• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Vijciems" izmanto iespējas un iesoļo pusfinālā

19.03.2012

2012-03-19-smiltene-1332171534.jpg Svētdien, 18. martā, Vidzemes Olimpiskā centra ledus halle tika aizvadīta otrā ceturtdaļfinālu spēle Vidzemes atklātajā čempionātā 1. līgā starp "Vijciema" un "Smiltenes vanagu" komandām. Uzvaru spēlē ar 5:2 izdevās izcīnīt vijciemiešiem, kuri arī triumfēja visā sērijā ar 2:0.

 

VAČH 1. līgas turnīra otrajā ceturtdaļfinālu spēlē svētdien laukumā tikās "Vijciema" un "Smiltenes vanagu" komandas. Pirmajā sērijas spēlē grūtu uzvaru izcīnīja vijciemieši, kas pārspēja "vanagus" ar rezultātu 2:0. Toreiz ļoti veiksmīgi vārtos darbojās vijciemiešu vārtsargs Jānis Lauris. Uz otro spēli "Vijciemam" palīdzēt nevarēja ierasties spēlētāji no Talsiem, tomēr tas nemazināja viņu apņēmību visu nokārtot divās spēlēs. Tikmēr "vanagi" vēlēsies, beidzot uzlauzt "Vijciema" vārtus, un panākt trešo sērijas spēli.

1. Periods

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, pārmaiņus uzbrūkot abām komandām. Trešdaļas sestajā minūtē smiltenieši nopelnīja divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Vairākums vijciemiešiem izrādījās veiksmīgs, jo vienā no uzbrukumiem pirmo ripu "Smiltenes vanagu" vārtos raidīja jaunais uzbrucējs Klāvs Bošs. Turpinājumā "vanagi" centās atspēlēties, tomēr veiksmīgi darbojās gan Vijciema aizsargi, gan vārtsargs Jānis Lauris. Ja Smiltenes komandai savas iespējas neizdevās izmantot, tad vijciemiešiem vienu no savām iespējām izdevās izmantot, kad Ingara Čakārņa piespēli izmantoja Andris Jaunbērziņš, panākot 2:0.

2. Periods

Spēles otrajā trešdaļā jau 36. sekundē "Vijciema" komandas līderis Ingars Čakārnis pārsteidza Gintu Suksi, raidot ripu vārtos un panākot trīs vārtu pārsvaru. Turpinājumā spēle kļuva asāka. Abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus, tomēr spēlējot skaitliski nevienādos sastāvos rezultāts nemainījās. Pirms izšķirošās trešdaļas rezultāts 3:0.

3. Periods

Trešā perioda sākumā "vanagiem" bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem "Vijciema" hokejistiem, tomēr pārspēt Jāni Lauri neizdevās arī šoreiz. Perioda vidū visus jautājumus par uzvarētāju šajā spēlē atrisināja Didzis Ozoliņš, kurš raidīja ceturtos vārtus Sukša sargātajos vārtos. Bet punktu spēlei un visai sērijai pietika Klāvs Bošs, kurš guva savus otros vārtus un nodrošināja "Vijciema" komandas uzvaru ar rezultātu 5:0. Sērijas rezultāts 2:0. Vijciemiešiem pusfinālā nāksies spēlēt ar "Inflekss" komandu, bet "vanagiem" nāksies cīnīties par piekto vietu ar "Skorpions" un "Cēsu" komandām.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā divi vārti un viena rezultatīva piespēle Klāvam Bošam, bet vārtos Jānis Lauris jau otro spēli pēc kārtas tika galā ar visiem pretinieku izdarītajiem metieniem.

Spēles protokols:

Vijciems -Smiltenes vanagi: 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)