• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Smiltenes komandu derbijā "Skorpions" pārspēj "Vanagus"

10.10.2011

2011-10-10_smiltenes_vanagi_skorpions_ttt0.jpg Sestdien Valmierā norisinājās trīs spēles Vidzemes atklātā hokeja čempionātā pirmās līgas turnīrā, no kurām vienā divu Smiltenes novadu komandu duelī "Skorpions" ar rezultātu 5:2 pārspēja "Smiltenes Vanagus". Uzvarētāju rindās ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ainārs Zoltners.

 

Vidzemes atklātais hokeja čempionāts pamazām sāk uzņemt savus apgriezienus. Sestdien VOC ledus hallē Valmierā tika aizvadītas trīs 1. līgas spēles. Vienā no tām laukumā nūjas krustoja divas Smiltenes novada vienības -HK "Skorpions" un "Smiltenes Vanagi". Par spēles favorītiem šajā spēlē bija jāuzskata "Skorpions" komanda, kas gan aizvadītās sezonas čempionātā ierindojās augstāk par "vanagiem", gan arī šī gada čempionātu iesākusi veiksmīgāk. Jāsaka, ka abām komandām palīdzēt nevarēja vairāki spēlētāji, tomēr "vanagu" rindās laukumā pirmo reizi šajā sezonā devās pērnās sezonas rezultatīvākais vīrs Dāvids Jakovičs.

Spēle jau no paša sākuma iesākās ļoti aktīvā cīņā no abu komandu puses. Vienības nekautrējās spēlēt atklātu hokeju ar daudz vārtu gūšanas iespējām. Līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem nebija jāgaida pat minūte. Perioda 46 sekundē rezultātu atklāja "Skorpiona" komandas spēlētājs Mārtiņš Seisums, kurš veiksmīgi apspēlēja pretinieku aizsargus un lika kapitulēt arī "vanagu" vārtsargam Gintam Suksim. Pirmo vārtu guvumā rezultatīva piespēle Aināra Zoltnera kontā. Turpinājumā vairākus bīstamus momentus pie Jāņa Leiša sargātajiem vārtiem izveidoja "Smiltenes Vanagu" spēlētāji, kuru pūliņi arī tika atalgoti. Trešdaļas 4. minūtē, pēc veiksmīgām Gata Kandeļa un Jura Nīmanta piespēlēm,izlīdzinājumu panāca Jānis Kandelis. Trešdaļas turpinājumā abas komandas vairākkārt izveidoja bīstamus momentus, tomēr abu vienību vārtsargu veiksmīgā spēle, kā arī tehniskais brāķis uzbrukuma noslēgumā, neļāva kādai no komandām izvirzīties vadībā. Pēc pirmā perioda rezultāts 1:1.

Otrais periods, līdzīgi kā pirmā trešdaļa iesākās līdzīgi. Abām komandām bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr tās netika izmantotas. Trešdaļas vidū minūtes laikā "Skorpions" komandai izdevās gūt divus bezatbildes vārtus. Vispirms ar rezultatīvu metienu izcēlās Andris Lapiņš, kuram vārtu guvumā asistēja Jānis Muižnieks. Jāpiebilst, ka Lapiņš vārtus guva jau otrajā spēlē pēc kārtas. Pāris epizodes vēlāk, pēc rezultatīvām Mikusa Bērziņa un Aināra Zoltnera piespēlēm, skaistus vārtus guva Mareks Kaļickis, tādējādi palielinot savas komandas pārsvaru līdz 3:1. Šie gan nebija pēdējie vārti otrajā periodā. Tuvojoties pārtraukumam rezultatīvs metiens padevās Jānim Liepiņam, kuram ar rezultatīvām piespēlēm asistēja "Skorpiona" jaunieguvums Raivis Lubians un Mārtiņš Krauklis. Pēc nospēlētajām 30 spēles minūtēm rezultāts 4:1

Pēc otrā perioda "Smiltenes Vanagu" komandas rindās notika vārtsargu maiņa. Ginta Sukša vietā laukumā devās jaunais Edgars Elstiņš. Jāpiebilst, ka Suksis vārtos stājās pēc nesen gūta savainojuma, kas visticamāk neļāva spēli turpināt. Trešās trešdaļas sākumā kapitulēt nācās arī Elstiņam, kad pēc veiksmīgas Liepiņa piespēles, vārtus guva "Skorpiona" vienības līdz šim labākais vārtu guvējs Mikus Bērziņš. Trešdaļas turpinājumā laukumā saglabājās atklātais hokejs. Ļoti veiksmīgi vārtos darbojās gan Jānis Leitis, gan arī Elstiņš. Īsi pirms spēles beigām "Smiltenes Vanagu" komandai izdevās gūt savus otros vārtus spēlē, kad uzreiz pēc iznākšanas no noraidīto soliņa Leiti pārspēt izdevās "vanagu" cienījamākajam hokejistam Eināram Seisumam. Šajā vārtu guvumā rezultatīvas piespēles izdarīja Andis Rozītis un Dāvids Jakovičs. Pēdējās minūtēs rezultāts vairs nemainījās,tādējādi ar rezultātu 5:2 uzvaru visā spēlē izcīnīja "Skorpions", kuriem šis bija otrais panākums sezonā.

Uzvarētāju rindās pa vieniem vārtiem un rezultatīvai piespēlei Jāņa Liepiņa un Mika Bērziņa rēķinā. Bet trīs rezultatīvas piespēles Aināram Zoltneram. Labu spēli aizvadīja arī Jānis Leitis, kurš atvairīja 8 no 10 metieniem Tikmēr "Smiltenes Vanagu" rindās pa vieniem gūtajiem vārtiem Jāņa Kandeļa un Eināra Seisuma rēķinā. Gints Suksis atvairīja 13 no 17 "Skorpiona" metieniem, bet īpaši jāuzteic Edgara Elstiņa spēle, kurš atvairīja 9 no 10 metieniem.

STATISTIKA

Metienu attiecība:

Skorpions: 27
Smiltenes Vanagi: 10

Soda minūtes:

Skorpions:8
Smiltenes Vanagi:8

Rezultatīvākie spēlētāji:

Skorpions:
Ainārs Zoltners (0+3)
Jānis Liepiņš (1+1)
Mikus Bērziņš (1+1)
Mārtiņš Seisums (1+0)
Andris Lapiņš (1+0)
Mareks Kaļickis (1+0)

Smiltenes Vanagi:
Jānis Kandelis (1+0)
Einārs Seisums (1+0)
Juris Nīmants (0+1)
Dāvids Jakovičs (0+1)