• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Smiltenes vanagi" atņem punktu "Infleksam"

05.02.2012

2012-02-05_sak.jpg Piektdien un sestdien tika aizvadītas pa vienai spēlei Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgā. "Skorpions" ar rezultātu 2:1 interesantā un rupjā spēlē pārspēja "Cēsis", tikmēr jau otro spēli par pārsteigumu parūpējās "Smiltenes vanagi", kas tikai pēc spēles metienos ar rezultātu 3:4 atzina vicelīderu "Inflekss" pārākumu.

 

"Skorpions" -"Cēsis"

Vidzemes atklātais čempionāts hokejā 1. līgā pamazām tuvojas regulārās sezonas noslēgumam. Piektdien laukumā tikās divas komandas, kas šobrīd ieņem vietas turnīra tabulas lejasdaļā - "Cēsis" un Smiltenes komanda "Skorpions". Cēsinieki pirms spēles ieņēma sesto, bet "skorpioni" atradās astotajā pozīcijā.

1. Periods

Spēli veiksmīgāk iesāka smiltenieši, kas jau pirmās trešdaļas trešajā minūtē atklāja rezultātu. Veiksmīgu Raivja Sukša piespēli uztvēra Edgars Atars, kurš ar precīzu metienu pārspēja cēsinieku vārtsargu, panākot 1:0. Trešdaļas turpinājumā "Skorpionam" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr rezultātu dubultot viņi nespēja.

2. Periods

Otrās trešdaļas pirmās divas minūtes vairākumā jau spēlēja "Cēsis", jo uz divām minūtēm tika noraidīts smilteniešu rezultatīvākais spēlētājs Jānis Liepiņš. Trešdaļas turpinājumā spēle kļuva rupjāka un asāka. Abas komandas vairākkārt nopelnīja noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās līdz pat perioda pēdējai minūtei, kad septiņas sekundes pirms pārtraukuma, spēlējot vairākumā, Andris Siksnis panāca izlīdzinājumu. Šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle titulētajam motosportistam Kristeram Serģim.

3. Periods

Trešā perioda ievadā laukumā turpinājās asa cīņa. Abas komandas vēlējās izvirzīties vadībā. Tas veiksmīgāk padevās "Skorpionam", Pēc nospēlētajām 4 minūtēm un 37 sekundēm smilteniešu uzbrucējs Juris Bormanis spēja ar precīzu metienu otro reizi spēlē vadībā izvirzīt savu komandu. Šajā vārtu guvumā rezultatīvas piespēles izdarīja Jānis Muižnieks un Andris Lapiņš. Pēc ielastajiem vārtiem, "Cēsu" hokejisti centās darīt visu, lai atgūtu vārtus. Spēlē veidojās asumi, tomēr "Skorpions" kopīgiem spēkiem spēja noturēt uzvaru, pārspējot "Cēsis" ar rezultātu 2:1. Šis panākums ļāva smilteniešiem pacelties uz sesto vietu turnīra tabulā, apsteidzot "Smiltenes vanagus" un "Cēsis", kas pēc neveiksmes atrodas septītajā vietā.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem guva Edgars Atars un Juris Bormanis, bet "Cēsu" labā ar vienīgo precīzo metienu izcēlās Andris Siksnis.

Spēles protokols:
Skorpions -Cēsis: 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

"Inflekss" -"Smiltenes vanagi"

Sestdienas vienīgajā 1. līgas spēlē laukumā spēkiem mērojās "Inflekss" un "Smiltenes vanagu" komandas. Par spēles favorītiem šajā spēlē bija jāuzskata "Inflekss" vienība, kas stabili atrodas turnīra tabulas otrajā vietā. Tikmēr "vanagi" pirms šīs spēles ieņēma pēdējo astoto pozīciju. Uzreiz gan jāsaka, ka "Infleksam" šajā spēlē pie vieglas uzvaras tikt būs ievērojami grūtāk, jo smiltenieši pēdējās spēlēs ievērojami uzlabojuši savu sniegumu. Aizvadītās nedēļās spēlē "vanagi" parūpējās par šī gada lielāko sensāciju, tikai pēc spēles metienos atzīstot "Sedas" pārākumu.

1. Periods

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, lai arī spēka spēlē pārāki bija valmierieši, tomēr "vanagi" neļāva viņiem izvērsties un saskaņoti darbojoties aizsardzībā novērsa draudus saviem vārtiem. Trešdaļas otrajā pusē tieši "vanagi" atklāja rezultātu. Pēc Jāņa Kandeļa un Eināra Seisuma piespēlēm, vārtus guva Kristaps Norkus. Smilteniešu prieki gan nebija ilgi, jo nepilnas divas minūtes vēlāk Lauris Žagariņš panāca izlīdzinājumu. Tikai 15 sekundes vēlāk Einārs Seisums lieliskā pozīcijā izvirzīja Juri Nīmantu, kurš otro reizi lika kapitulēt "Inflekss" vārtsargam Jāni Leiti. Pēc 1. trešdaļas rezultāts 2:1 "vanagu" labā.

2. Periods

Otrā perioda sākumā, pēc nospēlētas vienas minūtes, Raitis Brakšs, pēc Matīsa Kļaviņa un Ivo Kalniņa rezultatīvām piespēlēm otro reizi spēlē panāca neizšķirtu. Perioda otrajā pusē valmieriešiem bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr pārspēt Gintu Suksi vārtos viņi nespēja. Nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms perioda beigām "Inflekss" komanda, par skaitliskā sastāva pārkāpumu, palika mazākumā, un tikai 5 (!) sekundes "vanagiem" bija nepieciešamas, lai trešo reizi šajā spēlē izvirzītos vadībā. Jura Nīmanta rezultatīvu piespēli izmantoja viens no smilteniešu pieredzes bagātākajiem un rezultatīvākajiem spēlētājiem Andis Rozītis, panākot 3:2. Pus minūti vēlāk Valmieras komandas līderis Brakšs atkal panāca izlīdzinājumu. Šajā vārtu guvumā viņam rezultatīvi asistēja Ģirts Kaimiņš un Ringolds Arnītis. Pēc nospēlētajām 30 spēles minūtēm rezultāts 3:3.

3. Periods

Trešajā periodā abas komandas spēlēja piesardzīgāk. Lai arī neliels pārsvars piederēja "Infleksam", tomēr "Smiltenes vanagi" spēja veiksmīgi spēlēt aizsardzībā. Tāpat lielisku sniegumu vārtos demonstrēja Gints Suksis. Trešadaļas beigās vispirms "vanagi" spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr ceturto reizi vadībā nespēja izvirzīties. Pašā pamatlaika izskaņā bas komandas spēlēja arī četratā pret četriem, tomēr vārti netika gūti. Lai noskaidroti uzvarētāju šajā intriģējošajā spēlē bija nepieciešami pēcspēles metieni

Pēcspēles metieni

Pēcspēles metienus ar neveiksmīgu izgājienu iesāka "vanagu" uzbrucējs Dāvids Jakovičs. Arī Lauris Žagariņš "Inflekss" komandas iespēju izvirzīties vadībā nespēja izmantot. Turpinājumā abu komandu spēlētāji izpildīja vēl pa diviem nesekmīgiem bullīšiem. Tomēr ceturtajā metienu sērijā "Inflekss" spēlētājs Ringolds Arnītis spēja pārspēt Gintu Suksi. Izšķirošais metiens piederēja Andim Rozītim, tomēr viņš nespējā pārspēt Jāni Lauri. "Inflekss" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 4:3. Tomēr jāuzslavē arī "vanagi", kas jau otrajā spēlē pēc kārtas atņem punktu čempionāta līdervienībām. Pēc šīs spēles valmierieši nostiprinājās turnīra tabulas otrajā vietā, bet smiltenieši pacēlās uz septīto vietu, apsteidzot "Cēsis".

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Raitis Brakšs, bet "Smiltenes vanagu" rindās vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Jurim Nīmantam.

Spēles protokols:
Inflekss -Smiltenes vanagi: 4:3 p.m (1:2, 2:1, 0:0, 1:0)

Vidzemes atklātais hokeja čempionāts, 1. līga

VKomandaSUUpZZpVārtiP
1.Seda1816101129:3751
2.Inflekss171232091:3142
3.Vijciems17917058:6129
4.HK Smiltene 0918908173:5628
5.Pečori14509038:5015
6.Skorpions184012244:8014
7.Smiltenes vanagi174011227:7614
8.Cēsis194114030:8914