Lieliskā gaisotnē aizvadītas VAČH zvaigžņu spēles

04.03.2012

2012-03-05_hk.jpg Nedēļas nogalē VOC ledus hallē tika aizvadītas Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1. un 2. līgas Zvaigžņu spēles. 1. Līgas zvaigžņu spēle starp Ilgvara Plētiena un Raita Brakša komandām noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 5:5, bet 2. līgās turnīrā Andra Abrāmova vienība pārspēja Jāņa Bikiņa seniora komandu ar rezultātu 9:7.

 

Pirmo gadu Vidzemes OIimpiskais centrs nedēļas nogalē organizēja Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 1. un 2. līgas zvaigžņu spēles. Zvaigžņu spēlē bija pārstāvētas visas VAČH 1. un 2. līgā startējušās komandas. Komandas vispirms sacentās konkursos, bet pēc tam sekoja arī spēle.

1. Līgas zvaigžņu spēlē, kas norisinājās VOC ledus hallē norisinājās sestdien, sacentās divu Vidzemes hokeja leģendu Raita Brakša melnā un Ilgvara Plētiena baltā komanda. Pēc svinīgas spēlētāju izsaukšanas un simbolisko ripu pasniegšanas abas komandas sacentās konkursos. Brakša un Plētiena komandas mērojās spēkiem ātruma, veiklības, nūjas tehnikas, kapteiņu konkursos, kā arī bullīšos. Par konkursu kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Ilgvara Plētiena baltā komanda. Intriģējošas cīņas notika kapteiņu konkursā, kurā Brakšam un Plētienam bija ar 10 ripu palīdzību jāsaspridzina pēc iespējas vairāk balonu. Ar šo uzdevumu veiksmīgāk tika galā Plētiens, saspridzinot vienu balonu. Arī bullīšu sērijā, kurā piedalījās visi zvaigžņu spēles dalībnieki uzvarēja baltie.

Tikmēr spēle aizritēja ļoti brīvā gaisotnē. Komandas vairāk domāja par uzbrukumu un centās izklaidēt kuplā skaitā esošos skatītājus. Ja spēles sākumā vadībā izvirzījās Brakša komanda, tad līdz trešās trešdaļas izskaņai baltajiem izdevās atspēlēties, un spēlei beidzoties rezultāts uz tablo rādija kaujinieciski draudzīgo 5:5. Zvaigžņu spēlē netrūka ne skaistu epizožu ne draudzīgas gaisotnes.

Ne mazāk emocijām un skaistām epizodēm bagāta izvērtās 2. līgas zvaigžņu spēle, kas norisinājās svētdien. Tajā laukumā tikās Jāņa Bikiņa seniora baltā komanda un Andra Abrāmova melnā vienība. Tāpat kā 1. līgas zvaigžņu spēlē, arī Abrāmova un Bikiņa seniora komandas sākumā mērojās spēkiem konkursos. Īpašas skatītāju ovācijas izraisīja kapteiņu konkurss, kurā Bikiņš un Abrāmovs sacentās slidošanā pa apli. Par cik Jānis Bikiņš ir vārtsargs, Andrim Abrāmovam nācās slidot atmuguriski. Šajā uzdevumā veiklāks izrādījās tieši Bikiņš. Bullīšu sērijā dramatisku uzvaru izrāva baltiem, kuri triumfēja arī konkursu kopvērtējumā.

Spēle starp abām komandām izvērtās ļoti dinamiska un pozitīvām emocijām bagāta. Hokejisti demonstrēja gan savu individuālo meistarību, gan maiņu saspēli. Ja sākumā vadībā izvirzījās baltie, tad turpinājumā melnie ņēma virsroku un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 9:7. Bikiņa komandai nepalīdzēja ne daudzās iespējas izpildīt soda metienus, ne vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Kopumā pirmā VAČH zvaigžņu spēle 1. un 2. līgas komandām jāvērtē kā izdevušos un jau šobrīd var apgalvot, ka šāds pasākums gaidāms arī nākamajā sezonā.