• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

Ceturtdaļfinālus ar uzvaru iesāk "Vijciems"

09.03.2012

2012-03-09_v.jpg Ceturtdien VOC ledus hallē tika aizvadīta pirmā ceturtdaļfināla spēle Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā (VAČH), kurā "Vijciems" saspringtā spēlē ar rezultātu 2:0 pārspēja "Smiltenes vanagus". Uzvarētāju labā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Uldis Dancis un Oskars Grigulis.

 

VAČH 1. līgā noslēdzies regulārais čempionāts, un ceturtdien tika aizvadīta jau pirmā ceturtdaļfinālu spēle, kurā spēkiem mērojās "Vijciema" un "Smiltenes vanagu" komandas. Regulāro sezonu vijciemieši noslēdza trešajā, bet "vanagi" sestajā pozīcijā. Abu komandu savstarpējās spēlēs divas uzvaras izcīnīja "Vijciems", bet vienu reizi pie panākuma tika arī smiltenieši.

1. Periods

Spēli abas komandas iesāka aktīvā cīņā, vēloties pārņemt iniciatīvu. Arī uzbrukumi bīstami veidojās gan pie pie vieniem gan otriem vārtiem. Trešdaļas piektajā minūtē vijciemieši uz divām minūtēm palika skaitliskajā mazākumā, tomēr "vanagiem" neizdevās pārspēt vārtos lieliski darbojošo Jāni Lauri. Trešdaļas otrajā pusē Māris Šaicāns vēl reiz pārkāpa noteikumus, atstājot savu komandau mazākumā, tomēr arī šo vairākumu Smiltenes komanda nespēja pārvērst vārtu guvumā. Pēc pirmajām 15 minūtēm rezultāts 0:0.

2. Periods

Otrās trešdaļas ievadā abas komandas pa reizei spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr arī šoreiz rezultāts netika atklāts. Perioda otrajā pusē, izmantojot "vanagu" nesaprašanos aizsardzībā, pirmie rezultātu atklāja "Vijciema" hokejisti. Pēc Didža Ozoliņa un Klāva Boša piespēlēm Gintu Suksi pārspēt izdevās vienam no vijciemiešu pieredzējušākajiem hokejistiem Uldim Dancim. Tikai nedaudz vairāk kā minūte bija jāgaida, līdz "Vijciemam" izdevās rezultātu dubultot. Andra Jaunbērziņa piespēli veiksmīgi izmantoja Oskars Grigulis, kurš raidīja otro ripu Smiltenes komandas vārtos. Pēc divām trešdaļām rezultāts 2:0 "Vijciema" komandas labā.

3. Periods

Trešajā trešdaļā "vanagi" centās atspēlēties, veidojot bīstamus uzbrukumus pie Jāņa Laura sargātajiem vārtiem. Tomēr vijciemiešu aizsargi neļāva nonākt līdz brīviem metieniem un arī Lauris vārtos darbojās pārliecinoši. Smilteniešiem samazināt rezultāta starpību traucēja arī divi noraidījumi, bet vienīgo vairākumu trešajā trešdaļā neizdevās pārvērst vārtu guvumā. "Vijciems" svinēja uzvaru visā spēlē ar rezultātu 2:0, un izvirzījās vadībā sērijā līdz divām uzvarām ar 1:0.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā ar vārtu guvumiem izcēlās Uldis Dancis un Oskars Grigulis, bet vārtos lieliski darbojās Jānis Lauris, atvairot visus pretinieku metienus. "Smiltenes vanagu" rindās jāuzslavē vārtsargs Gints Suksis, kurš komandu glāba no vārtu zaudējuma vairākās kritiskās situācijās.

Spēles protokols:
Vijciems -Smiltenes vanagi: 2:0 (0,0, 2:0, 0:0)

Jau rīt pulksten 16:25 savu pirmo ceturtdaļfināla sērijas spēli aizvadīs HK "Smiltene 09" un "Cēsu" komandas.