• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Veterānu līgā uzvar "Ciedra A" un "Smiltenes vanagi"

01.02.2012

2012-02-01_ciedra.jpg Otrdienas vakarā tika aizvadītas divas spēles Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā (VAČH) veterānu līgā, kurās "Ciedra A" ar rezultātu 3:0 pārspēja "Cēsis", bet "Smiltenes vanagi" daudz grūtākā cīņā uzvarēja HK "Api" ar 3:2.

 

VAČH šogad izveidota arī veterānu līga, kurā startē četras komandas -"Ciedra A 40+", "Smiltenes vanagi 40+", "Cēsis 40+" un HK "Ape 40+". Otrdienas vakarā spēles aizvadīja visas četras komandas.

"Ciedra A 40+" -"Cēsis 40+"

1. Periods

Pirmajā spēlē laukumā spēkiem mērojās "Ciedra A" un "Cēsu" veterānu komandas. Spēles pirmās trešdaļas ievadā lielāks pārsvars laukumā piederēja "Ciedras A" hokejistiem, kas arī pirmie spēja gūt vārtus. Pēc nospēlētajām 9 minūtēm un 27 sekundē, Raita Brakša un Jurija Suhareva piespēles izmantoja Ivo Volkovičs, raidot ripu cēsinieku vārtos. Trešdaļas turpinājumā abām komandām bija iespējas mainīt rezultāta starpību kā uz vienu, tā otru pusi, tomēr tas nenotika. Pēc pirmās trešdaļas minimāls pārsvars (1:0) "Ciedra A".

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā vairāk uzbruka valmierieši, tomēr palielināt savu pārsvaru viņi nespēja. Cēsinieki spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, kas gan lielākoties nopietnus draudus Jāņa Laura sargātajiem vārtiem nesagādāja. Pēc diviem periodiem, joprojām, vienu vārtu pārsvars "Ciedra A" hokejistiem.

3. Periods

Trešā perioda sākums ļoti neveiksmīgs izrādījās "Cēsīm", kas 20 sekunžu laikā ielaida divus vārtus, faktiski zaudējot cerības uz uzvaru spēlē. Valmieriešu labā vispirms ar rezultatīvu metienu izcēlās pieredzējušais Raitis Brakšs, bet īsi pēc tam Ivo Kalniņš panāca jau 3:0. Trešdaļas turpinājumā cēsinieki centās atspēlēties, tomēr tas viņiem neizdevās, kā rezultātā "Ciedra A 40+" hokejisti svinēja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 3:0

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Raitim Brakšam, bet pa vieniem vārtiem guva arī Ivo Volkovičs un Ivo Kalniņš.

Spēles protokols:
Ciedra A -Cēsis: 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

"Smiltenes vanagi 40+" -HK "Ape 40+"

1. Periods

Spēles pirmajā periodā laukumā risinājās interesanta cīņa. Abas komandas centās iegūt lielāku pārsvaru un izvirzīties vadībā. Spēles piektajā minūtē veiksmīgu Eināra Seisuma rezultatīvu piespēli izmantoja aizsargs Gints Suksis, atklājot spēles rezultātu. Nepilnas piecas minūtes vēlāk "vanagiem" izdevās rezultātu dubultot. Ar precīzu metienu izcēlās Einārs Ozols. Trešdaļas otrajā pusē apēniešiem gan izdevās vienus vārtus atgūt. Vārtsargu Edgaru Elstiņu pārspēt izdevās Jānim Dalderim. Pēc pirmajām 12 spēles minūtēm (perioda ilgums 12 minūtes) rezultāts 2:1 "vanagu" labā.

2. Periods

Otrās trešdaļas vidū Dalderis spēja otro reizi pārspēt smilteniešu vārtsargu un panākt izlīdzinājumu 2:2. Turpinājumā pārmaiņus uzbruka abas vienības, tomēr rezultāts palika nemainīgs, kas solīja intrigu spēles pēdējā trešdaļā.

3. Periods

Trešdaļa iesākās ar nelielu "vanagu" pārsvaru, tomēr "Ape" atbildēja ar pretuzbrukumiem. Perioda vidū gan smilteniešiem izdevās atkal izvirzīties vadībā. Pēc Eināra Seisuma un Jāņa Kandeļa piespēlēm, vārtus gūt izdevās Ilgvaram Plētienam. Trešdaļas izskaņā apēnieši centās atspēlēties, tomēr viņiem tas neizdevās, kā rezultātā "Smiltenes vanagu" veterāni izcīnīja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 3:2.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa vieniem vārtiem gūt izdevās Eināram Ozolam, Gintam Suksim un Ilgvaram Plētienam, "Apes" komandā abus vārtus guva Jānis Dalderis.

Spēles protokols:
Smiltenes vanagi -Ape: 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)