• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Vanagi" pārsteidz "Smilteni 09", izcīnot vēsturisku uzvaru

24.10.2011

2011-10-24_vanagi.jpg Sestdien, 22. oktobrī, tika aizvadītas vairākas spēles Vidzemes atklātajā hokeja čempionātā pirmās līgas komandām. Vienā no tām divu Smiltenes komandu derbijā "Smiltenes vanagi" pirmo reizi vēsturē pārspēja HK "Smiltene 09" ar rezultātu 3:1. Uzvarētāju labā 1 vārti un 1 rezultatīva piespēle Daiņa Sakalauska un Kristapa Leiša rēķinā. Bet "vanagu" vārtsargs Gints Suksis atvairīja 47 no 48 pretinieku izdarītajiem metieniem.

 

Sestdien Vidzemes olimpiskā centra ledus hallē, bija iespējams vērot spēli starp divām Smiltenes komandām, "Smiltenes vanagiem" un HK "Smiltene 09". HK "Smiltene 09" hokejistiem palīdzēt nevarēja, rezultatīvais Uģis Melbārdis, taču vanagu rindās atgriezies Dāvids Jakovičš.

Nenoliedzami, "Vanagi" pārsteidza ar savu spēli, to jau pašā perioda sākumā apstiprināja Kristaps Leitis, kurš pēc Daiņa Sakalauska piespēles, izslidoja vārtu priekšā un raidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem. Lai arī, kā "Smiltene 09" hokejisti censtos, rezultātu izlīdzināt neizdevās. Pēc gūtajiem vārtiem, aktīvs laukumā turpināja būt Kristaps Leitis. Savu viņš arī panāca, noturot ripu zonā, tika atdota piespēle, pie vārtiem esošajam Dainim Sakalauskam, kurš jau otro spēli pēc kārtas izcēlās ar vārtu guvumu. HK "Smiltene 09" hokejisti, nebija gaidījuši šādu spēles pavērsienu, tieši šī iemesla dēļ, tika pieprasīts pus minūtes pārtraukums, kā izrādās, tas nāca par labu. Pēc strīdīgas situācijas, pie Ginta Sukša sargātajiem vārtiem, tiesneša žests, tomēr pārliecinoši norādija uz vārtu guvumu, kārtējais punkts Arta Miķelsona kontā. Pēc pirmā perioda 2:1, vanagu labā.

Otrais periods, noritēja ar nelielu HK "Smiltene 09" pārsvaru, bet vārtus izdevās gūt tieši "Vanagiem". Toms Sakalausks ,ar piespēli caur bortu , vienu pret vārtsargu izvirzīja Dāvidu Jakoviču. HK "Smiltene 09" vārtsargs, izslidojot no vārtiem centās ripu piespiest, bet nesekmīgi, un ripa tika raidīta jau tukšajos vārtos. Spēles gaitā, nopietnā traumā iedzīvojās Gatis Kandelis, kurš veiksmīgi tika nodots mediķu rokās. Otrā perioda beigas, 3:1.

Trešais periods bija īpaši smags "Vanagiem". HK "Smiltene 09" hokejisti bombardēja no visām iespējamām situācijām, kārtējo reizi savu meistarību vārtos apliecināja Gints Suksis. Vēl viena iespēja, jau otro reizi spēlē izcelties, bija Kristapam Leitim, šoreiz metiens bija neprecīzs, un raidītā ripa, lidoja pāri vārtiem. Spēle, visa perioda garumā turpinājās ar HK "Smiltene 09" ofensīvu, taču ripa, vairs ne reizi nepabija vanagu vārtos, un pirmo reizi vēsturē "Smiltenes vanagi", pārspēja HK "Smiltene 09" ar rezultātu 3:1

Par spēles pirmo zvaigzni neapšaubāmi jāuzskata "Smiltenes vanagu" vārtsargs Gints Suksis, kurš savu komandu no vārtu zaudējuma glāba ļoti bezcerīgās situācijās. Suksis atvairīja 47 no 48 pretinieku metieniem. Tāpat jāizceļ Dainis Sakalausks un Kristaps Leitis, kuri abi guva 1 vārtus un izdarīja 1 rezultatīvu piespēli.

Metienu attiecība - 48 - 16, par labu HK "Smiltene 09".

Pēc spēles uz nelielu sarunu aicinājām spēles galveno varoni Gintu Suksi, lai uzzinātu viņa domas par aizvadīto maču. Suksis sacīja, ka bija intresanti spēlēt pret savu otru komandu (Viņš spēlē arī HK "Smiltene 09" sastāvā). Darba spēlē bijis ļoti daudz, bet šodien bijusi veiksmīga diena. Tāpat vārtsargs izcēla komandu, kura nospēlēja ļoti labi, daudz palīdzot arī savu vārtu priekšā.

Informāciju sagatavoja: Elvijs Kalnkambers, Toms Markss