• home
  • JAUNUMI
  • PAR MUMS
  • ČEMPIONĀTI
  • ARHĪVS

"Vanagi" otro reizi sezonā nokož "Smiltene 09"

14.02.2012

2012-02-14_d.jpg Aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas divas spēles Vidzemes atklātā hokeja čempionāta hokejā 1. līgas turnīrā, kurās "Smiltenes vanagi" derbijā ar rezultātu 4:2 pārspēja HK "Smiltene 09", bet citā spēlē "Seda" ar 6:1 pārspēja "Skorpionu".

 

Vidzemes atklātajā čempionātā hokejā 1. līgas turnīrā aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas divas cīņas.

"Smiltenes vanagi" -HK "Smiltene 09"

Sestdien laukumā spēkiem mērojās divas Smiltenes komandas. Ceturtajā vietā esošie HK "Smiltene 09" hokejisti trešo reizi sezonā tikās ar čempionāta visstraujāk progresējušo komandu "Smiltenes vanagi". Abu vienību iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras tika dalītas uz pusēm. Pirmajā cīņā negaidītu uzvaru izcīnīja "vanagi", bet otrajā spēlē "Smiltene 09" pārliecinoši revanšējās.

1. Periods

Kā jau gaidīts, Smiltenes derbijs iesākās aktīvā cīņā, pārmaiņus uzbrūkot abām komandām. Ilgi nebija jāgaida arī līdz rezultāta atklāšanai. Trešdaļas septītajā minūtē, pēc veiksmīgas saspēles, labā metienu pozīcijā nonāca "Smiltene 09" uzbrucējs Mikus Ozols, kurš izdarīja precīzu metienu, tādējādi izvirzot savu komandu vadībā. Tikai nedaudz vairāk kā minūte "vanagiem" bija nepieciešama, lai panāktu izlīdzinājumu. Pēc Kristapa Norkusa piespēles, "Smiltene 09" komanda vārtos ripu raidīja "vanagu" rezultatīvākais spēlētājs Andis Rozītis. Trešdaļas turpinājumā "Smiltene 09" palika mazākumā, tomēr skaitlisko pārsvaru "vanagi" nespēja izmantot. Perioda izskaņā jau "Smiltene 09" vienībai bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr "Smiltenes vanagu" aizsargs Einārs Seisums acīgi pamanīja laba pozīcijā esošo Dāvidu Jakoviču, izvirzot viņu labā pretuzbrukumā. Jakovičam izdevās aizbēgt no pretinieku aizsargiem un apspēlēt arī vārtsargu, tādējādi pirmo reizi spēlē izvirzot savu komandu vadībā.

2 Periods

Otrā perioda sākumā laukumā turpinājās principiāla spēle. Lai arī spēka divcīņās nedaudz pārāki bija "Smiltene 09" hokejisti, tomēr "vanagi" spēlēja saskaņoti un bija ātrāki. Tas deva rezultātu, jo otrās trešdaļas sestajā minūtē Jakoviča rezultatīvu piespēli uztvēra Mārtiņš Leitis, kurš nekavējoties raidīja ripu Elvija Jakimenko sargātajos vārtos, panākot jau 3:1. Turpinājumā "vanagiem" bija iespēja spēlēt piecatā pret trijiem "Smiltene 09" hokejistiem, tomēr lielo vairākumu neizdevās pārvērst vārtu guvumā. Pēc izturētā mazākuma "Smiltene 09" sāka spēlēt vēl agresīvāk. Tas nesa rezultātu, jo trešdaļas izskaņā Artūrs Keršis, pēc Jāņa Rudzīša piespēles, raidīja ripu Ginta Sukša sargātajos vārtos, panākot 2:3.

3. Periods

HK "Smiltene 09" hokejistiem bija dotas 15 minūtes, lai izmainītu spēli sev labvēlīgā gultnē. Lai arī viņiem bija virkne labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr "vanagu" aizsargu un vārtsarga saskaņotā darbība neļāva tās realizēt. Arī "vanagiem" bija iespējas atjaunot divu vārtu pārsvaru, tomēr līdz trešdaļas otrajai pusei rezultāts nemainījās. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, Daiņa Sakalauska un Mārtiņa Leiša piespēles izmantoja Kristaps Leitis, raidot ceturto ripu "Smiltene 09" vārtos un panākot 4:2. Spēles galotnē vēl abas komandas nopelnīja pa vienam noraidījumam, tomēr rezultāts nemainījās. "Smiltenes vanagi" izcīnīja uzvaru visā spēlē ar 4:2 un pakāpās uz turnīra tabulas piekto vietu, apsteidzot "Skorpiona" un "Pečoru" komandas.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un viena rezultatīva piespēle Dāvida Jakoviča un Mārtiņa Leiša kontā. HK "Smiltene 09" komandas rindās ar rezultatīviem metieniem izcēlās Mikus Ozols un Artūrs Keršis.

Spēles protokols:
Smiltenes vanagi -HK Smiltene 09: 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

"Seda" -"Skorpions"

Svētdien laukumā tikās čempionāta līderi "Seda" un septītajā vietā esošie "Skorpions" hokejisti. Par spēles favorītiem neapšaubāmi bija jāuzskata "Sedas" hokejisti, kas iepriekšējās abu komandu tikšanās reizēs izcīnīja pārliecinošas uzvaras (6:2 un 7:1).

1. Periods

Spēles ievadā daudz lielāks pārsvars laukumā piederēja sedēniešiem. Pēc nospēlētām četrām minūtēm "Seda" arī atklāja rezultātu, kad pēc Kristapa Bīnerta un Kārļa Bulmeistara piespēlēm, vārtus guva Marks Cepeļevs. Trešdaļas turpinājumā arī "Skorpions" spēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr krietni vairāk darba vārtos bija tieši Smiltenes komandas vārstargam Jānim Leitim. Trešdaļas otrajā pusē čempionāta rezultatīvākajam aizsargam Aivaram Anim izdevās dubultot rezultātu, panākot 2:0.

2. Periods

Jau otrās trešdaļas 28. sekundē Enguss Bulmeistars, ar precīzu metienu, panāca jau 3:0 sedēniešu labā. Perioda turpinājumā spēles gaita nemainījās. Lai arī "Skorpionam" bija vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr tās netika realizētas. Tikmēr "Sedai" izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus. Jāni Leiti pārspēt izdevās Jānim Kļavam, Kārlim Bulmeistaram un Aleksandram Meļņikovam. Trešdaļas izskaņā, pēc Raivja Sukša pārkāpuma, spēles tiesneši nozīmēja soda metienu uz "Skorpions" vārtiem, tomēr Edgars Ivanovs to nespēja realizēt. Pēc divām trešdaļām rezultāts 6:0 "Sedas" labā.

3. Periodā

Trešajā trešdaļā spēle izlīdzinājās. Lai arī joprojām vairāk uzbruka "Seda", tomēr "Skorpions" hokejisti neļāva vairs tik viegli nonākt pie vārtu gūšanas momentiem. Trešdaļas septītajā minūtē smilteniešiem izdevās arī gūt goda vārtus. Pēc Edagara Atara rezultatīvas piespēles "Sedas" vārtsargu Gintu Rudzīti pārspēt izdevās "Skorpionu" līderim Jānim Liepiņam . Turpinājumā abas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus, tomēr rezultāts nemainījās. "Seda" izcīnīja kārtējo panākumu VAČH sezonā, pārspējot "Skorpionu" ar rezultātu 6:1.

Labākie spēlētāji

Uzvarētāju labā vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Kārļa Bulmeistara un Aivara Aņa rēķinā. "Skorpions" komandā vienīgos vārtus guva Jānis Liepiņš

Spēles protokols:
Seda -Skorpions: 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)