• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

VAČH 1. līgas ceturtdaļfinālu prognozes

07.03.2012

2012-03-07_smiltene09.jpg Jau ceturtdien, ar "Vijciema" un "Smiltenes vanagu" spēli sāksies Vidzemes atklātā čempionāta hokejā (VAČH) ceturtdaļfinālu spēles. Bez šī pāra ceturtdaļfinālos tiksies arī HK "Smiltene 09" un "Cēsis", kā arī "Inflekss" un "Skorpions". Piedāvājam ieskatīties katrā no ceturtdaļfinālu pāriem.

 

Situācija pēc regulārās sezonas

Pagājušajā nedēļā ar līdervienību "Sedas" un "Inflekss" spēli ("Seda" uzvarēja ar rezultātu 10:0) noslēdzās VAČH 1. līgas regulārā turnīra sezona. Pārliecinošu uzvaru tajā bez pārsteigumiem izcīnīja "Seda", kas 21 aizvadītajā spēlē izcīnīja 20 uzvaras. Vienīgo neveiksmi sedēnieši piedzīvoja spēlē pret "Infleksu", bet "Smiltenes vanagi" trešā apļa cīņā tika pārspēti tikai pēcspēles metienos. "Seda" arī automātiski iekļuva pusfinālā, jo no čempionāta tā gaitā izstājās "Pečoru" komanda. Otrajā vietā regulāro sezonu noslēdza Valmieras komanda "Inflekss", bet trešajā pozīcijā ierindojās "Vijciems". Pārējās komandas ierindojās sekojošās pozīcijās.4. HK "Smiltene 09", 5. "Cēsis", 6. "Smiltenes vanagi"", 7. "Skorpions", 8. "Pečori"

Ceturtdaļfinālu pāri

"Inflekss" -"Skorpions"

Pirmajā ceturtdaļfināla pārī spēkiem mērosies regulārā čempionāta otrās un septītās vietas īpašnieki. Neapšaubāmi par šī pāra favorītiem jāuzskata "Inflekss", kas regulārajā sezonā piedzīvoja tikai trīs neveiksmes 21 spēlē. Tikmēr Smiltenes komanda "Skorpions" tik pat spēlēs tika pie pieciem panākumiem.

Savstarpējās spēles

Abas komandas savā starpā šosezon tikās trīs reizes un visās uzvaras izcīnīja "Inflekss". Jāsaka gan, ka pirmās divas cīņas aizritēja visai sīvā gaitā. Pirmo spēli valmierieši uzvarēja ar 3:1, bet otro ar 6:4. Tikai trešajā cīņā "Infleksam" izdevās pārliecinoši apspēlēt Smiltenes komandu, uzvarot spēli ar 13:2. "Inflekss" komandu viegla sērija negaida, jo "Skorpions" ir sīksta komanda un ar spēka spēli var lauzt cīņas gaitu. Tomēr priekšroka "Inflekss" komandai ir tā, ka tajā ir apvienoti gan meistarīgi pieredzējušie hokejisti, gan talantīgi jaunieši. Tikmēr "Skorpiona" galvenie ieroči cīņā pret valmieriešiem būs komandas saspēlētība un spēka spēle, kas var izist no līdzsvara pretinieku līderus.

Līderi

"Inflekss" komandā līdera lomu šajā spēlēs var uzņemties Raita Brakša maiņa, kurā apvienoti pieredzējušie hokejisti. Tāpat pēdējās spēlēs lielisku sniegumu rāda arī Lauris Žagariņš ar savas maiņas partneriem. Protams, izšaut var arī jaunie un perspektīvie hokejisti. Tāpat komandas vārtos būs čempionāta stabilākais vārtsargs Jānis Lauris.
"Skorpions" komandas rindās līdera lomu visas sezonas garumā uzņēmies Jānis Liepiņš. Rezultātīvi šosezon spēlējuši arī Jānis Muižnieks un Mareks Kaļickis. Tāpat izšaut var arī jebkurš cits komandas hokejists. Lai kādā no spēlēm "Skorpions" parūpētos par pārsteigumu, lieliska spēle vārtos būs jārāda arī Jānim Leitim, kurš uzskatāms par vienu VAČH perspektīvākajiem vārtsargiem.

Prognoze

"Skorpions" lieliski nocīnīsies pirmajā spēlē, saglabājot intrigu līdz pēdējām sekundēm, tomēr otrajā cīņā "Inflekss" pie panākuma tiks vieglākā cīņā un iekļūs pusfinālā.

"Vijciems" -"Smiltenes vanagi"

Otrajā ceturtdaļfinālu pārī tiksies divas bijušā Valkas rajona komandas. Regulāro sezonu augstāk noslēdza "Vijciems", kas izcīnīja 12 uzvaras (21 spēlē) un sezonas gaitā atrāvās no saviem sīvākajiem konkurentiem "Smiltene 09", ieņemot trešo pozīciju. Tikmēr "Smiltenes vanagi" pēdējās spēlēs aktīvi cīnījās par piekto vietu. Izšķirošajā spēlē "vanagi" gan atzina "Cēsu" pārākumu, palaižot viņus arī sev priekšā turnīra tabulā. Regulāro sezonu smiltenieši noslēdza ar izcīnītām sešām uzvarām un sesto vietu turnīra tabulā.

Savstarpējās spēles

Abu komandu trijās aizvadītajās spēlēs divas uzvaras izcīnīja vijciemieši, bet vienu reizi pie panākuma tika arī "vanagi". Pirmajā spēlē "Vijciems" uzvarēja ar 4:0, bet otrajā cīņā smilteniešiem izdevās revanšēties ar rezultātu 5:2. Tikmēr abu vienību pēdējā savstarpējā spēlē uzvaru atkal svinēja "Vijciems", pārspējot "vanagus" ar 4:2. Lai arī "Vijciema" komanda tiek uzskatīts par šī pāra favorītu, tomēr vieglas uzvaras viņiem nekādi nenāksies, jo "vanagi", īpaši pēdējās spēlēs, parādīja, ka ir labi saspēlējušies. Arī jaunie smilteniešu hokejisti pamazām ir apraduši ar pieaugušo hokeju un nebaidās no spēka spēles, gluži pretēji, bieži izrādoties spēcīgāki šajā komponentā par pretinieku. "Vijciema" lielākais trumpis ir gan labā saspēlētība, gan tas, ka šajā komandā ir vairāki individuāli meistarīgi hokejisti, kas var izšķirt spēles gaitu.

Līderi

"Vijciema" komandā šajā sezonā līdera lomu uzņēmies Ingars Čakārnis, kurš arī ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat pēdējās spēlēs rezultatīvu sniegumu rāda arī Didzis Ozoliņš. Bīstami var būt arī komandas pieredzējušie hokejisti ar Uldi Danci priekšgalā, izšaut var arī jaunie Klāvs Bošs un Māris Šaicāns. Tikmēr nopietns pastiprinājums vijciemiešiem gaidāms no Talsu puses.

"Smiltenes vanagu" rindās šosezon nav izteikta līdera. Bīstamākie spēlētāji neapšaubāmi ir Dāvids Jakovičs un Andis Rozītis, tomēr arī tādi uzbrucēji kā Kristaps Leitis, Juris Nīmants un Dainis Sakalausks var gūt vārtus un izšķirt spēles likteni. Arī komandas aizsargs Einārs Seisums šajā sezonā apliecinājis, ka veiksmīgi var apgādāt komandas biedrus ar rezultatīvām piespēlēm.

Prognoze

"Smiltenes vanagiem" izdosies uzvarēt vienā no spēlēm, bet izšķirošajā cīņā tomēr uzvarēs "Vijciems". Lielisku sēriju aizvadīs Dāvids Jakovičs un Didzis Ozoliņš.

HK "Smiltene 09" -"Cēsis"

HK "Smiltene 09" šī sezona nav tāda kā paši hokejisti vēlētos, jo tika piedzīvot vairāki negaidīti zaudējumi pret "Smiltenes vanagiem" un "Skorpionu". Regulāro čempionātu pērnās sezonas vicečempioni noslēdza ar izcīnītām 10 uzvarām un ceturto vietu. Tikmēr "Cēsis" visas sezonas gaitā cīnījās par turnīra tabulas lejasdaļu, tomēr spēja veiksmīgi nospēlēt pēdējās spēles un ierindojās piektajā vietā ar 20 izcīnītajiem punktiem.

Savstarpējās spēles

Abu komandu spēlēs šajā sezonā izvērtušās sīvas. Tikai vienā no cīņām HK "Smiltene 09" izcīnīja pārliecinošu panākumu ar 7:2. Tikmēr abās pārējās cīņās katra komanda izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1. "Smiltene 09" komandā ir vairāk individuāli spēcīgu hokejistu, tikmēr cēsinieku trumpis ir pieredze un saspēlētība. Ja smiltenieši spēlēs vairāk komandas spēli, nevis centīsies spēles gaitu izšķirt ar individuālajiem centieniem, tad izcīnīt uzvaru sērijā nevajadzētu sagādāt problēmas.

Līderi

"Smiltene 09" komandā līderi šajā sezonā ir bijuši Uģis Melbārdis un Mikus Ozols. Abi priekš VAČH līmeņa ir ļoti meistarīgi. Tāpat ar katru spēli progresē arī Jānis Lauris juniors. Problēmas cēsinieku aizsargiem sagādās arī Dmitrijs Novikovs un Aivars Berholds. Tikmēr "Cēsu" rindās līdera lomu šajā sērijā visticamāk uzņemsies Guntis Bundzenieks un Kaspars Vanags.

Prognoze

HK "Smiltene 09" izcīnīs uzvaru sērijā, tomēr otrajā spēlē uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešami pēcspēles metieni, kuros uzvarēs smiltenieši.