"XXL" sagādā pirmo pārsteigumu VČH

23.10.2012

2012-10-23_xxl.jpg Pirmo pārsteigumu jaunajā Vidzemes čempionātā hokejā 1./2. līgas kvalifikācijas turnīrā sarūpējuši "XXL" hokejisti, kas pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja "Pečori" komandu. Citās spēlēs pie pārliecinošām uzvarām tika jau minētie "Pečori", "Inflekss" un HK "Smiltene 09".

 

Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās četras 1./2. līgas kvalifikācijas spēles Vidzemes čempionātā hokejā. Divas cīņas aizvadīja Krievijas komanda "Pečori", bet pirmajā Smiltenes derbijā šajā sezonā "Smiltenes vanagi" mērojās spēkiem ar HK "Smiltene 09" komandu.

"Inflekss" -"VEC SLO"

Sestdienas pirmajā spēlē laukumā tikās "Inflekss" un "VEC SLO" komandas. Par spēles favorītiem šajā spēlē bija jāuzskata "Inflekss" spēlētāji. Jau pēc nospēlētajām divām minūtēm un 45 sekundēm Sandim Miltovičam izdevās atklāt spēles rezultātu, izvirzot "Inflekss" komandu vadībā. Tomēr, tad "VEC SLO" komandai izdevās cīņas gaitu nedaudz izlīdzināt un trešdaļas pēdējā minūtē arī panākt izlīdzinājumu. 19 sekundes pirms pārtraukuma, pēc Gunta Miklāva un Pētera Ezerglaiļa piespēlēm, vārtus gūt izdevās Ivo Ciguzim. Otrā perioda sākumā, izmantojot filigrānu Raita Brakša piespēli, Matīss Megnis atkal vadībā izvirzīja "Inflekss" komandu. Trešdaļas turpinājumā, spēlējot skaitliskajā vairākumā "Infleksa" jaunais spēlētājs Jēkabs Ķieģelis, pēc veiksmīga uzbrukuma, raidīja trešo ripu Oskara Indruškēviča sargātajos vārtos, panākot jau 3:1. Trešajā periodā "VEC SLO" komandai atspēlēties vairs neizdevās. Vēl vairāk, "Inflekss" pārliecinoši dominēja laukumā, gūstot četrus vārtus. Ar rezultatīviem metieniem izcēlās Matīss Kļavaiņš, Lauris Žagariņš, bet ar divreiz precīzs bija Raitis Brakšs.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Raitis Brakšs izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet "VEC SLO" vienīgos vārtus guva Ivo Ciguzis.

Spēles protokols

Inflekss -VEC SLO: 7:1 (1:1, 2:0, 4:0)

"Pečori" -"Raunas bruģakmens"

Krievijas komanda "Pečori" pēc veiksmīga sezonas sākuma sestdienas vakarā tikās ar "Raunas bruģakmeņa" komandu. Spēles sākums veiksmīgāks padevās "Pečoriem", kas jau pēc nedaudz vairāk divām nospēlētajām minūtēm atklāja spēles rezultātu. Turpinājumā Raunas komandai izdevās izlīdzināt spēles gaitu un tas nesa augļus. Trešdaļas 11. minūtē Uģis Feldmanis, nodemonstrējot lielisku individuālo meistarību, raidīja ripu Krievijas komandas vārtos. Ilgi gan neizšķirts uz rezultāta tablo nebija vērojams, jo nepilnu minūti vēlāk Andrejs Sidorovs, izmantojot raunēniešu nesaprašanos aizsardzībā guva savi komandai otros vārtus. Otrajā periodā "Pečoru" komandai izdevās gūt divus bezatbildes vārtus. Lai arī spēles gaita bija līdzīga, tomēr "Pečori" veiksmīgi izmantoja raunēniešu kļūdas aizsardzībā. Trešajā periodā "bruģakmens" komandas vārtos ielidoja vēl divas ripas, kā rezultātā "Pečori" izcīnīja pārliecinošu uzvaru visā spēlē ar rezultātu 6:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Sergejs Vasiļjevs, bet "Raunas bruģakmens" rindās ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Uģis Feldmanis.

Spēles protokols:

Pečori -Raunas bruģakmens: 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

"XXL" -"Pečori"

Jau nākamās dienas rītā "Pečori" aizvadīja nākamo cīņu, kurā tikās ar "XXL" komandu. Par spēles favorītiem neapšaubāmi bija jāuzskata Krievijas komanda, tomēr arī "XXL" ar katru spēli rāda saturīgāku sniegumu. Spēle iesākās līdzīgā cīņā, tomēr perioda vidū rezultātu atklāt izdevās "Pečoru" komandas spēlētājam Aleksandram Sergejevam, kurš raidīja ripu Marta Kalniņa sargātajos vārtos. Trīs minūtes vēlāk, spēlējot mazākumā, Māris Latiks acīgi pamanīja labā pozīcijā esošos Māri Svaru, kurš savukārt ilgi nedomājot izpildīja spēcīgu metienu, ko "Pečoru" vārtsargs atvairīt nespēja. Otrajā trešdaļā "Pečoriem" bija labas iespējas izvirzīties vadībā, tomēr veiksmīgi spēlējot aizsardzībā, "XXL" neļāva gūt pretiniekiem vārtus. Tiesa arī pašiem neizdevās atbildēt ar precīzu raidījumu. Trešā perioda sākumā "Pečoriem" izdevās izvirzīties vadībā, kad ar precīzu metienu izcēlās Oļegs Puzanovs. Turpinājumā laukumā risinājās ļoti sīksta spēkošanās. "XXL" centās atspēlēties un drži vien viņiem tas arī izdevās. Pēc Naura Vītola piespēles, 2:2 panākt izdevās Sergejam Cervjakovam. Pamatlaika izskaņā "Pečoriem" divas reizes bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr vārtus gūt neizdevās, kā rezultātā uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienos. Tajos lieliski darbojās "XXL" vārtsargs Marts Kalniņš, bet izšķirošo bullīti realizēja Māris Latiks, nodrošinot savai komandai fantastisku uzvaru visā spēlē ar rezultātu 3:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vārtus guva Māris Svars un Sergejs Cervjakovs, bet izšķirošo pēcspēles metienu realizēja Māris Latiks. "Pečoru" rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Sergejevs un Oļegs Puzanovs.

Spēles protokols

XXL -Pečori: 3:2 p.m (1:1, 0:0, 1:1, 1:0)

"HK Smiltene 09" -"Smiltenes vanagi"

Pirmajā Smiltenes komandu derbijā šajā sezonā "Smiltene 09" mērojās spēkiem ar "Smiltenes vanagiem". Pagājušajā gadā abu komandu cīņā izvērtušās ļoti aizraujošas un arī šogad abas komandas gatavas cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Šo spēli gan krietni veiksmīgāk iesāka "Smiltene 09", kas pirmajā trešdaļā "vanagu" vārtos sameta piecas ripas. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Mikus Ozols un Uģis Melbārdis. Otrajā periodā, lai arī "vanagi" nonāca vairākās labās metienu pozīcijās, tomēr pārspēt "Smiltenes 09" vārtsargu Ivo Veitu viņiem tā arī neizdevās, bet "Smiltene 09" atbildēja vēl ar trīs vārtiem. Trešā perioda sākumā "Smiltene 09" panāca pat 12:0, tomēr spēles izskaņu veiksmīgāk aizvadīja "vanagi", kas īsā laikā guva trīs vārtus, nedaudz samazinot lielo rezultāta starpību. Spēle noslēdzās ar rezultātu 12:3. Tiesa, jāpiemin, ka metienu attiecība šajā spēlē bija 28:22 "Smiltene 09" labā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva Aivars Berkolds bet "Smiltenes vanagu" rindās ar dieviem vārtiem izcēlās Dāvids Jakovičs.

Spēles protokols:

Smiltene 09 -Smiltenes vanagi: 12:3 (5:0, 3:0, 4:3)