• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Inflekss" pārspēj "Vijciemu"

24.02.2012

2012-02-24_iinnn.jpg Ceturtdien tika aizvadīta viena spēle Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā, 1. līgā, kurā "Inflekss" ar rezultātu 7:2 pārspēja "Vijciemu". Tikmēr 2. līgas spēlē "Biko logi" ar 9:0 uzvarēja "Biko logi".

 

Vidzemes atklātajā čempionātā 1. un 2. līgā straujiem tiek aizvadītas pēdējās regulārās sezonas spēles.

"Inflekss"-"Vijciems"

Ceturtdienas vakarā 1. līgas turnīra spēlē tikās līgas otrā un trešā spēcīgākā komanda -"Inflekss" un "Vijciems". Lai laukumā tikās vieni no turnīra līderiem, šai spēlei no turnīra tabulas viedokļa lielas nozīmes nebija, jo abas komandas saglabās savas pozīcijas beidzoties regulārajai sezonai. "Vijciema" komandai palīdzēt nevarēja spēlētāji no Talsiem, bet viņu vārtstargs Jānis Lauris sargāja "Inflekss" vārtus.Tikmēr vijciemiešu vārtos stājās Oskars Indruškēvičs.

1. Trešdaļa

Spēles ievadā nedaudz lielāks pārsvars piederēja valmieriešiem, tomēr arī "Vijciems" spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem. Spēles rezultātu gan atklāja "Inflekss". Perioda vidū veiksmīgi uzbrukumu izspēlēja komandas rezultatīvākā maiņa. Raitis Brakšs saņēmis piespēli vārtu tuvumā, raidīja ripu Indruškēviča sargātajos vārtos.Turpinājumā "Infelkss" gan uz divām minūtēm palika skaitliskajā mazākumā, tomēr vijciemiešiem izlīdzinājumu panākt neizdevās. Gluži pretēji, nepilnas trīs minūtes pirms perioda beigām aktīvi spēlējošā Laura Žagariņa maiņa izveidoja bīstamu uzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Matīss Kļaviņš, panākot 2:0.

2. Trešdaļa

Otrās trešdaļas ievadā "Inflekss" komandas spēlētājs Lauris MIltovičs uzvarēja iemetienā un izdarīja piespēli Laurim Dancim, kurš nekavējoties trieca ripu "Vijciema" vārtos. Trīs minūtes vēlāk "Inflekss" komandai izdevās gūt arī ceturtos vārtus. Jau iepriekš aktīvi spēlējušais Matīss Kļaviņš, veiksmīgi izmantoja maiņas partneru piespēles un guva savus otros vārtus. Pie rezultāta 4:0 valmierieši nedaudz atslābinājās, ļaujot vijciemiešiem pārņemt iniciatīvu. "Vijciema" hokejisti laukumā darbojās aizvien pārliecinošāk, par ko arī tika atalgoti. Vispirms, pēc veiksmīgas izspēles, vārtus guva viens no komandas līderiem Didzis Ozoliņš. Arī turpinājumā vijciemieši turpināja uzbrukt, un nedaudz vairāk kā minūti pirms trešdaļas izskaņas Juris Mihailovs negaidīti pārsteidza Jāni Lauri nesagatavotu, panākot 2:4 un atjaunojot intrigu spēlē. Jāsaka, ka Mihailovam šie bija pirmie vārti sezoā. Turpinājumā "Vijciemam" bija vēl vcairākas labas vārtu gūšanas iepsējas, tomēr vietā bija Jānis Lauris.

3. Trešdaļa

Trešās trešdaļas ievadā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās. Tikai spēles izskaņā "Inflekss" komandai izdevās palielināt savu pārsvaru. Vispirms ar rezultatīvu metienu izcēlās Kalvis Vērzemnieks, bet minūti vēlāk visai apšaubāmus vārtus guva "Inflekss" komandas jaunākais hokejists Jēkabs Ķieģelis. Pēc viņa metiena ripa atsitās pret vārtu stabiņu, tomēr tiesnesis uzskatīja, ka ripa šķērsojusi vārtu līniju. Pašā spēles izskaņā savus otros vārtus izdevās gūt Vērzemniekam, kurš panāca jau 7:2. Ar šādu rezultātu spēles arī noslēdzās. Pēc šī panākuma "Inflekss" nostiprinājās otrajā vietā, bet "Vijciems" saglabāja trešo pozīciju. Izslēgšanas spēlēs valmieriešiem pretim stāsies "Skorpions" komanda, bet "Vijciema" pretinieki izšķirsies "Smiltenes vanagu" un "Cēsu" spēlē, kas notiks sestdien.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Matīss Kļaviņš un Kalvis Vērzemnieks, bet "Vijciema" rindās pa vieniem vārtiem Jura Mihailova un Didža Ozoliņa kontā.

Spēles protokols:
Inflekss -Vijciems: 7:2 (2:0, 2:2, 3:0)

Tikmēr 2. līgas spēlē "Biko logi" apliecināja savu pārākumu, un ar rezultātu 9:0 sagrāva "Ledus vilkus". "Biko logu" labā divus vārtus guva Ģirts Bērziņš.