• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Infleksam" smaga uzvara pār "Vijciemu", būs trešā spēle

25.03.2012

2012-03-25_ind.jpg Vidzemes atklātajā čempionātā 1. līgas turnīra otrajā pusfināla spēlē "Inflekss" ar rezultātu 3:2 pārspēja "Vijciemu", panākot izlīdzinājumu sērijā līdz divām uzvarām. Uzvarētāju labā ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās Raitis Brakšs. Tikmēr spēlē par piekto vietu, "Skorpions" ar 4:0 pārspēja "Cēsu" komandu.

 

"Inflekss" -"Vijciems"

Svētdien, 25. martā, Vidzemes Olimpiskā centra ledus hallē tika aizvadīta VAČH 1. līgas otrā pusfināla sērijas spēle starp "Inflekss" un "Vijciema" komandām. Pirmajā cīņā, nedaudz negaidīti, uzvaru izcīnīt izdevās "Vijciema" hokejistiem, kas pārspēja "Infleksu" ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienos.

1. Periods

Jau otrās spēles pirmajā minūtē rezultātu izdevās atklāt "Inflekss" komandai, kas jau vienā no saviem pirmajiem uzbrukumiem enerģiski devās uz vijciemiešu vārtiem. Precīzu Raita Brakša piespēli izdevās uztvert Ģirtam Kaimiņam, kurš daudz nekavējoties raidīja ripu Ginta Sukša sargātajos vārtos. Pēc ielaistajiem vārtiem "Vijciems" turpināja cīnīties un izveidoja vairākus aktīvus uzbrukumus. Bīstamu vijciemiešu uzbrukumu pirmās trešdaļas otrajā pusē apturēja "Inflekss". Tiesneši uzskatīja, ka Valmieras komandas spēlētājs neatļauti kavējis "Vijciema" uzbrukumu un piešķīra soda metienu. To izpildīja Ingars Čakārnis, tomēr pārspēt Jāni Lauri viņam neizdevās. Trešdaļas pēdējā minūtē gan vijciemiešim izdevās panākt izlīdzinājumu. Veiksmīgi pa labo laukuma malu valmieriešu zonā ieslidoja Oskars Grigulis, kurš ar spēcīgu un precīzu metienu radīja pirmo ripu Jāņa Laura sargātajos vārtos. Pēc pirmajām 15 spēles minūtēm rezultāts 1:1.

2. Periods

Otrā perioda ievadā "Infleksam" atkal izdevās gūt vārtus. Laura Žagariņa un Ģirta Kaimiņa piespēles veiksmīgi izmantoja Valmiera komandas līderis Rairis Braksš, kurš ar precīzu metienu pārspēja Suksi un izvirzīja atkal vadībā "Infleksu". Turpinājumā abas komandas nopelnīja pa vienam noraidījumam. Tomēr, spēlējot mazākumā, "Infleksam" izdevās gūt trešos vārtus, kad pretuzbrukumā savus otros vārtus izdevās gūt Brakšam. Trešdaļas otrajā pusē bīstami momenti bija uz baiem vārtiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "Inflekss" bija spiesti spēlēt mazākumā, tomēr spēja to izturēt. Tiesa, dažas epizodes vēlāk, vienam no "Vijciema" komandas pieredzējušākajam spēlētājiem Uldim Dancim ar precīzu metienu izdevās panākt 2:3. Turpinājumā spēle kļuva vēl asāka. Vijciemieši centās atspēlēties, tomēr "Inflekss" vieksmīgā spēle aizsardzībā un pašu noraidījumi neļāva to realizēt. Spēle noslēdzās ar valmieriešu uzvaru 3:2. Līdz ar to, lai noskaidrotu uzvarētāju šajā pusfināla sērijā būs nepieciešama trešā spēle.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā Raitis Braksš izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr "Vijciemam" pa vieniem vārtiem guva Oskars Grigulis un Uldis Dancis.

Spēles protokols:
Inflekss -Vijciems: 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

"Skorpions" -"Cēsis"

Turpinās cīņas arī VAČH 1. līgas cīņas par 5. -7. vietu. Sestdien savā starpā tikās "Cēsu" un "Skorpiona" komandas.

Spēles pirmo trešdaļu veiksmīgāk iesāka Smiltenes komanda, kas pēc Raivja Lubiana precīzā metiena panāca 1:0. Turpinājumā bīstami momenti bija kā pie vieniem , tā otriem vārtiem, tomēr rezultāts nemainījās līdz otrās trešdaļas vidu, kad Andris Lapiņš panāca 2:0 "Skorpiona" labā. "Cēsīm" neizdevās lauzt spēles gaitu. Vēl vairāk, trešā perioda sākumā, 24 sekunžu laikā "Skorpions" guva vēl divus vārtus un svinēja pārliecinošu uzvaru visā spēlē ar rezultātu 4:0

Uzvarētāju labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Raivim Lubianam, bet vārtos ar visiem cēsinieku metieniem galā tika Jānis Leitis.

Spēles protokols:
Skorpions -Cēsis: 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)