubāmi jāuzskata bija "Sigulda", tomēr arī "VEC SLO" pēdējā laikā rāda aizvien kvalitatīvāku sniegumu.

1. Periods

Spēles pirmais periods iesākās līdzīgā cīņā. Pretēji prognozēm "VEC SLO" spēli sāka ļoti labi un pirmie arī izvirzījās vadībā. Trešdaļas vidū, pēc Sandra Iekļava un Aiņa Ozola piespēlēm, vārtus guva komandas līderis Roberts Virsis. Trešdaļas turpinājumā iespējas gūt vārtus bija abām komandām, tomēr rezultāts nemainījās.

2. Periods

Jau otrās trešdaļas 48. sekundē "VEC SLO" izdevās rezultātu dubultot. Roberta Virša piespēli vārtus guva Zigfrīds Jolkins. Nonākuši neapskaužamā situācijā siguldieši nepadevās un turpināja cīnīties. Tas arī deva augļus, jo Paulam Krūmiņam izdevās gūt vārtus un panākt 1:2. Drīz vien siguldieši palika mazākumā un "VEC SLO" komandas līderis Virsis otro reizi pārspēja Uldi Čalpu, panākot 3:1. Trešdaļas izskaņā "VEC SLO" divas reizes palika skaitliskajā mazākumā, tomēr siguldiešiem vārtus gūt neizdevās.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā divas reizes uz noraidīto soliņa sēdās "Siguldas" spēlētāji. Lai arī vairākumā "energoceltniekiem" vārtus gūt neizdevās, tomēr piecas minūtes vēlāk, Virsim atkal izdevās nonākt labā metiena pozīcijā un gūt savus trešos vārtus. Nokļuvuši zaudētājos, siguldieši metās atspēlēties. Vispirms Māris Pigožins, spēlējot vairākumā, panāca 2:4, bet nepilnu minūti vēlāk Pigožinam izdevās gūt vēl vienus vārtus, atjaunojot intrigu par uzvarētāju spēlē. Pēdējās minūtēs cīņas gaita bija ļoti spraiga, tomēr "VEC SLO " prata nosargāt uzvaru, visā spēlē pārspējot "Siguldu" ar 4:3.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā neapturams bija Roberts Virsis, kurš guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. "Siguldas" lavā divi vārti Mārim Pigožinam.

Spēles protokols

VEC SLO -Sigulda: 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

"Skorpions" -"XXL"

Svētdienas pēdējā spēlē laukumā tikās "Skorpions" un "XXL" komandas. Sezonu veiksmīgāk iesākuši Smiltenes "Skorpioni", kas turnīra tabulā atradās piektajā vietā. Tikmēr, "XXL" dalīja astoto pozīciju.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa pagāja ar daudziem noraidījumiem abu komandu rindās. Tomēr, lai arī labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, rezultāts tā arī netika atklāts.

2. Periods

Otrajā trešdaļā labi uzbrukumi bija kā vienai tā otrai komandai. trešdaļas vidū laba iespēja atklāt rezultātu bija "XXL" komandai, tomēr spēlējot mazākumā "Skorpions" komandu no vārtu zaudējuma glāba Jānis Leitis. Pēc divām trešdaļām rezultāts joprojām 0:0.

2. Periods

Trešās trešdaļas sākumā vairākumā spēlēja "XXL", tomēr viņiem neizdevās atklāt spēles rezultātu. Savu iespēju vairākumā nespēja izmantot arī smiltenieši. Rezultāts trešajā periodā tomēr tika atklāts. Trešdaļas vidū, pēc viena no "Skorpions" uzbrukumiem, Edgara Atara piespēli vārtu guvumā pārvērst izdevās Jānim Liepiņam. Trešdaļas turpinājumā laukumā valdīja saspringta gaisotne. "XXL" centās atspēlēties. Visai ātri vārtus atstāja Mārtiņš Onskulis, ļaujot laukumā doties sestajam spēlētājām. Smiltenes "Skorpioniem" izdevās izturēt pretinieku spiedienu. Vēl vairāk Mārtiņš Seisums raidīja ripu tukšajos "XXL" vārtos, panākot 2:0. Ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vārtus guva Jānis Liepiņš un Mārtiņš Seisums, bet vārtos Jānis Leitis tika galā ar visiem pretinieku metieniem.

Spēles protokols

Skorpions -XXL: 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)