VČH sakāpināta intriga par iekļūšanau 1. līgā

20.11.2012

2012-11-20-2012_10_09_img_7657-1353408888.jpg Vidzemes čempionātā hokeja 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā nedēļas nogalē tika aizvadītas trīs spēles. "Inflekss" ar 24:0 sagrāva nepilnā sastāvā spēlējošos "Raunas bruģakmens" hokejistus. "Pečori" ar rezultātu 7:5 spraigā cīņā uzveica "Siguldu", bet "Smiltenes vanagi" valsts svētkos ar 3:2 izrāva uzvaru pār jau minētajiem "Pečoriem".

 

Vidzemes čempionāts hokejā rit pilnā sparā. 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā neapšaubāmi lielākā intriga ir par to, kuras komandas turpinās cīņu 1. līgā, bet kurām nāksies cīnīties par medaļām 2. līgas turnīrā. Nedēļas nogalē tika aizvadītas trīs spēles, no kurām tikai vienā varēja prognozēt uzvarētāju. "Inflekss" eksaminēja nepilnā sastāvā spēlējošos "Raunas bruģakmens" hokejistus, bet divas divās dienās aizvadīja Krievijas komanda "Pečori". Sestdien viņi tikās ar "Siguldu", bet svētdien mērojās spēkiem ar "Smiltenes vanagiem".

"Inflekss" -"Raunas bruģakmens"

Sestdienas pirmajā spēlē laukumā vieni no čempionāta galvenajiem favorītiem "Inflekss" hokejisti, kuri eksaminēja "Raunas bruģakmeni", kas pie uzvarām šajā sezonā vēl nav tikusi.

1. Periods

Jau no spēles pirmajām sekundēm laukumā pārliecinoši dominēja "Inflekss" hokejisti, kas bija pārāki par pretiniekiem visos komponetnos. Tas arī atspoguļojās uz rezultāta tablo, jo "bruģakmens" vārtos tika raidītas astoņas bezatbildes ripas. Pa diviem vārtiem guva Lauris Žagariņš, Jānis Maļinovskis un Sandis Miltovičs.

2. Periods

Spēles gaita nemainījās arī otrajā trešdaļā, kuras laikā "Infleksam" izdevās gūt vēl sešus bezatbildes vārtus, panākot jau nepieklājīgo 14:0. Savus trešos vārtu spēlē izdevās gūt Miltovičam, bet vēl ar precīziem metieniem izcēlās Brakšs, Arnītis, Vērzemnieks, Cimdiņš un Dancis.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā "Raunas bruģakmenim" rokas bija nolaidušās pavisam, jo viņu vārtos ielidoja vēl 10 ripas. Trīs vārtus trešdaļā guva Brakšs, savus piektos vārtus guva Sandis Miltovičs, bet pie pie "hat -trick" spēlē izdevās tikt arī Arnītim, Žagariņam un Maļinovskim. Spēle noslēdzās ar vairāk nekā graujošu rezultātu 24:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Raitis Brakšs izcēlās ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, Sanda Miltoviča kontā pieci vārti, bet visus pretinieku metienus atvairīja "Inflekss" vārtsargs Jānis Lauris.

Spēles protokols

Inflekss -Raunas bruģakmens: 24:0 (8:0, 6:0, 10:0)

"Pečori" -"Sigulda"

Otrajā sestdienas spēlē Krievijas komanda "Pečori" svarīgā spēlē par iekļūšanu 1. līgā uzņēma "Siguldas" vienību. Uzvarētāju šajā spēlē prognozēt bija ļoti grūti, jo abas komandas ir spēkos līdzvērtīgas.

1. Periods

Spēles pirmās trešdaļas sākumā lieliska iespēja atklāt rezultātu bija siguldiešiem. Spēlējot skaitliskajā vairākumā piecatā pret trijiem, Siguldas spēlētājiem tomēr neizdevās ripu raidīt vārtos. Kas neizdevās siguldiešiem, izdevās "Pečoriem". Perioda trešajā minūtē, spēlējot pilnos sastāvos, ar precīzu metienu izcēlās Sergejs Vasiļjevs. Nedaudz vairāk kā piecas minūtes bija jāgaida līdz otrajiem vārtiem. Pēc veiksmīgi izspēlēta uzbrukuma, "Siguldas" labā vārtus gūt izdevās Sandijam Liekniņam. Trešdaļas otrā puse aizritēja ļoti dinamiskā cīņā. Vispirms, Māris Klignis izvirzīja vadībā siguldiešus. Tad, spēlējot vairākumā, labus vārtu gūšanas momentus izveidot izdevās Krievijas spēlētājiem. Izturējuši vairākumu, "Sigulda" vienā no saviem uzbrukumiem, pēc Paula Krūmiņa precīzā metiena panāca jau 3:1. Tiesa, trešdaļas izskaņā otros vārtus gūt izdevās Sergejam Vasiļjevam, kurš tādējādi panāca 2:3.

2. Periods

Otrās trešdaļas pirmo pusi krietni veiksmīgāk aizvadīja "Pečori", kuri trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot 5:3 savā labā. Ar vārtu guvumiem izcēlās Edvards Jakovļevs, bet divreiz Dāvi Grīnvaldu pārspēt izdevās Andrejam Zubarevam. Trešdaļas otrajā pusē krievu komandas līderis Oļegs Puzanovs panāca jau 6:3. Šķita, ka siguldieši salūzīs, tomēr viņi paši tā nedomāja, un trešdaļas pēdējā minūtē vienus vārtus atguva. Ar precīzu metienu izcēlās Pauls Krūmiņš, kuram šie bija otrie vārti spēlē. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts 6:4.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā abām komandām bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr, kā viena tā otra savas iespējas izmantot nespēja. Perioda vidū savus trešos vārtus spēlē gūt izdevās Andrejam Zubarevam, kurš panāca 7:4. "Sigulda" izmisīgi centās izlīdzināt rezultātu. Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Sandis Sprincis panāca 5:7, bet tas arī bija viss. Vārti vairs netika gūti, kā rezultātā "Pečori" svinēja pārliecinošu uzvaru visā spēlē ar rezultātu 7:5, uzlabojot savas izredzes uz iekļūšanu 1.līgā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Andrejs Zubarevs, bet "Siguldas" labā Pauls Krūmiņš izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Spēles protokols

Pečori -Sigulda: 7:5 (2:3, 4:1, 1:1)

"Smiltenes vanagi" -"Pečori"

Svētdien, 18. novembrī, Latvijas Republikas dzimšanas dienā "Smiltenes vanagi" mērojās spēkiem ar "Pečoriem", kuriem šī bija otrā spēle divās dienās. Smiltenieši spēlei gatavojās ļoti nopietni, jo panākums šajā spēlē saglabātu izredzes pacīnīties par vietu 1. līgā. Tikmēr "Pečoriem" uzvara bija svarīga, lai nostabilizētu savas pozīcijas labāko sešiniekā.

1. Periods

Spēles pirmā trešdaļa iesākās līdzīgā cīņā. Abas komandas spēli iesāka piesardzīgi, tomēr ik pa brīdim bīstamas situācijas izveidojās kā pie vieniem tā otriem. Trešdaļas laikā "Smiltenes vanagiem" trīs reizes bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr nevienu no šīs iespējām vārtu guvumā pārvērst neizdevās. Pirmā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

2. Periods

Spēles rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas vidū, pēc tam, kad ar precīzu metienu izcēlās "Pečoru" komandas spēlētājs Andrejs Šuevs. Šie vārti tika gūti pēc tam, kad "vanagiem" ilgu laiku neizdevās izmest ripu no savas aizsardzības zonas. Trīs minūtes vēlāk, spēlējot vairākumā, uzreiz pēc Ilgvara Plētiena uzvarēta iemetiena un Kristap Leiša precīzas piespēles, Andim Rozītim izdevās panākt izlīdzinājumu. Trešdaļas turpinājumā viens no Smiltenes komandas uzbrukuma līderiem Dāvids Jakovičs pamanījās izslidot vienatnē pret krievu komandas vārtsargu, tomēr pārspēt viņu neizdevās. Trešdaļas otrajā pusē smilteniešiem izdevās izvirzīties vadībā. Pēc Dāvida Jakoviča un Jura Nīmanta piespēlēm, vārtus no zilās līnijas ar spēcīgu metienu guva Smiltenes aizsargs Toms Sakalausks. Pēc otrās trešdaļas rezultāts 2:1 smilteniešu labā.

3. Periods

Trešās trešdaļas sākumā, izturējuši skaitlisko mazākumu, "Pečori" spēja panākt izlīdzinājumu. Ar vārtu guvumu izcēlās Oļegs Puzanovs, panākot 2:2. Turpinājums izvērtās ļoti aizraujošs. Abas komandas centās gūt vārtus un nokārtot uzvaru pamatlaikā. Līdz pat spēles galotnei rezultāts turējās neizšķirts. Tomēr, 92 sekundes pirms pamatlaika beigām, pēc Ivo Baloža spēcīga metiena, vārtu priekšā sekmīgi pacīnījās Toms Sakalausks, no kura nūjas ripa atrada ceļu "Pečoru" vārtos. Smiltenieši minimālo pārsvaru prata nosargāt un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 3:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā lielisku spēli aizvadīja Toms Sakalausks, kurš izcēlās ar diviem vārtiem. Tikmēr "Pečoru" rindās pa vieniem vārtiem guva Oļegs Puzanovs un Andrejs Šuevs.

Spēles protokols:

Smiltenes vanagi -Pečori: 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)