"Vijciems" izbēg no zaudējuma "XXL" komandai

23.11.2012

2012-11-23_2012_09_28_img_6346.jpg Ceturtdienas vakarā Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas spēlē "Vijciems" tikai pēcspēles metienos ar rezultātu 5:4 pārspēja "XXL" komandu. Uzvarētāju labā Didzis Ozoliņš un Ingars Čakārnis izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Turnīra tabulā pēc šīs spēles "Vijciems" ieņem ceturto vietu, bet "XXL" dala astoto pozīciju.

 

Vidzemes čempionātā hokejā kulminācijai pamazām tuvojas 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrs. Ceturtdienas vakarā Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē svarīgā spēlē tikās "Vijciema" un "XXL" komandas. Ja vijciemiešiem uzvara bija nepieciešama, lai nostiprinātos labāko sešiniekā, tad "XXL" vienībai panākums ļautu pietuvoties kārotajam sešiniekam.

1. Periods

Spēli ļoti veiksmīgi iesāka vijciemieši, kas jau trešdaļas 37. sekundē atklāja rezultātu. Pēc Didža Ozoliņa piespēles vārtus guva komandas kapteinis Juris Kalniņš. Vijciema komanda turpināja spēlēt aktīvi un par to tika atalgoti vēlreiz. Perioda trešajā minūtē, pēc veiksmīgas saspēles, vārtus gūt izdevās Didzim Ozoliņam, kurš panāca jau 2:0. Neskatoties uz ne visai veiksmīgo spēles sākumu "XXL" nedomāja padoties un spēja atbildēt ar vairākiem bīstamiem pretuzbrukumiem. Viens no tiem deva rezultātu. Perioda ceturtajā minūtē lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Māris Latiks, kurš pirmo reizi šajā spēlē lika kapitulēt arī "Vijciema" vārtsargam Jānim Laurim. Trešdaļas turpinājumā laukumā turpinājās līdzvērtīga un asa cīņa. Abām komandām pa reizei bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās.

2. Periods

Spēles otro periodu sekmīgāk iesāka "XXL" komandas hokejisti. Perioda ceturtajā minūtē, pēc Denisa Ņikitina piespēles, otros vārtus "XXL" komandai guva Normunds Lukstiņš. Nedaudz vairāk kā divas minūtes vijciemiešiem bija nepieciešamas, lai atgūtu vadību spēlē. Pēc sekmīgām partneru piespēlēm labā vārtu gūšanas situācijā nonāca Jānis Kalniņš, kurš daudz nedomādams raidīja ripu Mārtiņa Onskuļa vārtos, panākdams 3:2. Trešdaļas turpinājumā abas komandas visai bieži nopelnīja noraidījumus, tomēr spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos rezultāts nemainījās.

3. Periods

Jau trešās trešdaļas 61. sekundē Latvijas izlases florbola vārtsargs Guntis Bundzenieks sekmīgi ieslidoja "Vijciema" aizsardzības zonā un ar precīzu metienu raidīja ripu Laura sargātajos vārtos, panākot 3:3. "XXL" komanda sajutusi spēles garšu turpināja aktīvi uzbrukt, un trešdaļas vidū, pēc Jāņa Rozenbaha metiena pirmo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā. Turpinājumā spēles gaita kļuva ļoti nervoza. "XXL" centās nosargāt savu pārsvaru, bet "Vijciems" par katru cenu metās atspēlēties. Spēles galotnē "XXL" komandu pievīla noraidījumi. Spēlējot piecatā pret trijiem, "Vijciema" komandas hokejistam Mārim Šaicānam izdevās ar precīzu metienu panākt izlīdzinājumu. Pēdējās divās minūtēs spēles gaita vairs nemainījās, kā rezultātā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 4:4.

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienus abas komandas iesāka neveiksmīgi. Otrajā metienu sērijā "Vijciema" spēlētājam Ingaram Čakārnim izdevās pārspēt Onskuli, bet Kārlis Latiks atbildēja ar neprecīzu metienu. Trešo metienu sēriju ar precīzu metienu iesāka "Vijciema" spēlētājs Didzis Ozoliņš, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru visā spēlē ar rezultātu 5:4.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Didzis Ozoliņš un Ingars Čakārnis. Tikmēr, "XXL" rindās ar 1+1 izcēlās Māris Latiks.

Spēles protokols

Vijciems -XXL: 5:4 p.m (2:1,1:1, :1:2)