• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

VAČH 1. līgā pie panākumiem tiek "Inflekss" un "Smiltenes vanagi"

20.02.2012

2012-02-20_jbnjnkm.jpg Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas divas spēles Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgā. Turnīra vicelīderi "Inflekss" hokejisti principiālā spēlē ar rezultātu 6:4 pārspēja HK "Smiltene 09" komandu. Tikmēr otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Smiltenes vanagi", kas ar 3:1 pieveica citu Smiltenes komandu "Skorpions".

 

Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1.līgas turnīrā noslēgumam tuvojas regulārās sezonas spēles. Jau pēc nepilnām divām nedēļām tiks aizvadīta arī pirmā VAČH zvaigžņu spēle. Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas divas 1. līgas spēles.

"Inflekss" -HK "Smiltene 09"

Šo abu komandu cīņas allaž bijušas principiālas. Šajā sezonā abas vienības jau tikās divas reizes. Pirmajā cīņā uzvaru svinēja smiltenieši, bet otrajā spēlē pēcspēles metienos "Inflekss" vīri revanšējās.

1. Trešdaļa

Spēli veiksmīgāk iesāka valmierieši, kas arī pirmie atkāja rezultātu. Pirmās trešdaļas piektajā minūtē Kalvja Vērzemnieka rezultatīvu piespēli izmantoja Lauris Dancis. Turpinājumā laukumā spēle nedaudz izlīdzinājās, tomēr joprojām vairāk uzbruka "Inflekss". Trešdaļas gaitā abas komandas paspēja pa reizei spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr rezultāts nemainījās. Tomēr pirmā perioda pēdējā sekundē (!) ar precīzu metienu izcēlās Ģirts Kaimiņš, tādējādi dubultojot "Inflekss" pārsvaru.

2. Trešdaļa

Otrās trešdaļas ievadā Ģirtam Kaimiņam izdevās trešo reizi raidīt ripu smilteniešu vārtsarga Ginta Sukša sargātajos vārtos. Šie Kaimiņam bija otri vārti spēlē. Par spīti tam, ka "Smiltene 09" bija nokļuvuši zaudētājos ar 0:3, hokejisti nepadevās, par ko arī tika atalgoti. Minūti vēlāk pēc ielaistajiem vārtiem Jānis Lauris juniors, izmantojot Artūra Kerša un Toma Pavasara rezultatīvas piespēles, raidīja pirmo ripu Jāņa Laura sargātajos vārtos. Trešdaļas izskaņā gan "Inflekss" spēja atjaunot trīs vārtu pārsvaru. Spēlējot skaitliskajā vairākumā rezultatīvs metiens padevās Laurim Žagariņam.

3. Trešdaļa

Trešās trešdaļas sākums atkal neveiksmīgs sanāca HK "Smiltene 09". Valmieras hokejisti īsā laikā guva vēl divus vārtus, panākot jau 6:1. Trešdaļas turpinājumā gan smiltenieši sasparojās un spēja atgūt trīs vārtus. Vispirms ar rezultatīvu metienu izcēlās Uģis Melbārdis, bet tad Jāni Lauri pārspēja arī Ralfs Lauris un Jānis Lautis juniors, kuram šie jau bija otrie gūtie vārti spēlē. "Inflekss" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 6:4.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Laurim Dancim, bet HK "Smiltene 09" rindās divus vārtus guva Jānis Lauris juniors.

Spēles protokols:
Inflekss -HK Smiltene 09: 6:4 (2:0, 2:1, 2:3)

"Smiltenes vanagi" -"Skorpions"

Otrajā spēlē laukumā spēkiem mērojās divas Smiltenes komandas, kas turnīra tabulā ieņem piekto un sesto pozīciju. Pēdējā mēneša laikā VAČH neapšaubāmi karstākā komanda ir "Smiltenes vanagi", kas pēdējā spēlē uzveica "Smiltene 09" vienību, bet pirms tam atņēma punktus arī "Sedai" un "Infleksam". Tikmēr "Skorpioni" principiālā spēlē pārspēja "Cēsis", kā arī atzina "Sedas" pārākumu.

1. Periods

Jau spēles iesākumā "vanagiem" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr realizēt to viņi nespēja. Nedaudz vēlāk vairākums bija arī "Skorpionam", tomēr arī čempionāta rupjākajai komandai gūt vārtus neizdevās. Turpinājumā pārmaiņus uzbruka abas komandas, tomēr rezultāts netika atklāts.

2. Periods

Jau otrās trešdaļas sākumā rezultātu atklāt izdevās "vanagiem". Anda Rozīša un Mārtiņa Leiša rezultatīvas piespēles izmantot spēja Andis Zālītis, kurš raidīja ripu Jāņa Leiša sargātajos vārtos. "Skorpionam" gan pēc astoņām minūtēm izdevās atgūt neizšķirtu. Ar rezultatīvu metienu izcēlās Jānis Muižnieks. Turpinājumā spēle kļuva asāka un abas komandas nopelnīja pa vairākiem noraidījumiem. Tomēr trešdaļas izskaņā divus vārtus guva "vanagi". Vispirms Dāvids Jakovičs veiksmīgi apspēlēja "Skorpiona" aizsargus un vēlāk arī vārstargu, panākot 2:1, bet nedaudz vēlāk trešo ripu "Skorpiona" vārtos raidīja Juris Nīmants.

3. Periods

Spēles trešajā trešdaļā periodā laukumā spēle kļuva daudz asāka un rupjāka. "Skorpions" centās atspēlēties, tomēr "vanagi" veiksmīgi spēja darboties aizsardzībā neļaujot pretiniekiem tikt pie brīviem metieniem. Labu sniegumu vārtos demonstrēja arī abu komandu vārtsargi. Spēles izskaņā "vanagus" mazākumā atstāja Mārtiņš Suksis, tomēr "Skorpionam" neizdevās vairs atspēlēties, kā rezultātā "Smiltenes vanagi" tika pie otrās uzvaras pēc kārtas, pārspējot "Skorpions" komandu ar rezultātu 3:1.

Labākie spēlētāji

"Vanagu" labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Dāvidam Jakovičam un Jurim Nīmantam, bet "Skorpions" rindās vienīgos vārtus guva Jānis Muižnieks.

Spēles protokols:
Smiltenes vanagi -Skorpions: 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)